Jaky CPU na VIA KT133(A) / KT266(A) / KT333 / KT400(A)

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

kotry
Nováček
Nováček

Příspěvek od kotry »

jo zvedání voltage je docela podstatná věc při taktotování, ale jestli ti bios píše jen ...-1.7V tak jediě skusit update bios na Mb nebo nevím,ale spíš to nepůjde
kuku_666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kuku_666 »

kotry píše:jo zvedání voltage je docela podstatná věc při taktotování, ale jestli ti bios píše jen ...-1.7V tak jediě skusit update bios na Mb nebo nevím,ale spíš to nepůjde
jo to je prave to ze me se do toho flashovani biosu nechce jeste sem to nedelal :oops: takze ani nevim jak teorii bych sice vedel ale praxe ee a jinak to nepujde treba primo na zakladce??
kotry
Nováček
Nováček

Příspěvek od kotry »

To těžko nejsem si tet jistý ale myslím že to nepůjde. Skus ten bios, jinak ti neporadím. Koukni ještě na jiný fora na pctuning :?
kuku_666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kuku_666 »

no tak flashnuti nepomohlo :( proběhlo úšpěsně ,ale žádné změny jsem nezaznamenal :( pořád jen 1,7V
Hm tak má někdo další nějaké nápady????
Budu vděčný za všechny rady
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Co v tom máš teď za procesor? ona je to jaksi debílni deska... je tma rozsah +-0.25V budeš muset drátovat... vím to protože ji mám...
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

No a neni nahodou na desce jumper kterym prepinas dva rozsahy napeti? (napr. 1,6-1,7V a po prehozeni jumperu 1,7-2V)
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
kuku_666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kuku_666 »

-HoNY- píše:Co v tom máš teď za procesor? ona je to jaksi debílni deska... je tma rozsah +-0.25V budeš muset drátovat... vím to protože ji mám...
je tam ten co je podpisu tzn Xp 2000+ jo a ted mam takovy zvlastni problem jel jsem rok na frekvenci 169*12,5 tj. 2.112Ghz a ted mi to jede pouze na 163*12,5 to je zvlastni na to nastaveni co jsem mel pred tim to ani nenajede do winu :evil: cim to muze byt ze by uz to nezvaladalo?? Problem zacal kdyz jsem si koupil novou case muze to byt tim treba nekvalitni zdroj??? ale zas pred tim jsem mel 300W a ted tam je 350W. Mohl bys mi popsat trochu bliz to dratovani??? Budu muset dratovat patici??
kuku_666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kuku_666 »

EfineSS píše:No a neni nahodou na desce jumper kterym prepinas dva rozsahy napeti? (napr. 1,6-1,7V a po prehozeni jumperu 1,7-2V)
tohle jsem prave taky hledal myslel jsme ze to tam bude ale nic na desce ani v manualu :(
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

kuku_666 píše:
EfineSS píše:No a neni nahodou na desce jumper kterym prepinas dva rozsahy napeti? (napr. 1,6-1,7V a po prehozeni jumperu 1,7-2V)
tohle jsem prave taky hledal myslel jsme ze to tam bude ale nic na desce ani v manualu :(
Můžu všechny ubezpečit že tam žadný jumpery nejsou
hodné starý thred ohledné této desky (starsi revize ale krome SB a NB stejná)

Drátování: viz FAQ
kuku_666 píše:[je tam ten co je podpisu tzn Xp 2000+ jo a ted mam takovy zvlastni problem jel jsem rok na frekvenci 169*12,5 tj. 2.112Ghz a ted mi to jede pouze na 163*12,5
tkus vyclearovat BIOS a pak natvrdo nastavit 166FSB, paméti nastavit z SPD na 2,5-3-3-6 vypnout 1T command, a fast command dat na norma a do pamétí pustit 2,8V a do CPU co to pustí :)

----------------------------------------------

Q: Podporuje MSI KT3 Ulra2 nové Durony?
A: Mě jede, zatím jsem zkusil model 1,4GHz@1,8 pass BIOS 5.7;
Korektné hlásí název, a takt
Official
CPU list
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
kuku_666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kuku_666 »

no dival jsem se na ten thred cos mi hodil ale tam jsem vlastne nic nezjistil akorat ze by ta moje deska mela mit delicku ale nevim kde to je v biosu???
a o tom dratovani sem ve faqu sem se dival na ty 2clanky(jeden alnglicky druhy tusim nemecky takze sem z toho nerozumel ani kulovy neni nejaky cesky clanek o dratovani??) jinak bios mam 5.7 DIKY :wink:
kuku_666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kuku_666 »

zkus vyclearovat BIOS a pak natvrdo nastavit 166FSB, paméti nastavit z SPD na 2,5-3-3-6 vypnout 1T command, a fast command dat na norma a do pamétí pustit 2,8V a do CPU co to pustí :)

vyclearoval sem bios fsb dal na 166 a zas to stejne pri sandre modra obrazovka a nejake kecy jak to ze to pred tim rok jelo v poho na fsb 169 a ted to neda ani 166?? jak maji kvlaitni zdroje case COLORSit???
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

kuku_666 píše:jak maji kvlaitni zdroje case COLORSit???
taklhe qualitni :D
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=

ten stary zdroj uz nemas?
kuku_666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kuku_666 »

-HoNY- píše:
kuku_666 píše:jak maji kvlaitni zdroje case COLORSit???
taklhe qualitni :D
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=

ten stary zdroj uz nemas?
njn ale to je stejna bedna akorat mam 350W ten stary uz nemam tak jak je kvlaitni???
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

kuku_666 píše:njn ale to je stejna bedna akorat mam 350W ten stary uz nemam tak jak je kvlaitni???
Můžu ti říct jediné - tím hůř. Tyto zdroje opravdu stojí za starou belu
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
kuku_666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kuku_666 »

JanHavlicek píše:
kuku_666 píše:njn ale to je stejna bedna akorat mam 350W ten stary uz nemam tak jak je kvlaitni???
Můžu ti říct jediné - tím hůř. Tyto zdroje opravdu stojí za starou belu
aha tak to tak vypada ze budu muset koupi new zdroj :evil: ale melo by to utahnout nee vzdyt tam mam akorat disk,mechaniku a jeden fan plus pretaktovany procik a gafiku to musi utahnout
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

zkus si od někoho půjčit jiný zdroj, i když mě přijde docela divný, že by to tenhle neutáhl
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Vem zdroj co má min 35A na 5V protoze tahle deska delá z 5V i kdyz nezdá se mi ze by to neslo já pouzival asi 2 mesíce tuhle desku se slabým zdrojem a misto 5V sem mel 4,5V a místo 3,3V 2,5V jelo to ve winech celkem stable
kuku_666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kuku_666 »

-HoNY- píše:Vem zdroj co má min 35A na 5V protoze tahle deska delá z 5V i kdyz nezdá se mi ze by to neslo já pouzival asi 2 mesíce tuhle desku se slabým zdrojem a misto 5V sem mel 4,5V a místo 3,3V 2,5V jelo to ve winech celkem stable
Oki ten zdroj to taha v klidu je to ale jen 330W a tam mela byt 350 no to je fuk. Spis by me zajimalo to dratovani??? tys to uz delal? potreboval bych rady od zkusenych lidi co s tim maji zkusenosti.diky :wink:
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

kuku_666 píše:
-HoNY- píše:Vem zdroj co má min 35A na 5V protoze tahle deska delá z 5V i kdyz nezdá se mi ze by to neslo já pouzival asi 2 mesíce tuhle desku se slabým zdrojem a misto 5V sem mel 4,5V a místo 3,3V 2,5V jelo to ve winech celkem stable
Oki ten zdroj to taha v klidu je to ale jen 330W a tam mela byt 350 no to je fuk. Spis by me zajimalo to dratovani??? tys to uz delal? potreboval bych rady od zkusenych lidi co s tim maji zkusenosti.diky :wink:
vemes maly drtky a na strkas je do patice :) na to uz si zaloz thred
kuku_666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kuku_666 »

a ma to cenu zakladat novy therd mi jenom staci nejaky dobry odkaz na nejakou ceskou(i slovenskou) stranku kde to bude.A jinak vim ze se tam strkaji male dratky do patice ale kde to uz je jina. Tak kdyby se nasla nejaka dobra duse :wink:
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“