VlasTik píše:Stoobi, asi ti je to jasný, ale jen k tomu airflowu - obecně platí, že kolik vzduchu se ti z case vyfoukne ven, tolik musí do case zase přicházet, takže hlavně dát bacha na tohle a mít to nějak vyvážený (počet fanů, velikost, výkon), ale určitě se dá vzduch přivádět do case i pasivně nějakým vhodným velkým otvorem, při menší cirkulaci vzduchu. Nechápu, když má někdo 4 out fany a jeden in bez dalšího přísunu vzduchu, to pak nedává smysl(nic proti tobě, ani to tak nemáš - myslím to obecně)
V tvém případě si myslím, že ti to nepůjde "pasivně", uvidíš. Nemám nic proti velkému Smithovi, ale jak tvrdí, že mu to jde pasivně, tak ale právě má na case 7 fanů (včetně dvou na bočnici) a to v tvém případě asi nehrozí. Nechci tě do toho nutit Stoobi, ale kdyby jsi dal fan přímo na pasiv, tak to bude celkově tišší (ono ti stejně nic jinýho nezbyde s těma pomalejma fanama na case
). Ono je velký rozdíl tam mít fan a nemít, třeba můj starej vějířek
má pasivně asi 50°C (1x80mm ve zdroji, 5V), ale když na to cvičně něčím opravdu zlehka foukám, tak má asi 30°C, takže fan není zase tak jednoduše postradatelnej.
Pokud ti jde i o estetickou stránku chlazení, tak by bylo asi dobrý mít to všechno stejně barevný, ne mít grafiku hliníkovou a CPU měděný, ale samozřejmě, aby to taky hlavně dostatečně chladilo. Pro mě je vzhled taky celkem důležitej - já třeba dal JEN za povrchovou úpravu mého new 100% fanless pasive homemade chlazení7000Kč (magor co? ale jsem maximálně happy
)
je pekny ze nam tady zase vsechno jasny dlouze popisujes, ale pro priste si to odpust.
Jses jak hodne velka osina ve Stoobiho zadku