Gigabyte 8I945P-G /-RH (775, 945P + ICH7)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

noX1000
Černá karta
Černá karta

Re: kolik ampér bera tato deska ??

Příspěvek od noX1000 »

Blue Storm píše:Kdybys tam neměl zdroj takovéto katastrofální kvality, tak se nemusíš vůbec ničeho bát. ;-) Takže, než řešit takovéto blbosti, ti doporučuji, pořídit si kvalitní zdroj. :wink: Jinak nic proti, ale ta úprava je strašná. I když najdou se i horší a je to jen můj skromný osobní názor.
Kritizovat umí každý že? :x
dragon28
Nováček
Nováček

Příspěvek od dragon28 »

já jsem se neptal nato jestli se vám líbí tuning, jestli mám dobrej zdroj ( někdo tam psal že je lepší to nasat takhle, tak jsem tam dal ten link pro info!) ale kolik ampér může brát ta deska !!!! přesně vystiženo, kritizovat umí každej :angry2:

zdoj můžeš mít jakej kolik a nikdy nemáš 100 % zaručení že se ti s ním nikdy nic nestane, je to jeden z nejkvalitnějších zdrojů a od eurocasu a není eurocase jako eurocase...
Naposledy upravil(a) dragon28 dne pát 31. pro 2010, 16:11, celkem upraveno 1 x.
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

jenže na tohle ti nikdo neodpoví...ty sice můžeš něco naměřit multimetrem, akorát ti to bude k ničemu, protože u Eurocase zdroje nikdo nikdy neví, co přežije a co ne...takže tak nějak
PC: Intel Core i7-8700K | Asus Strix Z370-G Gaming | GTX 980 Ti | Corsair Vengeance LPX 2× 8 GB | HyperX Fury 240 GB | Intel 600p 512 GB | WD Blue SSD 250 GB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Pro 13" 2020 | Phone: Apple iPhone XS
dragon28
Nováček
Nováček

Příspěvek od dragon28 »

ale pochop že já to chci jen cca, já totiž vůbec nemám představu kolik obecně základní desky ampér berou a celekem by mě to zajímalo tak proto se tu nato ptám
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Koukal jsem na to a tvoje deska bere přesně 8,49A mi to vychází.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jenze to nevi nikdo... radove ti clovek rekne, jakou ma osazena deska prikon na vsechny vetve, ale ne na jednotlive.

\\Godzzila: silvestrovsky special jeste nezacal :roll:
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
dragon28
Nováček
Nováček

Příspěvek od dragon28 »

kde si to spočítal/našel že to tak je ?? jinak díky moc, aspoň pro cca orientaci mi to stačí, konečně někdo kdo mě pochopil,

diky
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

to myom... Ale je třeba už vytvořit nějaký materiál :)
dragon28
Nováček
Nováček

Příspěvek od dragon28 »

jako jaký materiál ? :?: to nechápu teďka :roll:
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Hehe, modrý voko hadra. "Tuning" máš provedený pěkně, jen o tom námětu by se dalo diskutovat, ale pokud se ti to líbí nemůžu nic namítat.

Jinak ten zdroj co máš se mi válí na stole s kondíky které se přežíraly a notně přibraly. Sice naběhne, ale vrčí a vrčí a vrčí. A jakmile stoupne spotřeba nad 230W PC s ním chcípne a napětí je menší, 12V-10,5 5V-3,8V. Zdroj byl provozovaný na sestavě která jela v průměru 5 hodin denně s tím že 2-3 hodiny se hrály hry. Spotřeba sestavy byla v klidu 180W a při hraní 285W. Tohle všechno snesl necelé dva roky kdy majitel kašlal na reklamaci, nechci vidět kdyby se zatížil 500W a měl takhle jet delší dobu. A důležitý je odběr celé sestavy protože zdroj zatěžují všechny komponenty které na něj připojíš, ne jen deska. Když půjdu do podrobna tak deska žere pár Watů, ale co CPU, paměti, disky, grafika, atd.
dragon28
Nováček
Nováček

Příspěvek od dragon28 »

sakra já nechápu proč mi semka furt cpete watty... Vím že je to taky důležitý ale změřený mám i celou sestavu, ale jen tak jsem prostě chtěl vědět kolik může brát jen deska !! chtěl jsem to vědět jen tak pro info, sice i s tím co mám na tu 12 V větve připojný tak těch 26 A nepřetížím, ale jen tak jsem si to chtěl propočítat... No co se týče napětí tak má ten můj zdroj stabilní ( skoro neměnné) a co se týče FANu tak ten je taky okey ( zatím).

jiank díky za pochvalu, teďka rozjíždím nový projek. koupil jsem si starý bílý BIG case a komplet ho předělám, vyřežu co bude potřeba, vykytuju, přestříkám... za pár dnů to hodím semka jak to de... ( http://tomas-dragon.webnode.cz/ ) do kategorie nový projekt...
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

sakra já nechápu proč mi semka furt cpete watty
No asi proto, protože tomu vůbec nerozumíš a ptáš se na naprostou blbost. Lokomotiva ti to popsal přesně. To, kolik bere deska ampér je naprosto nesmyslný údaj, spotřeba je VŽDY ve Wattech. Je to asi stejné, jako by tě zajímala spotřeba tekutin v automobilu a chtěl bys do toho zahrnout benzín, olej i vypité minerálky cestujícími, a to vše dohromady. Informace k ničemu.

Ty potřebuješ znát proud na 12,0V větvi, abys nepřetížil zdroj (pokud jsem to dobře pochopil). To změříš tím, že přerušíš cestu všem 12V větvím ze zdroje, do každé dáš ampérmetr a pak to posčítáš. Nebo si sežeň klešťový ampérmetr na stejnosměrný proud a změříš si to sám bez rozpojování. Eurocase zdroj je shit, ať si ho chválíš jak chceš (ale pravda, jsou i horší, jako LC-Power, Morex atd...). A jestli ti ten zdroj při 350W shoří, nesmíš se divit. Rozhodně ti nedá 550W trvalého výkonu. To, co ti napsal Godzzila byl snad jen vtípek, neber to vážně.

Takže shrnuto, pokud si myslíš, že ti tvůj zdroj dá 26A na 12V větvi, tak na to zapomeň. Odejde do křemíkového nebe dříve nebo později a vezme sebou možná i jiný hardware. Kup pořádný 550W zdroj a neřeš spotřebu základní desky. To se ti tu snažíme v dobrém vysvětlit.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
dragon28
Nováček
Nováček

Příspěvek od dragon28 »

"Ty potřebuješ znát proud na 12,0V větvi, abys nepřetížil zdroj (pokud jsem to dobře pochopil). To změříš tím, že přerušíš cestu všem 12V větvím ze zdroje, do každé dáš ampérmetr a pak to posčítáš. Nebo si sežeň klešťový ampérmetr na stejnosměrný proud a změříš si to sám bez rozpojování."

tohle jsem potřeboval, já vím že to tak de, ale chtěl jsem to spočítat a ne naměřit
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

"watty" ti tady vsichni cpeme proto, ze si z toho potom muzes spocitat i ty tve ampery.

\\a do toho tady placam blbosti. zavorka vymazana...
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
dragon28
Nováček
Nováček

Příspěvek od dragon28 »

no to by mohl bejt problém :-D
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

tohle jsem potřeboval, já vím že to tak de, ale chtěl jsem to spočítat a ne naměřit
To nespočítáš, protože ti žádný výrobce nedodá údaj o tom, kolik tvá základní deska bere (ve Wattech samozřejmě !) z konkrétní napájecí větve (3,3V, 5V, 12V). Takže jedině změřit. Jediné, co asi najdeš na internetu, by mohla být spotřeba ve Wattech tvého chipsetu základní desky.
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

je to celkem snadné. Můžeš lehko zjistit co která kompomenta bere za ampéry, ale pokud si přímo v pc multimetrem nezměříš všechny jednotlivé kompomenty tak to bude jen papírové a realita se bude značně lišit.

Když vynásobenim napětí a proudu dostaneš příkon tj 12V*20 A = 240 W tak snadno odvodíš ampéry od příkon.

Ale jak řikam realně to nikdy nespočítáš musíš prostě vzít multimeter zapojit ho seriove mezi kompomenty a zjistit kolik ti tam protýká proudu.
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Tahle diskuse je uplně bezpředmětná už z toho důvodu že vůbec nemužeš vědet kolik ten zdroj dokáže dodat (ten papírový udaj bych vůbec nebral v potaz).
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

K původní otázce - já typuju takovejch 21A (voko bere) 8)
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“