Po delší době mám pro vás konečně další fotky. Jak můžete vidět na obrázcích, tak jsem udělal kryty a úchyty na radiátor. Dalo to docela dost práce, protože to tam je fakt na milimetr... a když jsem to dodělal, tak jsem zjistil, že to nejde zavírat

... ale pak jsem to trochu poupravil, částečně odbrousil výztuhy u bočnic ...a už to chodí

. Ještě budu muset trochu zakrytovat (nejspíš mědí) tu část dna, kde je přivařený pant – jsou tam totiž navrtaný dírky na panty, které jsem nakonec nepoužil a ještě to tam je tak nehezky zabroušeno... takže to budu muset nějak zakamuflovat

Jo a ještě musím dodělat kované logo na expanzku – už ho mám hotové, jen ho musím naohýbat podle kulatého tvaru expanzky...
Jinak – jak jste si asi už všimli, tak mám kompletně všechny části počítače odrezené, vykartáčované a vyleštěné. To byl taky mazec

– měl jsem celej ksicht od leštící pasty – jak to z leštičky odstřikuje... byl jsem jak kominík

Vykartáčovat a vyleštit všechny části počítače mi zabralo 3 dny. Ještě budu muset některé části, které nebudou vidět a mohly by časem rezatět, nastříkat černou matovkou a navoskovat (třeba vnitřek zdroje, vnitřek košů na disky...)
Taky už mám hotový uchycení disků do koše, uchycení ventilátoru a pécébéčka ve zdroji, uchycení desky... atd. Ale tohle není moje práce – s tím mi pomohl brácha, protože takovýhle prdlačky mě moc nebavěj

V zadní části počítače jsou vysekané díry pro vypínač, napájecí konektor a takový ty různý konektory a ostatní kravinky. Pro zaslepení děr pro karty jsem udělal záslepky z mědi – myslím, že to bude vypadat líp, než nějaký standardní „papírový“ záslepky...
Na fotkách taky můžete vidět dvě mřížky. Ta kulatá s podélnými drážkami bude stříknutá asi načerveno – a bude za tím vysekaným logem na plechu pro desku. No a ta čtvercová bude na „výfuku“ od zdroje.
Taky jsem už konečně vykoval logo dopředu na mřížku. Chtěl bych ho použít k zapínání počítače – ale nevím, jestli to půjde – ono tam je na to docela málo místa (kvůli radiátoru, který je z druhé strany). Moje představa je taková, že by se to vysekané logo zalilo třeba roztaveným červeným plexisklem – a že by se do toho zatavila třeba i červená diodka. A že by se počítač zapínal třeba tím, že by se stisklo (nebo pootočilo) – a když by byl počítač zapnutý, tak by vlastně celé to logo (vylité plexisklem) krásně zářilo... Zkoušel jsem tavit plexi, ale on to je docela problém – nejde to roztavit do „tekuté formy“ tak, že by se tam nalilo... ono je pořád takové plastické, ale neteče... takže nevím. Chtěl bych prostě, aby to logo bylo vylité nějakou červenou poloprůhlednou průsvitnou červenou hmotou – ale nic mě nenapadá... a plexi mi tavit nešlo... tak nevím...
Jinak tu mřížku a i některé části vnitřku počítače asi nastříkám nějakou takovou červenooranžovou barvou – ale pak se to musí nějak trochu „zaprasit“ a napatinovat – aby to sedlo k celkovému stylu počítače. Myslím, že když se ta mřížka udělá jinak, než zbytek počítače, že to krásně zvýrazní takovou tu hezkou křivku celé case...
Tak nic... omlouvám se, že jsem nevyfotil sestavený počítač, ale prostě jsem to nestihl – musím jet na školu a vrátím se až za týden, tak pak to určitě nafotím sestavené... věřím, že si to dokážete tak nějak zhruba představit i podle fotek rozebraného počítače...

– já vám k těm obrázkům hodím ještě popisky
Tak a teď ty obrázky:

rozebraný počítač...

záslepky a mřížky (ke zdroji a za logo na plech pro desku)

uchycení na expanzní nádrž a uchycováky na radiátor

kované logo dopředu na počítač

kryt na radiátor – dopředu – aby to nechytalo „falešný vzduch“

kryt na radiátor – zvrchu – ještě tam musím přidělat ventilátory... a možná ještě nějakou mřížku... nevím...

nýty na krytu zdroje

vyleštěný kryt zdroje

vykartáčovaná a vyleštěná expanzka

plech na desku

zadek počítače s vysekanými otvory pro konektory

zavíradla

povrch víka počítače

omlouvám se... lepší fotku jsem nenašel

takto logo vypadalo v průběhu kování... a jak můžete vidět, tak mi kousek uhořel

... ale stačilo to trochu prokovat, aby to nebylo křehké a trochu to poopravit... a bylo

hotové, vyleštěné logo – zbývá ho jenom vyplnit nějakým roztaveným plexisklem... jestli to nějak půjde...