Skus dat hladat ovladac na nete. Ja som tak nainstaloval Sound Blaster Live!...Dex_Holland píše:ahoj,nemužu najit ovladače na mou desku pro visty.....epox 8npa7i a ani na stránce nvidia nejsou pro visty....jde mi o zvukovku.....tam jdou dat drivery pro xp?mam visty 32bit
Win Vista final - built 6.0 6000 - první zkušenosti
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- Shack
- Začátečník

- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- hanz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Toto sem opravdu asi nepatří, ale přesto mi není jasné, co si tím "Shit píše:Tohle radši ani nekomentuji =>hanz píše:... AVG 7.5 ....chodí krásně....To už raději freewarerový Avast Home...
Zatím ne, ani Comodo, ani Jetico....sh píše:kerio tam nejede?
Co se týká firewallu, tak jsem zatím našel pouze Jetico v beta verzi ZDE, která ve Vistě chodí, ale je jaksi časově omezená (asi proto, že je to beta)... Ale žádný další firewall se mi rozběhnout nepovedlo...
- zombux
- Odborník PCT

dle http://www.iexbeta.com/wiki/index.php/W ... 2F_IDS.27s :Shit píše:Tohle radši ani nekomentuji =>hanz píše:... AVG 7.5 ....chodí krásně....To už raději freewarerový Avast Home...
Zatím ne, ani Comodo, ani Jetico....sh píše:kerio tam nejede?
Jetico 2 beta funguje
KIS6 funguje
NIS funguje
Comodo 2.4 beta funguje, jen s problémy při instalaci
Outpost nefunguje
AVG suite nefunguje
Comodo Free nefunguje
Sunbelt Kerio nefunguje
ZoneAlarm nefunguje
ignorelist: kremrole a dezoláti
- bobbysd
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

Vždyť i ten, kdo postaví 1 PC za rok je OEM - což může být skoro každý.cool.user píše:Je mozne koupit samotne OEM win vista? Zrejme ano
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nevim zdali zde nebo jinde, ale mam dojem ze nekteri rozhlasovali ze nebude mozno koupit samotnou oem licenci...Shit píše:Vždyť i ten, kdo postaví 1 PC za rok je OEM - což může být skoro každý.cool.user píše:Je mozne koupit samotne OEM win vista? Zrejme anoMusíš dodržet Eulu a technickou podporu žádej u výrobce sestavy @ u sebe .
0118 999 881 999 119 7253
- Shit
- Odborník PCT

Tu OEM si koupíš k sestavě, kterou si sám postavíš nebo upgraduješ @ ty ji nekupuješ sólo, ale na (s) konkrétní(m) HW -> Ty jsi ten "OEM" - takže si Ty (jako výrobce PC) koupíš OEM verzi na svůj vlastní produkt a OEM licence bude vázána na konkrétní CPU, MB, RAM .....cool.user píše:Nevim zdali zde nebo jinde, ale mam dojem ze nekteri rozhlasovali ze nebude mozno koupit samotnou oem licenci...
Princip se stále stejný: OEM je na konkrétní HW, krabice je na jeden počítač (HW je defakto libovolný) => nehledej v tom vědu.
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Mozna si jen nerozumime...Shit píše: ty ji nekupuješ sólo, ale na (s) konkrétní(m) HW
ale nemuzu si pomoct, ja jsem z toho clanku na zive pochopil prave to ze OEM si muzes koupit i SOLO
Zakoupení přitom není vázáno na jakýkoli hardware.
me z tehle dvou citaci vypliva ze si muzu koupit oem licenci solo...V případě, že však upgrade delší dobu neplánujete (typicky u notebooků, kterým jen o pár týdnů unikla možnost získat Windows Vista za lepších podmínek), OEM je tou pravou volbou.
- Shit
- Odborník PCT

Shit píše:..Ty jsi ten "OEM" ..
Jistě že můžeš - jsi přece výrobce PC @ OEM...cool.user píše:me z tehle dvou citaci vypliva ze si muzu koupit oem licenci solo...
Naposledy upravil(a) Shit dne úte 6. úno 2007, 22:34, celkem upraveno 1 x.
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Shit
- Odborník PCT

- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
vono kdyz si rozumnej clovek spocte jak dlouho tady byly win xp a jak dlouho tady budou win vista tak je to vice mene asi jasne co se vyplati vic....Shit píše:Nicméně - pokud bude MS striktně dodržovat Eulu (a asi že bude), tak je lepším řešením "krabice" - zejména pro lidi, kteří mění HW častěji, než "trenky".
- to.burda
- Nováček

-
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
Shit píše:Pár flastříků pro WV najdete zde:Kód: Vybrat vše
http://www.vistasp1.net/
to jsou jen záplaty pro rc 1 a nebo najdou uplatnění i ve final?asi ne že,ve final už by měli byt ...
- Dex_Holland
- Mírně pokročilý

-
- Shit
- Odborník PCT

- Pinďoureček
- Začátečník

Tak jsem si zkusil na 3 týdny sžít s Vistama na NTB (P4 1.8GHz, 1GB DDR2, Mobile X700). Většinu driverů mi to našlo, na zvukovku jsem nenašel drivery pro Visty, ale prošli drivery pro WinXP. Co mě mile překvapilo je rychlost systému a odezvy oproti WinXP. Visty sežerou skoro celou paměť, ale vše běhá rychle, takže na té vylepšené správě paměti něco bude. Se stabilitou jsem neměl jediný problém, instaloval jsem pár aplikací a her bez jediného problému. Po grafický stránce se mi to líbí, aero se mi zatím nepodařilo sestřelit. Potěšil mě BitLocker, který parádně spolupracuje s TPM. Celkově jsem s Vistama naprosto spokojenej, vracet se zatím k XP nehodlám. Už jsem si objednal OEM Ultimate, ty současný nejsou jaksi legal.
9800X3D CO-25/PBO2 | Noctua NH-D15 ChBl | ASUS ROG B650E-F 3057 | 64GB Kingston Beast 6000 @CL30 | 2TB Samsung 990 Pro | MSI Suprim RTX 4080 0.925/2670 | Seasonic Vertex 850 | Fractal Torrent white | Legion 5 Pro i5-12500H, 16GB, RTX 3060 0.825/1800 | Logitech MX Keys | Logitech G305 | Synology DS220+ 2x4TB Evo 870 | PS5 Digital | LG OLED65C9 | OLED48CX