Já měl PS4 původně jen na exkluzivky který mě ale zas tak nechytly. Kromě takovejch těch ne úplně "klasickejch" věci jako třeba shadow of the collosus. Ale jo mám tam hry co na PC ne a občas jsem něco hrál a pak spíš jen kvůli VR a protože to je prostě pohodlnější na gauči než u PC.
Jasně hrál jsem tam třeba i nějaký COD co bylo zdarma v plusku, ale zase na ovládání stříleček radši zlatý PC. Ale prodávat to úplně zatím nechci, za těch pár tisíc mě to nestojí a upgrade na PS5 zatím taky ne.
Jak říkáš, když byla Vodafone akce na "klasickou" PS5, tak jich bylo taky dost. Takže tohle třeba bude příležitost nasát někde nový ps za slušný kačky.
GPU (APU) pro next-gen konzole - spekulace
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- MV
- Začátečník
-
Re: GPU (APU) pro next-gen konzole - spekulace
mogbuk: i5 9300H | 16GB DDR4-2666 Samsung | GeForce RTX 2060 | NVMe WD SN720 512GB SSD + SATA Crucial M550 512GB SSD | 1080p 144Hz IPS screen | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter
- Ripper6
- Začátečník
-
MV: PS5 Pro muzes prave koupit u toho Vodafone levnejsi za urcitych podminek, pokud uz po ni touzis
" to je prostě pohodlnější na gauči než u PC" - musim to vysvetlit, vim ze to hodne uzivatelu a lidi nevi. Nemusi mit konzole jako je Xbox, PS5 aby mohli hrat v posteli nebo na gauci. K PC dnes existuje taky gamepad Xbox a dokonce tam jde i mit ten od PS5! Je tak monze i zakoupit novou TV nebo vetsi obrazovku treba 65 - 75 palcu, to se pripoji HDMI kabelem PC - TV. Na PC to jen pak kliknes a hra ti hraje, muzes lehnout normalne do postele / gauce a hrat stejne jako znas u konzole Dokonce i ta TV muze slouzit jako monitor, to taky pokrocilo.
Tady vznikl ten nesvar, hodne lidi zna pocitac, ze je nejaky stolek v koute, monitor 22 palcu a u toho sedi s klavesnici a mysi
Bude trvat hodne dlouho, nez se to mezi lidi dostane. Leda muze byt problem umisteni, pokud treba spis nekde v kapslovem hotelu, tak konzole se ti tam vejde lepsi nez nejake PC, ktere daleko vic vazi
" to je prostě pohodlnější na gauči než u PC" - musim to vysvetlit, vim ze to hodne uzivatelu a lidi nevi. Nemusi mit konzole jako je Xbox, PS5 aby mohli hrat v posteli nebo na gauci. K PC dnes existuje taky gamepad Xbox a dokonce tam jde i mit ten od PS5! Je tak monze i zakoupit novou TV nebo vetsi obrazovku treba 65 - 75 palcu, to se pripoji HDMI kabelem PC - TV. Na PC to jen pak kliknes a hra ti hraje, muzes lehnout normalne do postele / gauce a hrat stejne jako znas u konzole Dokonce i ta TV muze slouzit jako monitor, to taky pokrocilo.
Tady vznikl ten nesvar, hodne lidi zna pocitac, ze je nejaky stolek v koute, monitor 22 palcu a u toho sedi s klavesnici a mysi
Bude trvat hodne dlouho, nez se to mezi lidi dostane. Leda muze byt problem umisteni, pokud treba spis nekde v kapslovem hotelu, tak konzole se ti tam vejde lepsi nez nejake PC, ktere daleko vic vazi
Win 11, AMD 7950x3D, SSD M.2 Seagate FireCuda 530 4TB, 2x SSD SATA Crucial 4TB, 2x HDD Toshiba ent MG09 18TB. MB Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO, RAM G.Skill Trident Z5 Neo 64GB 6000Mhz (AMD Expo), GPU Gigabyte RTX 4090 OC 24G, Case Fractal Design Meshify 2 XL, MSI zdroj MEG Ai1300P PCIE5 1300W, BDXL VERBATIM UHD 4K USB BD-RW. Monitor Sony Bravia 65x95L (Dolby Vision), Sound PC Onkyo HT-S7805 (Atmos,DTS X)
- mlrs
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Hele to tak proste uplne neni - mam PC vedle TV s XBOXem a proste to nepripojuju - nechce se mi s tim drbat - pro decka je takove prehozeni v nizkem veku neresitelne - ale zapnout jednim tlacitkem XBOX umi, vezme ovladac a hraje.
Ne ze by to neslo, ale ani po nejake osvete si nemyslim, ze by to lidi nejak ve velkem zacli delat.
Navic u vetsiny bude mit ta konzole mnohem vetsi vykon nez jejich sunka PC/notas.
Zrovna vcera mi nekdo rikal, ze uplne rusil stul i s PC a nechal si notas na kraviny, ze ten si da obcas v kuchyni na stul + ale ma playstation (a gauc ).
Tech ruznych pripadu je mraky a kazdy to ma jinak - a myslim, ze to nema smysl resit a hadat se o tom
Ne ze by to neslo, ale ani po nejake osvete si nemyslim, ze by to lidi nejak ve velkem zacli delat.
Navic u vetsiny bude mit ta konzole mnohem vetsi vykon nez jejich sunka PC/notas.
Zrovna vcera mi nekdo rikal, ze uplne rusil stul i s PC a nechal si notas na kraviny, ze ten si da obcas v kuchyni na stul + ale ma playstation (a gauc ).
Tech ruznych pripadu je mraky a kazdy to ma jinak - a myslim, ze to nema smysl resit a hadat se o tom
Ryzen 5 5600 + Wraith Prism RGB, RTX 3070 EAGLE 8G, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 2,25TB SSD, 1TB HDD, Seasonic Focus GX 650, Xigmatek Asgard, Dell U3023E
PC2: Intel NUC 11 Performance Lite, Core i5-1135G7, Iris Xe, 32GB RAM DDR4 3200MHz, 1TB Samsung 970 EVO PLUS + Xbox Series X + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
PC2: Intel NUC 11 Performance Lite, Core i5-1135G7, Iris Xe, 32GB RAM DDR4 3200MHz, 1TB Samsung 970 EVO PLUS + Xbox Series X + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
- MV
- Začátečník
-
Naštěstí nejsem zákazník Vodafone, takže todle leda přes bazoš, ale jak jsem psal, nemá pro mě zrovna PRO nějakej význam.Ripper6 píše: ↑sob 2. lis 2024, 10:40 MV: PS5 Pro muzes prave koupit u toho Vodafone levnejsi za urcitych podminek, pokud uz po ni touzis
Jinak ano, jsem si vědom toho, že můžu hrát na PC jako na TV, ale prostě nebudu. Sám mám asi deset let xbox gamepad k pc, už svoji první lcd tv v 2012 jsem vybíral TV aby uměla 1:1 obraz při připojení k PC (a ne nebylo to jen o tom zapnout game mod aby se chovala jako monitor), ale prostě ne, není to ono. To se taky blbě vysvětluje
Kámoš třeba má pár let hlavní PC u TV, bootuje mu to do steamu big picture, okej potud ok. Ale pokud na tom pc chceš něco dělat, je to pain.
A stejně má vedle v pokoji druhý pc u monitoru a to hlavní bude měnit za xbox
mogbuk: i5 9300H | 16GB DDR4-2666 Samsung | GeForce RTX 2060 | NVMe WD SN720 512GB SSD + SATA Crucial M550 512GB SSD | 1080p 144Hz IPS screen | HP LP2475w | Ultraportable: Toshiba Portégé R100 Centrino | Pentium-M ULV 1.0 | 1280MB DDR | 1.8" MicroIDE -> ZIF IDE -> mSATA SSD Samsung PM830 32GB | Trident Cyber XP4 32MB | 12.1" XGA | 1.09kg/1.4kg | Dell Latitude E6220, Core i5-2520M, 8GB DDR3, Samsung PM830 128GB SATA3.0 SSD, backlit kbd, 12.5" WXGA | NAS: Asrock N3150DC-ITX | 4GB DDR3L-1600 Crucial | Mach Extreme 8GB SLC USB3.0 | 2x 2TB WD Green WD20EZRX @ RAID1 | TerraTec Dual DVB-T PCI-e | OpenMediaVault | Lian Li PC-Q28B Mini-ITX Cube | 65W DC adapter
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Máme tu novej exemplář toho jak špatne dnes může hra vypadat versus nároky na HW.DOC_ZENITH píše: ↑ned 29. zář 2024, 20:37 Tahle generace konzolí fakt nepotřebovala mid-gen refresh, jejich CPU a GPU nejsou padavky jako to bylo u PS4. Problémem jsou ihmo hry. Ty jsou technicky čím dál větší humus a lenost a neschopnost "moderních vývojářů" se začíná projevovat na každym kroku. Dnes už ani nedovedou udělat vlasy aby z nich bez TAA nebyl shimmerfest. Z aplha blendingu se stalo sprosté slovo ale krom DLSS nemá nikdo dobrej algorytmus co by onen shimmer potlačoval. Jsou hry kde RT běží lépe jak SSR protože dělat dobře cubemapy je skill. Do toho přidejme obecnou nekvalitu textur, neochotu dělat se s korektní kompresí tzn vše je masivně velké a žere tunu paměti.
Poslední a velká kudla v zádech je NANITE od Epicu. UE5 je dost heavy by default a nanite je mor. Ano používá se easy, nemusí se niko paběrkovat s LOD zónama, LOD low-poly modelema, nemusí se vytvářet tuna modelů s různym počtem polygonů, prostě se to tam narve jak to je a nanite si s tim poradí. Problém je že tohle je prostě moc heavy na současná GPU, moc heavy na tu psudeo RX6700 co je v PS5. Nanite také škáluje exponencionálně geometrii a detaily s rozlišenim. Proto dnes vše běží tak low ress a upscaluje se i z 720P, na Radeonu 6700? to je joke? Už takhle když chceš renderovat ve 4K místo 1080p tak potřebuješ 4x tolik hrubého výkonu, i když máš jinak 100% identickou scénu. Nasaď nanite a geometrie/drobné detaily ti také exponencionálně porostou s rozlišenim a high-ress se stává nereálnym snem krom ňákého slow renderu pro "in-engine trailer".
Doporučuji všem zkouknout ňáká video o negativních stránkách nanite. Ve zkratce, dmes dokáže zplácat hru každej blb, ale aby to k něčemu vypadalo a nedejbože se to hejbalo to je um kterej se vytrácí. Když porovnám Crysis 3 a HW na kterym to jelo vs vizuál a to na co se koukáme dnes, kor na konzolích, tak se mi chce občas brečet. Ve výsledku tu máme teď tituly co vypadaj díky tomu jak zle a low-ress běžej hůře jak ty co tu byly pár let nazpět a aspoň měly čistej ostrej render.
https://www.youtube.com/watch?v=bHdM-Gbqf24
- Raikkonen
- Začátečník
-
PS5 Pro se blíží, v Brazílii začali rozesílat předčasně, takže je tu už první rozborka (více videocardz). Obsahuje více paměti, o čemž se dříve snad nikde nepsalo. Navíc oproti základní verzi má 2GB DDR5 určených pro system, což jistě uvolní část blokované hlavní paměti pro hry. Podobně to bylo u PS4 Pro, tam přidali 1GB DDR3 a pro hry se uvolnilo 512MB paměti (celkem 5,5GB oproti 5GB u základní PS4).
https://videocardz.com/newz/playstation ... zen2-cores
https://videocardz.com/newz/playstation ... zen2-cores