integrovana zvuk. karta

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Holajs
Začátečník
Začátečník

integrovana zvuk. karta

Příspěvek od Holajs »

diky za odpoved zpomaluje integrovana zvukova karta PC
!!!Lenost, je Matka pokroku!!!
(Asus N61VN, iPhone, Fender Stratocaster)<3
CPU: i5 2500K @ 4.6Ghz +Noctua NH-D14 MotherBoard: Asus P8Z68-Vpro gen3.0 HDD: SSD Monitor:Benq 2410 120Hz Keyboard: Microsoft X4 Mouse: Logitech MX518 Mousepad: Steelpad S&S Graphics: Gigabyte GTX670 OC Memory: 8096MB O/S: 7 Headset SteelSeries V2 Connection: Wi-max 10Mbit/3Mbit
HacIPex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HacIPex »

uz se to tu na milionkrat resilo !!!!
Holajs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Holajs »

omg to je demence urcite se to resilo a taky se resilo jestli je vykonejsi pentium1 nebo pentium2....ale ja se ptam na soucastnost misto tvyho hloubko myslenkovityho prispevku stacila normalni odpoved ZNALCE :roll:
!!!Lenost, je Matka pokroku!!!
(Asus N61VN, iPhone, Fender Stratocaster)<3
CPU: i5 2500K @ 4.6Ghz +Noctua NH-D14 MotherBoard: Asus P8Z68-Vpro gen3.0 HDD: SSD Monitor:Benq 2410 120Hz Keyboard: Microsoft X4 Mouse: Logitech MX518 Mousepad: Steelpad S&S Graphics: Gigabyte GTX670 OC Memory: 8096MB O/S: 7 Headset SteelSeries V2 Connection: Wi-max 10Mbit/3Mbit
kocourleo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kocourleo »

Ve hrách to může udělat několik procent, mimo hry to ani nepoznáš (tedy nemluvím o kvalitě zvuku, jen o vytížení CPU).
Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518
djgeneral
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od djgeneral »

Vytěžuje CPU v jednotkách %....
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

djgeneral píše:Vytěžuje CPU v jednotkách %....
Někdy až 15%.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

tak to mi ukaž jaký CPU a jaká zvukovka :-) co jsem viděl osobně tak bylo nejvíc asi 9%, jinak kolem 3-6.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Shit píše:Někdy až 15%.
promiň, ale to je pěkná blbost, musíš přesně napsat, která deska s integr. zvukovkou a hlavně který CPU!!!! je jasné že na Pentum 1 to vytížení bude vyšší než na QX6700 8-)
navíc to vysoké vytížení může být způsobeno nějakou chybou (vadou) v desce, chipu integr. zvukovky nebo ovladačích
PS: jak poznám kolik mi vytěžuje integr. zvukovka CPU? při přehrávání hudby mi přehrávač (1by1) v průměru bere 2% výkonu CPU, mám AMD3700+@1,4GHz
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

James S píše:..ale to je pěkná blbost... PS: jak poznám kolik mi vytěžuje integr. zvukovka CPU?
To je zajímavé... Píšeš, že to je blbost a zároveň se ptáš, jak to zjistit.... Třeba 3DMark03. :wink:
crashPC píše:..co jsem viděl osobně tak bylo nejvíc asi 9%...
Těch 15% je sice extrém, ale nastav si soft. EAX, 5+1 repro a je to... Těch 15% jsem naměřil v roce 2004 na Realteku ALC650? (AC97) a CPU byl Athlon 3000, na ADI 1980 to bylo okolo 10% - více zde.
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Shit píše:
James S píše:..ale to je pěkná blbost... PS: jak poznám kolik mi vytěžuje integr. zvukovka CPU?
To je zajímavé... Píšeš, že to je blbost a zároveň se ptáš, jak to zjistit....

já tím myslel to číslo, které si nahodil bez dalšího vysvětlení, já být neznalý uživatel tak hned teď běžím do obchodu a kupuji novou zvukovku :D

takhle je to už správně :P
Shit píše: Těch 15% je sice extrém, ale nastav si soft. EAX, 5+1 repro a je to... Těch 15% jsem naměřil v roce 2004 na Realteku ALC650? (AC97) a CPU byl Athlon 3000, na ADI 1980 to bylo okolo 10% - více zde.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Shit: no mě mediaplayer dokonce žral až 60% na sempronku 2300+ ale to bylo playerem a ne zvukovkou. Jinak ve hrách se to na FPS může projevit opravdu dost, to je pravda.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

crashPC píše: Jinak ve hrách se to na FPS může projevit opravdu dost, to je pravda.
tohle právě nechápu, jak to? s vlastní zkušenosti vím, že když hraju nějakou hru, tak je jedno jestli mi CPU jede na 1,4GHz nebo na 2GHz (limitem je grafická karta), fps se téměř nezmění a když tak tak je to maximálně o 10% dolů (v extrémních případech), je pravda, že moc her nehraju
co za bordel ta integr. zvukovka teda dělá?
serizovatel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od serizovatel »

mam jednu lama otazku :) ,,doposud jsem pouzival vzdy jen integr zvukovku,pokud prikoupim nejakou zvukovou kartu je tam nejaky vyrazny rozdil ve zvuku motoru u auto.simulatoru apd.??? ,mam pouze dve bedny ,neni problem koupit nejakou pc aparaturu,jen nevim jestli si pomuze prumerne ohluchlej nenarocnej uzivatel :roll: ,pokud je rozdil ve zvuku zasadni nebudu vahat . ,nejvic ted pouzivam pc s mb gigab. p35 ds3
dekuji za odpoved
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

tak hodně záleží, co máš za bedny, jestli nějaké chrastítka za 1k nebo bedny za 10k a více
serizovatel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od serizovatel »

jo ale integrovana zvukovka me teda poslouzi stejne dobre ne?
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Pokud se považuješ za
serizovatel píše:...jen nevim jestli si pomuze prumerne ohluchlej nenarocnej uzivatel :roll: ...
a máš bedny za pár tisíc, tak pak ti integrovaná zvukovka poslouží dobře a koupí zvukovky si rozhodně nepolepšíš.
Sám se považuji za BFU, co se týče zvuku, takže taky funguji na integrované zvukovce.
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dex_Holland »

serizovatel píše:jo ale integrovana zvukovka me teda poslouzi stejne dobre ne?
ano ale pokud si koupiš solo zvukovku(ne realtek za 150kč) tak to poznáš hodně (co se týče kvality)
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

K PC bednám bohatě stačí integráč,nové Realtek HD onboardy jsou dobré.I sebelepší zvukovka z průměrných PC beden HI-FI neudělá a jsou to prakticky vyhozené peníze (na hudbu).
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“