Shit píše:Sice nemám Asuse (viz.popis) ale absolutně bez problémů Jinak SATA drivery jsou už hezkou dobu v. 2.20E (SATA BIOS 2.31 podle "rychlosti" výrobce bordu - mrkni na stránky Asusu) a jsou na http://www.viaarena.com
Mam sata bios 2.01, t.j. bios 1006 a sata drivery original z cd k deske a ide to uplne v poho. tam bude asi ina chyba...
Ja mam ten isty problem, to nie je kvoli sata ale kvoli via 4in1. skus to nenainstalovat tie drivery ze ci ti to pojde aj bez toho. teraz som pisal temu na foru.
Mám asi ten samej problém - deska viz nadpis, disk napřed Samsung 80 GB SATA - jednou spadlej filesystem, zformátování na jiným compu, reinstalace, spousta nadávek, asi holt náhoda... ...podruhý spadlej filesystem, ještě víc nadávek, zálohování dat na jiným compu, reklamace disku. Vyměněnej disk (teď 80 GB SATA od WD) a po měsíci zas spadlej filesystem. Zoufalství.
Někdo tu psal, že by to mohlo dělat špatný nastavení v BIOSu. Může někdo poradit, který konkrétně?
No prodával jsem taky jednu sestavu: deska A7V600-X, 512MB DDR400 Kingmax, Athlon XP 2600+m, Radeon 9200 128MB Vivo a 80GB SATA Seagate. No asi po měsíci to byl zákazník reklamovat s tím samým problémem. Nejlépe se to projevilo, když jsem dal prostě kopírovat asi 2GB dat z jednoho adresáře na druhý (v rámci disku), tak po nějaký chvíli najednou modrá obrazovka a wokna už nešli nastartovat. Zkoušel jsem jiné verze ovladačů na čipset, nahrál jsem i nejnovější bios, testoval jsem disk na jiným kompu, ale tam byl v pohodě. No prostě jsem na nic nepřišel. Tak jsem objednal novou desku. No když přišla tak jsem to hned vyzkoušel (kopírování v rámci disku) a opět modrá obrazovka. Takže nevím co si o tom myslet, asi nějakej problém celkově s těmahle deskama.
MarekR píše:roadmagor: hosi vy mate iny problem... aky ste mali filesystem? ntfs? a vzdy sa vam vyhodila modra obrazovka s napisom UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. nemam pravdu?
Myslím, že něco takovýho to tam hodilo, ale nejsem si teď jistej, už je to dýl. NTFS tam bylo taky. Pokud znáš příčinu a řešení tohoto problému, tak sem s tím, rád se přiučím.
No to je hezký, ale tady se jedná o SATA disk, takže UDMA tady nehraje žádnou roli. Nicméně FAT32 jsem tam zkoušet nedával a ikdyby to pomohlo, pak to moc ideální řešení není, ale pokud pomůže budiž. Já osobně bych FAT32 už nechtěl.
no ja viem, je to divne ze to robi. aj ja mam sata. ale ver mi, ine riesenie ako fat32 ti neostava. uz som skusal asi vsetko mozne a nic. musime pockat asi na longhorna
Jak to tady sleduju, tak si myslim že by jste mohli mit problem se SATA kabelem, ten by se totiž neměl moc ohýbat, při velkým zlomu může docházet ke ztrátě dat, zkuste vyměnit kabel a nechat ho jen tak navolno.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Čuss! Prosím o radu...... koupil jsem si MB A7V600-F na které nemohu u CPU vůbec nic nastavit!V manuálu píší o jumperfree mode po kterým se nejspíš slehla zem...Setkal se někdo z vás se stejným problémem??
kytex píše:Čuss! Prosím o radu...... koupil jsem si MB A7V600-F na které nemohu u CPU vůbec nic nastavit!V manuálu píší o jumperfree mode po kterým se nejspíš slehla zem...Setkal se někdo z vás se stejným problémem??
Mno já zkoušel i flash Biosu. Vyzkoušel jsem asi čtyři různé....a kulo....mno akorát mi to začalo ukazovat správné údaje o CPU a otáčky jeho chladiče.
Taky to máš celé zablokované, že nemůžeš s ničím hnout? Kupoval jsem tu desku v Alfě....tak zkusím zítra napsat na na jejich tech. oddělení....snad budou vědět co a jak....i když mezi náma moc tomu nevěřím.....
kytex píše:Čuss! Prosím o radu...... koupil jsem si MB A7V600-F na které nemohu u CPU vůbec nic nastavit!V manuálu píší o jumperfree mode po kterým se nejspíš slehla zem...Setkal se někdo z vás se stejným problémem??
Mas asi zablokovany procak ktory to nedovluje nastavit
Ja mam Athlon XP 1800+ a tiez sa neda taktovat
Leby si si nastavil na jumeroch visiu freq ako dovoluje procak tak by ti nenabehol
A Jumper Free je to ze namiesto rucneho prepinania jumperov na doske to robis v biose
Deska A7V600-F nejde pretaktovat v BIOSu nejde temer nastavit nic, ani frekvence pameti
Otazka: 1) Nema nekdo na vyse jmenovanou desku modlej BIOS kde by byla okryta pokrocila nastaveni, myslim ze by to potesilo mnoho nestastniku ktery si tuto desku koupili ?
2) Co se stane kdyz bych tam zkusil dat BIOS z verze A7V600 - pojede to alespon zcasti nebo total death?
Ja som tiez kupil tu dosku od Asusu A7V600-F a cele je to zablokovane. EVEREST mi dokonca ukazuje frekvenciu procesora miesto 2000Mhz len 1945Mhz, co fakt netusim, preco mi ho len tak podtaktoval. Procesor uzamknuty nie je, na starej doske mi taktit siel. Ak niekto viete, co s tym, ako to obist, dajte please vediet. A ozaj, co znamena ten Jumperfree?