Hele, kámošovi s tím syndromem „PC je práce“ vlastně úplně rozumím, ale jde na to špatně. Řešení je přece úplně jednoduché – co takhle připojit to nabušené PC rovnou k velké TV v obýváku a koupit si k tomu pohodlný ovladač?
Přesně takhle to mám já a ten argument, že si u počítače neodpočineš, tím úplně padá. Odpadne ti to sezení u stolu a svalíš se na gauč úplně stejně jako u konzole. Zapneš si Steam Big Picture a funguje to na chlup stejně, jen s tím rozdílem, že máš pod kapotou brutální výkon.
A k té optimalizaci a DLSS: máš pravdu, že na to vývojáři hřeší a priorita je konzole. Jenže přesně tam je vidět ten rozdíl! Zatímco na PS5 ten Alan Wake 2 běží z nějakých 720p a je to často mázlé, na silném PC ty technologie od Nvidie, AMD (když je karta zvládne) fungují jako magie. My teď třeba hrajeme v obýváku nového Crimson Desert – sedí u toho celá rodina, zapnuli jsme Ray Reconstruction a řeknu ti, to je prostě neskutečná podívaná. Ty detaily, čisté odlesky a stíny ti žádná krabička za 20 tisíc prostě nevykouzlí.
Jasně, narazil jsi na cenu a na manželku. Přinést domů grafiku za 40 litrů jen tak pro sebe do pracovny, to je o rozvod. Ale když z toho PC uděláš ultimátní multimediální centrum pro celý obývák, u kterého se baví celá rodina na velké obrazovce, tak se ten krvavý příplatek obhajuje úplně jinak.
Takže jo, PC hraní dneska drahé a prémiové je, ale když spojíš výkon PC s pohodlím velké TV a gamepadu, tak tě nějaký kompromisní upscale na konzolích už nikdy trápit nebude.
NVIDIA DLSS - info a vše okolo
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- MATES423
- Nováček

-
Re: NVIDIA DLSS - info a vše okolo
9800X3D, 32GB DDR5 6000Mhz CL30, Gigabyte 5080 Gaming OC, MSI MAG B650 TOMAHAWK,
Dell Alienware AW3423DWF
Dell Alienware AW3423DWF
- Pepa07
- Začátečník

-
Mám to úplně stejně. PC mám v pokoji a mám u toho klasické 2 monitory. Vedle do obyváku jsem si skrz zeď natáhl 10m kabel do OLED TV, rovnou jsem tam natáhl i internet a bluetooth pro ovladač. Takže když si chci zahrát něco na TV, v nastavení si rozšířím obraz na TV, nastavím to jako hlavní monitor a hraju v obyváku s ovladačem.MATES423 píše: ↑sob 4. dub 2026, 19:43 Hele, kámošovi s tím syndromem „PC je práce“ vlastně úplně rozumím, ale jde na to špatně. Řešení je přece úplně jednoduché – co takhle připojit to nabušené PC rovnou k velké TV v obýváku a koupit si k tomu pohodlný ovladač?
Přesně takhle to mám já a ten argument, že si u počítače neodpočineš, tím úplně padá. Odpadne ti to sezení u stolu a svalíš se na gauč úplně stejně jako u konzole. Zapneš si Steam Big Picture a funguje to na chlup stejně, jen s tím rozdílem, že máš pod kapotou brutální výkon.
A k té optimalizaci a DLSS: máš pravdu, že na to vývojáři hřeší a priorita je konzole. Jenže přesně tam je vidět ten rozdíl! Zatímco na PS5 ten Alan Wake 2 běží z nějakých 720p a je to často mázlé, na silném PC ty technologie od Nvidie, AMD (když je karta zvládne) fungují jako magie. My teď třeba hrajeme v obýváku nového Crimson Desert – sedí u toho celá rodina, zapnuli jsme Ray Reconstruction a řeknu ti, to je prostě neskutečná podívaná. Ty detaily, čisté odlesky a stíny ti žádná krabička za 20 tisíc prostě nevykouzlí.
Jasně, narazil jsi na cenu a na manželku. Přinést domů grafiku za 40 litrů jen tak pro sebe do pracovny, to je o rozvod. Ale když z toho PC uděláš ultimátní multimediální centrum pro celý obývák, u kterého se baví celá rodina na velké obrazovce, tak se ten krvavý příplatek obhajuje úplně jinak.
Takže jo, PC hraní dneska drahé a prémiové je, ale když spojíš výkon PC s pohodlím velké TV a gamepadu, tak tě nějaký kompromisní upscale na konzolích už nikdy trápit nebude.
Teď jsem si ještě koupil couchmaster cycon 3 (podložku na klávesnici a myš), takže si tam pak budu moci zahrát i s myší a klávesnicí na gauči, ale uvidím jak moc to budu či nebudu využívat.
Ve výsledku mám dobrý pocit z toho, že výkon z PC dokážu využít i takhle a nemusím si kupovat nějakou konzoli, která by mi ve výsledku jen downgradovala vizuál. Jediná nevýhoda tam je, že nemáš přístup ke všem exkluzivitám z konzolí, vlastně jen z PSka, ale to už teď taky moc neplatí, otázka jak to bude do budoucna.
- Ripper6
- Začátečník

-
MATES423: diky za odpoved pouziju tento text od tebe, ackoliv jsem to uz i vysvetloval kamaradovi
Ja sam to tak mam, ale u nas je to jiny, protoze naopak moje polovicka ma rada PC a monitor 27 palcu skoncil nekde vedle
Pepa07: konzole se leda hodi jako doplnek, kdyz jsi chtel zahrat par her zpetne. Uvidime kam to pujde, ale moc valka bodoucnost to zatim neni. Problem je ze uz ted 600w u grafiky je hodne, studia to stoji hodne penez delat rozsahle hry ve 4K.
Resili jsme to i u filmu, treba Francouzke studio ti vyda po x letech film, tak mu napises hele tam mate uz 4K scan, vyjde to nekdy taky ve 4K? a Prijde ti, ze pro ne to jsou ctyrnasobne naklady na vydani, ze jsou slabsi studio a tak ze neplanuji to vydat.
Pises jinam a treba Disney ze on ma stream a ze tyhle fyzicke veci zariznul.
Takze hodne veci jde cestou bud upsale AI a nebo nejaky stream za predplatne
Ja sam to tak mam, ale u nas je to jiny, protoze naopak moje polovicka ma rada PC a monitor 27 palcu skoncil nekde vedle
Pepa07: konzole se leda hodi jako doplnek, kdyz jsi chtel zahrat par her zpetne. Uvidime kam to pujde, ale moc valka bodoucnost to zatim neni. Problem je ze uz ted 600w u grafiky je hodne, studia to stoji hodne penez delat rozsahle hry ve 4K.
Resili jsme to i u filmu, treba Francouzke studio ti vyda po x letech film, tak mu napises hele tam mate uz 4K scan, vyjde to nekdy taky ve 4K? a Prijde ti, ze pro ne to jsou ctyrnasobne naklady na vydani, ze jsou slabsi studio a tak ze neplanuji to vydat.
Pises jinam a treba Disney ze on ma stream a ze tyhle fyzicke veci zariznul.
Takze hodne veci jde cestou bud upsale AI a nebo nejaky stream za predplatne
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 PCIe 5.0 Samsung 9100 Pro 2TB Gen5, PCIe 4.0 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 96GB CL28 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)