Project: Green_Master by Stoobi | final shots on page 17 |

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Odpovědět
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Xan píše:co myslis tim plnicem? jako zakladovku? ja znam akorad plnič poru ale ten se puživa na dřevo :lol: :lol:
No je to něco podobnýho...je to vlastně stříkací tmel, tedy používá se na místo základovky, ale je hustší a zaplní jemný nerovnosti nebo škrábance. Pak se zabrousí pod vodou šmirglem a máš úžasně jemnej povrch... :wink:

//A stříkat to budu normálním stříbrným sprejem. Zase v několika vrstvách a chci udělat trošku zrcadlovej efekt...uvidíme. Ale samozřejmě jen předek. Bočnice a vršek jsou hliník bez barvy, takže to nechám... :wink:
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZdenekSveda »

Stoobi, ty stříkáš tím šedým plničem? to vypadá že jsi to stříkal žlutým, a najednou tam je tmavá maska. Já právě všechno raději dělávám žlutým protože se lépe přestříkává.
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

ZdenekSveda píše:Stoobi, ty stříkáš tím šedým plničem? to vypadá že jsi to stříkal žlutým, a najednou tam je tmavá maska. Já právě všechno raději dělávám žlutým protože se lépe přestříkává.
nn, je to takovej ten žlutej (moTip). Šedej jsem měl jen o firmy Racing a ten byl takovej nějakej divnej...teď už jedině MoTip...asi špatný vyvážení bílé na fotce...
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

aha, tak to jo. Spreje a hlavne plnice beru taky jedine od Motipu. Na ty tmavy plnice nadava dost lidi, tak asi nebudou jen tak nahodou levnejsi.
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

Stoobi<snoobi :) > :arrow: Fakt se těším na finále. Sem opravdu hodně zvědavej. fandím ti ať se to povede zatim moc zajímavý. Já používám jakejsi žlutošedej plnič, od Dupli color (jinejma sprejama nestrikam :-D ) akorat možna bych tomu nějak zatmelil ty nadechy na spodní části skšíně...mohlo by to zajimavě vypadat :wink:
MB:MSI 915P Combo2, CPU:Intel pentium 4 (3,40 GHz), VGA(GPU) radeon X700 (256MB), Ram 1024MB, skrin:Aerocool AeroEngine Gamer Case
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

po plnici se uz normalne strika barva?
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

Já jo...a je to fakt dobrá věc...
MB:MSI 915P Combo2, CPU:Intel pentium 4 (3,40 GHz), VGA(GPU) radeon X700 (256MB), Ram 1024MB, skrin:Aerocool AeroEngine Gamer Case
xaero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero »

[ot]pockej takze nechate barvu (tzn. neosmirglovavate) pak odmastite striknete plnicem nechate uschnout a pak davate zakladni barvu nechate uschnout a strikate bezbarvej lak?[/ot]
CPU: AMD Athlon 64 3000+ (2480Mhz Venice) MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D RAM: 768 MB (333Mhz :( ) HDD: Maxtor DiamondMax 10 200GB GFX: Sapphire ATI Radeon X800GTO Fireblade 256MB (400/490@520/600) Klávesnice: Genius Comfy KB-21e Scroll Myš: Logitech MX 1000
DJDuly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDuly »

Hele a co stojí takovej plnič? A jak se to jmenuje normálně? Já jen aby až to pudu kupovat tak aby na mě nekoukali jak na blázna.
<< Modding is not my hobby, modding is my life >>
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Pánové, zase tady rozjíždíte dost OT asi udělám nějakej ten FAQ.

Rozhodně ne na neošetřený materiál plnič. To nikdy. Plnič je pořád jenom barva. Čili původní barva se obrousí (stačí trochu) - ideálně i pak pod vodou. Odmastí a nanese plnič (jmenuje se to tak a všude, kde ho prodávají to vědí). Ten se pak zabrousí pod vodou, aby byl povrch dokonale jemnej a stříkne se vrchní barva. Je to vlastně i na místo základovky, takže pohoda. Já kupuju MoTip, kterej stojí 173,-Kč :wink:
xaero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero »

Stoobi píše:Odmastí a nanese plnič. Ten se pak zabrousí pod vodou, aby byl povrch dokonale jemnej
sry za dalsi ot ale proc nastrikam plnic a zas ho zabrousim? to pak nebude povrch jemnej spis naopak.
CPU: AMD Athlon 64 3000+ (2480Mhz Venice) MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D RAM: 768 MB (333Mhz :( ) HDD: Maxtor DiamondMax 10 200GB GFX: Sapphire ATI Radeon X800GTO Fireblade 256MB (400/490@520/600) Klávesnice: Genius Comfy KB-21e Scroll Myš: Logitech MX 1000
crug
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od crug »

xaero píše:
Stoobi píše:Odmastí a nanese plnič. Ten se pak zabrousí pod vodou, aby byl povrch dokonale jemnej
sry za dalsi ot ale proc nastrikam plnic a zas ho zabrousim? to pak nebude povrch jemnej spis naopak.
protože to pak zakryje i drobné škrábance a pak se to přebrousi takže by to mělo být jemnější než před tím ...
jinak už to tu stoobi psal
ZdenekSveda
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

xaero píše:
To broušení plniče se dělá 1200 nebo jemnějším pod vodou, čímž docílíš dokonale hladkého povrchu. Nebrousi se to nejakym hrubym.
FLiPPY
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od FLiPPY »

Stoobi píše:aha, možná jsem to promázl... :oops: Ta co je na fanech použítá, ta má rovnou hranu, tu jsem sehnal kdysi od jednoho týpka a ten už jí nemá. Ale teĎ jsem objednal tu druhou zleva na tom obrázku, jak jsem psal...celé balení, tedy 38m. A je to z Gumexu. Rozměr je stejnej, jen hrana je malinko zakulacená..a je z tvrdší gumy...těžko říct, která je lepší...každopádně kdyby někdo mohl sehnat i tu "původní", tak bych taky bral... :wink:
diky asi si ji taky objednam
master88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od master88 »

no zatim je to moc pekny obcas by me zajimalo kde vsechny ty pekny veci shanis :D
AMD64 3800+ X2 (AC freezer 64 PRO ), Leadtek 8600 GTS (Zalman VF900), 2x1024MB 400MHz Corsair 3L, DFI lanparty NF4 UT-D rev.2 (Thermalright HR-05 SLI), Seagate 250GB + 200GB SATA (2x Silentmax HDD silencer), Akasa 460W, Tt Tsunami

Octavia II 2.0 TDI powah
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Takže zase nějaký foto...dopoledne jsem se zajel vybavit sprejerským materiálem, takže pro předek jsem vybral akrylátovej lak perleťová stříbrná. Vzal jsem ty malý 150ml spreje, protože jsem si myslel, že to bude stačit. Jeden sprej mi dal akorát na jeden nástřik všeho, takže prostě budou jen dvě vrstvy...ale mělo by to stačit...no a když už jsem byl ve městě, tak jsem se stavil pro nějaký šroubky a rovnou se zeptal na vykružováky, protože dělat díry na fany do plechů je problém. No a prodavač mě tam ukecal, takže jsem je vzal...na cenu se ani neptejte... :shock: (2k za komplet pro 80mm a 120mm fan) :shock: , takže masakr...ale udělá to díru i do nerezu, tak se uvidí. No ale zatím jsem nezkoušel.
Obrázek

Ale zpět k modu. Když se tady tak rozjela diskuze na téma plniče, tak pro představu dám foto, jak to vypadá. Na první fotce je materiál po včerejším nástřiku, jen otřenej hadrem.
Obrázek
A tady na druhé fotce je už zabroušenej 2000 šmirglem pod vodou a odmaštěnej (tedy těsně před stříkáním). Je patrnej odraz, takže povrch je perfektně hladkej...myslíš, že ty fotky mluví za vše a role plniče už je taky jasná...:)
Obrázek

Dal tedy spreje:
Obrázek
A tady už před nastříkáním a pak ukázka horních dvířek těsně po nástřiku. Zítra přebrousím, hodím druhou vrstvu a vyleštím, takže v neděli bude foto předku...:)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
:wink:
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

2K to je psicho Stoobi :lol: ale do něčeho ty penize jit musej a kdyz to vyuzijes tak proc ne :)
jinak skoda ze neni lepsi foto toho prebrousenýho plnice
DJDuly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDuly »

Stoobi píše:...A tady už před nastříkáním a pak ukázka horních dvířek těsně po nástřiku. Zítra přebrousím, hodím druhou vrstvu a vyleštím, takže v neděli bude foto předku...
Hele Stoobi, ty když hodíš první vrstvu laku tak to brousíš?Aspoň tak sem to pochopil. A co bezbarvej lak? Používáš?
Stoobi
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

2Xan: nj, ta cena mě taky sundala, ale tak co má člověk dělat...:( Když to potřebuje... :oops:

Lepší foto toho plniče? No bohužel jsem lepší neudělal jedině snad tohle, ale taky to není až tak patrný...jsou to dvířka od Chieftecu, ten původní povrch jsem přebrousil 140 šmirglem a stříknul plnič a ten zabrousil 2000 pod vodou...a asi takhle:
Ale když je vidět ten čistej odlesk, tak se imho dá představit, jak je to hladký, ne?
Obrázek
Obrázek

2DJDuly: jj, první nástřik vždycky brousím, ale zase jen 2000 pod vodou, tedy barva tam zůstane, jen se zahladěj nerovnosti a líp se chytne drhá vrstva. Většinou konečná je u mě až třetí. Ale lak moc nepoužívám...moc jsem si ho neoblíbil, podle mě je vhodnej tak k metalíze, kde prohloubí barvu, ale takhle ho nemám rád. Nevím proč, ale příjde mě, že tu barvu nějak tak zkazí...ale možná ho neumím stříkat...:)
DJDuly
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJDuly »

Stoobi píše:...
Čim to potom leštíš? Když chceš zrcadlovej efekt?

//Stoobi - leštěnkou, čím jiným? :lol:
Odpovědět

Zpět na „Projekty“