MSI P35 Neo2 /-FR /-FIR (775, P35 + ICH9 /ICH9R)

Pro procesory Intel Core, Pentium, Celeron, Xeon a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

xmen2 píše:Ja si nastavil otacky chladice procesoru v biosu na 25procent a Arctic toci jen 825 ot a sem vysmatej je to supr ticho.
a já tam ani ventilátor nemám :lol:
MSI Z97gaming5, i5 4670K@4.2GHz, gtx1060, AOC24", SSD Samsung 850Pro 256GB....
ASROCK B450, RYZEN 3 1200, RX560 4GB, ASUS VP249HE, SSD Samsung 860 EVO
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

Jurawood píše:
xmen2 píše:Ja si nastavil otacky chladice procesoru v biosu na 25procent a Arctic toci jen 825 ot a sem vysmatej je to supr ticho.
a já tam ani ventilátor nemám :lol:
Ja to ani nepsal pro tebe. :?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Finkky píše:.. mejdou mi regulovat otacky u chladice cpu a to ani v biosu,...
Mně to jde - mám tam origo chladič.
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finkky »

Ted jsem to zkousel v tom dual core (poprve mi nespadl hned po startu, mozna to ma co delat s novym biosem) a zas nic, vetrak se nehne, nemuzu to mit nejak spatne zapojeny? (vetracek) A jeste jedna vec me trapi, nefunguje mi EIST, i kdyz mam defaultni napeti, sice mam procesor na E4400@3200 ale kdyz jsem to zkousel drive tak mi to slapalo i pretaktovane.
Pajoncek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pajoncek »

Mne regulacia ide v pohode. Isla aj na boxe a ide aj teraz ked som vymenil za freezera.
MB: MSI P35 Neo2-FIR CPU: Intel Pentium Dual-Core e2160 1,8@3,0ghz 1.325V + AC Freezer 7 pro VGA: Sapphire X1950GT 256MB ddr3 + Accelero S1 RAM: 2x 1GB DDRAM2 Patriot 800mhz CL 5.0 CASE: Coolermaster Elite 330 ZDROJ: Fortron FSP400-GLN
Finkky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Finkky »

Tak uz sem zjistil pricinu problemu, moje noctua ma totiz jen 3 pinovy kabilek a na regulaci ji chybi ten 4. pin, takze jsem na to nasadil prilozeny ultra low noise adapter (na jednom z dratku je naletovany rezistorek) a ma ted 800 otacek. Funguje vam regulace otacek chassic vetracku v biosu? Je tam nastaveni 100%/75%/50%.
flukes
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flukes »

Jelikoz mam problem se svoji deskou a stve me neustale nastavovani pretaktu, mam dve otazky.

1. je tato deska vykonem lepsi nez muj Gigabyte? Pri cteni se mi zda ze ano, ale zase tak bez problemu to neni.
2. pujdou v ni me RAM Geil?
CPU i7 10700k@5000/1.3V, Noctua NH-U12P SE2, Asus ROG STRIX Z490, SSD M.2 Samsung 970 EVO plus 1TB, HDD 3TB, 2TB, Patriot VIPER Steel 16GB DDR4 4400, GeForce RTX 2080 Ti Phoenix GS 11GB GDDR6, Pioneer BDR-0Ś09XLT, Samsung SH224, 22" LCD Acer XB252Q Predator, CoolerMaster HAF 942, EVGA 1000 P2
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

mě šlape jako hodinky :) sem s ní spokojen
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

u mna ma len jeden problem ... po kazdom restarte musim taktovat .... dneska idem skusit dat novy bios a pretatkovat cez jumpre ... uvidim co to da
Joeh
Nováček
Nováček

Paměti Kingston KHX6400D2LLK2/2GN -problém

Příspěvek od Joeh »

Tak jsem zkusil bios 1.4 a opět jsem vytuhnul na detekci pamětí. Poté co jsem nastavil, pomocí pomalejší, paměti parametry ručně a vyměnil je zpět za Kingstony KHX6400D2LLK2/2GN tak vše fungovalo. Usuzuji že MSI má dost problém s detekcí pamětí 800 CL4.
Správně je detekuje BIOS verze 1.0, 1.1, a 1.2 který tam teď mám. S 1.3 nejedou ani po ručním nastavení a s 1.4 jak jsem psal výše.
Pokud má někdo stejné paměti prosím o jeho zkušenosti.
CPU INTEL Core 2 Duo E6750 COOLER Arctic cooling freezer 7 PRO MB MSI P35 Neo2-FR DIMM 2x1GB Kingston KHX6400D2LLK2/2GN (4-4-4-12) + 2x512MB Kingston KHX6400D2LLK2/1GN (4-4-4-12) HDD 2x SEAGATE 320GB ST3320620AS VGA BFG NVIDIA 8800GTS OC 512MB DDR3 CASE COOLERMASTER Elite 330 black PSU Fortron 500W, PFC FX500-A DVD Samsung SH-S182D
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

da sa nejako flashnut cez Windows BIOS 1.2 ?? nemam totiz disketovku a tym padom ani moznost flashu bez OS ....
xmen2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xmen2 »

Mne uz slape jak hodinky a hrat s biosem si zatim nebudu,pokud to ted jede tak je blbost riskovat.
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

no mne to ide krasne ... ale delicka sa mi nastavi naspat na AUTO a nebavi ma stale taktovat na novo preto chcem tam dat 1.2 ktora ma aj profili a isla v pohode
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

IQLogic píše:da sa nejako flashnut cez Windows BIOS 1.2 ?? nemam totiz disketovku a tym padom ani moznost flashu bez OS ....
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=104297
zahno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zahno »

IQLogic píše:da sa nejako flashnut cez Windows BIOS 1.2 ?? nemam totiz disketovku a tym padom ani moznost flashu bez OS ....
pres win flashovat jde, MSI Live update ti najde spravny bios a naflashuje ho. Flashoval jsem tak 1.4ku a nebyl s tim problem. Pokud chces starsi biosy nez 1.4, musis zatrhnout at stahuje vsechny moznosti, ne jenom aktualni.

Bios 1.4 zvlada normalne zdetekovat a rozbehnout AData 800 EE CL4
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zahno píše:pres win flashovat jde, MSI Live update ti najde spravny bios a naflashuje ho. Flashoval jsem tak 1.4ku a nebyl s tim problem. Pokud chces starsi biosy nez 1.4, musis zatrhnout at stahuje vsechny moznosti, ne jenom aktualni.

Bios 1.4 zvlada normalne zdetekovat a rozbehnout AData 800 EE CL4
Ano, je možnost flashovat z "woken" a věřím tomu, že to "dokonce" funguje - Ale...

a) Ve Woknech běží více procesů na pozadí -> větší možnost nějakého "konfliktu", nepočítaje ani to, že že adresace (využití) programu v operační paměti je v prostředí Woken vers. DOSu zcela někde jinde -> podstatně větší možnost konfliktu.
b) "Wokenní" flash není možno provádět s parametry (nebývá to vždy nutné, ale v některých případech má flash s parametry cenu "zlata").
c) Ať si každý flashuje z kteréhokoliv prostředí, já trvám na tom, že flash z prostředí DOSu je nejlepší a nejbezpečnější metoda.
zahno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od zahno »

Shit píše:Ano, je možnost flashovat z "woken" a věřím tomu, že to "dokonce" funguje - Ale...

a) Ve Woknech běží více procesů na pozadí -> větší možnost nějakého "konfliktu".
b) "Wokenní" flash není možno provádět s parametry (nebývá to vždy nutné, ale v některých případech má flash s parametry cenu "zlata").
c) Ať si každý flashuje z kteréhokoliv prostředí, já trvám na tom, že flash z prostředí DOSu je nejlepší a nejbezpečnější metoda.
Nevim, jestli jsi zkousel posledni verzi flashovaciho softwaru, ale ten od MSI me velmi prijemne prekvapil. Spousti se v prikazove radce (nema gui), pred zahajenim flashovani zabije vetsinu aplikaci vcetne exploreru a zmizi dokonce i kurzor mysi ! Po flashi se sam restartuje.

Parametry se casto daji zadat ve flashovacim GUI pred zacatkem flashe. U Asusu to jde, u MSI nevim, protoze jsem to nepotreboval.

Osobne jsem z win flashoval nejmin 30x desky Asus, Gigabyte, MSI a Epox a nestalo se mi ani jednou, ze bych mel problem. Flashovani z DOSu ma v urcitych situacich vyhody (napr. potencialne zavirovany system v cizim pocitaci), ale jinak uz je to tak trochu prezitek. Zvlast v nove nainstalovanem, nebo vlastnim systemu na kterem nikdo jiny nepracuje, nic nehrozi.

PS: nezkousim vyvolavat flame, jenom prezentuji dobrou zkusenost i s opacnym postupem :wink:
Aktuálně: Plečka. Do budoucna:Menší plečka.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

zahno píše:Flashovani z DOSu.....je to tak trochu prezitek.
Nemyslím si, ale každý máme svůj názor na danou problematiku.
Nic mně nepřesvědčilo o tom, že flash z windows je lepším řešením, než flash z prostředí DOSu... :)
zahno píše:...na kterem nikdo jiny nepracuje, nic nehrozi.
Mám na to jiný názor (např. dobrý antivirák nejde odstřelit ze správce úloh - jistě - jde vypnout na liště, ale v RAMce stále část kódu stále je...), ale dost flame. :)
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

Tak som to nakoniec flashol cez Win na verziu 1.4 ... a skutocne to funguje .. zo zaciatku som sa bal ze to nepojde ale rozbehalo sa to a uz nemam absolutne ziadne problemy pri pretaktovani ...
Jurawood
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jurawood »

taky sem flashnul, ale byly to nervy :lol:
všechno frčí, deska končně pozná E2180 a nedává mu už po resetu cmos 1,8V.. pěkný sou nové profily nastavení biosu a nový logo v lepší grafice :)
utilita MSI dual core centr teď už dokáže ovládat ventilátory, ale to už uměl i novej speedfan, mě je to ale jedno, mám vodu

// Woyta Na zadost odstraneno OT a urazky.
Odpovědět

Zpět na „Socket 423, 478, 479, J a T“