Jaký HeatPipe na CPU? s939

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

VlasTik píše:Stoobi, asi ti je to jasný, ale jen k tomu airflowu - obecně platí, že kolik vzduchu se ti z case vyfoukne ven, tolik musí do case zase přicházet, takže hlavně dát bacha na tohle a mít to nějak vyvážený (počet fanů, velikost, výkon), ale určitě se dá vzduch přivádět do case i pasivně nějakým vhodným velkým otvorem, při menší cirkulaci vzduchu. Nechápu, když má někdo 4 out fany a jeden in bez dalšího přísunu vzduchu, to pak nedává smysl :) (nic proti tobě, ani to tak nemáš - myslím to obecně)

V tvém případě si myslím, že ti to nepůjde "pasivně", uvidíš. Nemám nic proti velkému Smithovi, ale jak tvrdí, že mu to jde pasivně, tak ale právě má na case 7 fanů (včetně dvou na bočnici) a to v tvém případě asi nehrozí :). Nechci tě do toho nutit Stoobi, ale kdyby jsi dal fan přímo na pasiv, tak to bude celkově tišší (ono ti stejně nic jinýho nezbyde s těma pomalejma fanama na case :wink: ). Ono je velký rozdíl tam mít fan a nemít, třeba můj starej vějířek :) má pasivně asi 50°C (1x80mm ve zdroji, 5V), ale když na to cvičně něčím opravdu zlehka foukám, tak má asi 30°C, takže fan není zase tak jednoduše postradatelnej.

Pokud ti jde i o estetickou stránku chlazení, tak by bylo asi dobrý mít to všechno stejně barevný, ne mít grafiku hliníkovou a CPU měděný, ale samozřejmě, aby to taky hlavně dostatečně chladilo. Pro mě je vzhled taky celkem důležitej - já třeba dal JEN za povrchovou úpravu mého new 100% fanless pasive homemade chlazení :wink: 7000Kč (magor co? ale jsem maximálně happy :D )

je pekny ze nam tady zase vsechno jasny dlouze popisujes, ale pro priste si to odpust.
Jses jak hodne velka osina ve Stoobiho zadku
VlasTik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od VlasTik »

AlesShi píše: je pekny ze nam tady zase vsechno jasny dlouze popisujes, ale pro priste si to odpust.
Jses jak hodne velka osina ve Stoobiho zadku
jestli jsem napsal něco špatně nebo nepravdivě, tak řekni co a vysvětli mě to, když tomu tak rozumíš, rozhodně jsem Stoobimu pomohl víc než ty, tak se uklidni, já opravdu proti Stoobimu NIC VE ZLÉM NEMÁM, můj úmysl je vždy v dobrém poradit, Stoobi chtěl vědět, jestli mu ten chladič půjde "pasivně" já mu řekl, že ne a je mě jasný, že to nebyla dobrá zpráva, ale dostal pravdivou odpověď podle mých zkušeností. Takže mě tady nenapadej urážkama, ale vyvrať mi to věcnýma argumentama. Já strávil několik tisíc hodin vývojem a výrobou 100% pasivního chlazení a maximálně tiché case (bude tišší a chlazením výkonější než TNN - holý fakt, nemachruju), takže o tom něco málo vím , už konečně peace :roll:

2 Stoobi: byl bych rád, aby ses k mému názoru vyjádřil i ty - jestli nesouhlasíš, tak bych rád slyšel i opačný názor, díky a opravdu vše v klidu a míru :oops: :oops: :oops:
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Tak teď jsem kouknul na Caseking a zaujal mě tam tenhle krasavec: Akasa AK920 Evo 120 - Amber Edition

Obrázek Obrázek

Hlavně by se měl vejít v pohodě na desku i spolu s Freezerem na chipsetu...co si o něm myslíte? Cena vychází kolem 1500,-Kč, vyplatí se to?
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Stoobi píše:Tak teď jsem kouknul na Caseking a zaujal mě tam tenhle krasavec: Akasa AK920 Evo 120 - Amber Edition
...
Hlavně by se měl vejít v pohodě na desku i spolu s Freezerem na chipsetu...co si o něm myslíte? Cena vychází kolem 1500,-Kč, vyplatí se to?
Me se zdaj tri heatpipes malo
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

njn, to se mě zdálo taky...ale nevím, no...

Taky mě zaujal takySilverstone SST-NT01-V2 Fanless Heatpipe Cooler - Version 2

Obrázek

Tam jsou ale taky jen 3 heatpipe. No a asi nej řešení by byl Thermaright XP90-c, ale nevím proč, ale nějak se mi do něj nechce. A hlavně nevím, na jakou stranu je natočenej na s939. :(
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Tak teď jsem kouknul na Caseking a zaujal mě tam tenhle krasavec: Akasa AK920 Evo 120 - Amber Edition
Jj, tak o tomhle kousku už taky nějakej čas vim...Myslim, že dost kvalitní tichej chladič, fan regulátor, ty heatpipes jsou 8mm, tzn. silnější než normálně, 12cm fan určitě lepší řešení než Silverstone se dvěma 60mm větrákama...akorát s tou kompatibilitou s DFI si nejsem moc jistej, kvůli jiný orientaci socketu než je obvyklý.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

No já si myslím, že tyto dva budou mít stejnou chybu jako Xp-120 (možná ještě větší nevím) a to, že nebudou moci chladit pasivně...
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

2Wiruss: Ano to je sice fakt, ale pak nevím, co bych měl na to CPU dát, aby to šlo pasivně. Doufám, že v nejbližší době se ke mě dostane Opteron144, takže možná to bude malinko víc topit, ale ještě uvidíme.

Ale jde mi o to, že prostě nechci jen obyč řešení, jde mi dosta taky o vzhled a tyhle dva kousky jsou pěkný...nejsem si jistej orinetací toho SilverStona, to je fakt, ale ta Akasa mi připadá orientovaná normálně (že pasiv bude vlastěn pod zdrojem), protože na sponě jsou dírky na stranách stejně jako je to u DFI, takže to přeci tak musí být...
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

2 Stoobi: jj, větrák bude pod chladičem, akorát nevim, jestli tam nebudou překážet paměti, ale asi ne...

EDIT: sem napsal blbost...samozřejmě větrák bude pod zdrojem :)
Naposledy upravil(a) Delarge dne pon 12. zář 2005, 19:15, celkem upraveno 1 x.
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

jj, ale těch pamětí bych se nebal (doufejme). Je mě trochu mrzí ta cena, u MaWy je to 1628,-Kč, mohlo by to být lepší.

A jinak prá Flegy úspěčně posadil toho SilverStonea na nF4 :wink: škoda, že nemá foťák...
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Proč MaWa? Koukej: http://partner.halnet.cz/siriuscomp/?Mo ... StrId=9816 :)

Ty specifikace jsou sice trochu mimo, ale to je jedno...
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

2Delarge: Díky...to bypadá hned zajimavěji...asi do něj teda půjdu... :oops:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

tak jako doplněk k modu jsem objednal tenhle Heatpipe chladič :oops:

Obrázek

už dělám držáček v case aby to nedržela deska :)
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Digitaldoom píše:tak jako doplněk k modu jsem objednal tenhle Heatpipe chladič :oops:

deska ten Tower112 udrzi :wink:
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Digitaldoom píše:tak jako doplněk k modu jsem objednal tenhle Heatpipe chladič :oops:

Obrázek

A kam by jsi ho chtěl dát? jako doprostřed? Nehledě na to, že tower je enormní sráč...
radsoft
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Tohle by taky mohlo fungovat

Příspěvek od radsoft »

http://www.caseking.de/shop/catalog/pro ... ts_id=2137

Tohle by mohle taky trochu chladit ma to 6 HP :-)

RAD
RAD
----
AMD 64 Winchester 3000+(2250@1810), MSI K8N Neo2 54G Platinum, 2x512 MB DDR 500 A-DATA Vitesta in DualChanel, Leadtek WinFast A6600GT TDH 570/1040, Seagate Barracuda 160 GB ATA133, Seagate Barracuda 160 GB SATA, NEC ND-3500A, Enermax Chrome Fantasy CS 800TA a další.
3Dmark01/03/05: 20829, 9270, 3945
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Tohle by taky mohlo fungovat

Příspěvek od Wiruss »

radsoft píše:http://www.caseking.de/shop/catalog/pro ... ts_id=2137

Tohle by mohle taky trochu chladit ma to 6 HP :-)

RAD
No tak tohle je z bezfanovwejch chladičů podle testů ta nejhorší možnost :-)
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

vrele doporucuju asetek microchill,snadna instalace,je malinky chladi vice nez dobre... a jeste dobre vypada :)

btw co takhle z tohoto udelat FAQ?
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

Cujo píše:vrele doporucuju asetek microchill,snadna instalace,je malinky chladi vice nez dobre... a jeste dobre vypada :)

btw co takhle z tohoto udelat FAQ?
A kde ho sehnat a za kolik?
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

mawa a flegy...
myslim 1450 nejak tak (zahrnuje to fan+regulator)
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“