Úroveň recenzí grafických karet

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Úroveň recenzí grafických karet

Příspěvek od Flegy »

predem se omlouvam no-xovi za tento thread. sand promine.

jelikoz vazne premyslim o koupi nekolika hd3870tek, vsimnul jsem si, ze na dost serverech s recenzema se silene rozmohly fotky grafik, ktery jsou uzivateli uplne k vite cemu. casi focene sikmo, nejlepe s neonkama... uplne super dokumentace.

co na to rikate? me osobne to stve uplne nehorazne. nulova vypovidaci hodnota pro ctenare. k cemu je 20 fotek jedny karty z ruznych uhlu a po 2 cm prouzcich :stupid: .

//no-X: upraven (zobecněn) název threadu
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

ted sem cetl tusim recenze vr zony a tam byly fotky luxusni, karty bez chladicu, jadra, pameti, napajeci casti, pcb 50 a 70 vedle sebe, neony nesvitili, holt asi zalezi co clovek cte ;)

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

no-X se zlobit nebude, sám už jednou zakládal thread, kde lamentoval nad úrovní některých recenzí a sám zjistil, že tu chybí sekce, do které by to tématicky 100% zapadlo. Takže si pouze dovolí upravit název threadu...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Já čtu recenze pořád na těch samých serverech. Tj.Pc tuning,nepochlebuju se, další 2 české weby. Hulán to není. Pak je super německý Computerbase.Tam mají fakt masivní recenze. Hafo her a atd. A pak ještě asi dva další. A taky čtu odkazy zde z fóra. jsou často kvalitní. Jo Fudzillu něčtu. Křišťálovou kouli můžu mít taky.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Nejlepší mi přijdou recenze na:
ComputerBase.de
Extrahardware.cz (pěkne podrobné)
FiringSquad.com
Anandtech.com
Pctuning.cz
Svethardware.cz
Tom´sHardware.com
Tam mi to přijde nejvíce nápomocné při výběru komponent. Nejhorší je pro mě TweakTown či Hardcop, pač tam mi ty výsledky strašně "smrdí".

To Flegy: ať je fotek plno, člověk se podívá, co by koupil, když je to ale doplněno kupou testů, tak nemám výhrady.

Osobně mě ale štve, že se pořád dělají testy v syntetických benchmarkách. Takový test mi je na dvě věci. A když má přijít novinka, hned je tam 3dMark...fůůůůůůj. Ale vím, že tam je výkon dá moc dobře prodat :(
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

a co guru3d?to je také kvalitka :)
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
mr_sheen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mr_sheen »

ja mam hodne oblibenou stranku : http://www.hardocp.com/
treba jak mluvis o te nove ATI rade tak tady maji pekne fotky
http://enthusiast.hardocp.com/article.h ... VzaWFzdA==
Sapphire Radeon NITRO RX 6800 16G OC Gaming + AMD Ryzen 7 5700X + Seagate FireCuda 530 1TB + Odyssey G50A 32 + ASUS ROG STRIX B550-A GAMING + Kingston Fury Renegade Black 32GB DDR4 3600 CL16 + Seasonic Focus GX-850 + Fractal Design Meshify 2 Compact
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Recenze na Guru3D jsou podle mě dost zmatené. Zvlášť grafy. Mnohdy je v kždém grafu jiná skladba grafických karet, jinak barevné sloupečky a nepřesně vyznačené nastavení (o AA/AF bývá leckdy jen zmínka v textu v okolí grafu, ne přímo v něm)... Já osobně si z toho nikdy nejsem schopen vytvořit jasný obrázek.

Hardocp považuji za nejméně objektivní web - testuje s různým nastavením pro různé karty, což zdůvodňuje cílem dosažení podobného výkonu. To je ovšem nesmysl, protože se uživatel nedozví, zda by stejný výkonnostní rozdíl, jaký způsobil např. FSAA 4x, způsobilo i AF 16x atp., takže si autoři těchto recenzí mohou vybírat takové výsledky, které se jim hodí do krámu.

Velmi pěkné recenze bývají i na Hardware.fr, grafy jsou přehledné podobně jako na computerbase; stejně tak nechybí ani průměry v závěru článku. Mají i testy HD38xx:

http://www.hardware.fr/articles/693-1/d ... -3800.html

některé články vycházejí dodatečně i v anglickém překladu pod behardware.com
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

no Guru3D má ty grafi docela hodně zmatené a nepřehledné to jo ale jinak se to dobře čte :) . thx za http://www.hardware.fr slyším o něm poprvé a docela pěknej server..
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

Na srovnatelné úrovni s PCTuningem je ExtraHardware.cz, sice začínající ale zaslechl jsem, že to tvoří odpadlíci z Živě.cz (takže potenciální kvalita). Nejsou tam ani zelené, ani červené myšlenky, prostě neutrální zhodnocení produktů a tak to má být.

Suverénně nejhorší je (pro mě) Svethardware.cz, který by se v klidu mohl přejmenovat na SvetPeriferii.cz. Hardware se tam testuje málokdy a když už, tak RAMky :-D Jediné, co mají dobré, jsou ty horké novinky, tam na to mají super tým, kterému skoro nic neunikne.
CPU: C2D E8200 2.66GHz @ 3.66GHz passively-cooled by Scythe Mugen || MB: Gigabyte P35 DS4 || RAM: Patriot 2x2GB 800MHz CL5 || GK: Gigabyte 8800GTS 512MB (G92) || PSU: Seasonic S12II 500W || HDD: Samsung SpinPoint 500GB || Case: Thermaltake M9 black || OS: Windows Vista x64 || Monitor: Samsung SM 206BW 20'' widescreen || Mouse: Logitech MX Revolution + A4Tech XL-750BF red'n'black
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to onecar: nevim jestli odpadlici z zive jsou to prave orechove. zive me prisel dycky jak obdoba blesku. cili normalni totalistickej bulvar. obcas se u tech clanku od nich clovek pousmal s tim , ze to musel psat nejakej 13 letej pr0g3jmr :roll:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Šéfredaktorem EHW je bývalý šéfredaktor Computeru. Neznám žádného českého autora, který by psal lepší recenze grafických karet a zároveň měl hlubší a širší znalosti.
socket
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od socket »

ja fotky dost potrebujem, ale staci mi horna fotka s chladicom, horna bez chladica, zozadu, a jedna fotka zboku. Popripade este detail na chladic z opacnej strany, ale to je malo potrebne..
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

no me nejlepsi prijde xbitlabs, anandtech a THWG...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

xbit budiž, thwg mi v posledních letech připadá mimo a anadtech se s oblibou zaměřuje na testování všeho, co ještě nefunguje a co bude podle slov výrobce fungovat teprve od verze ovladačů, která vyjde cca 3-5 dní po oné recenzi :D
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Osobne mam nejradeji testy z Guru3D, ale jak jiz bylo zmineno, jejich grafy stoji celkem za pytel, hlavne barvicky.Kolikrat nejsem ani schopen poznat co ve kterem ctverecku je za barvu...
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

imho recenze na EHW od pana Jahody patří v současnosti k nejlepším na českym netu, SHW recenzuje akorát samý kraviny, jediný co je dobrý jsou recenze na monitory, DDW nemá ani cenu komentovat, PCT je takovej šedej průměr, HWmag to samý, ostatní nesleduju

ze zahraničních je asi nejlepší computerbase, hlavně mají dost široký spektrum her takže si vyberou i hráči ne-FPS
x-bit je taky hodně dobrý, i když na GK nejsou nejlepší recenze co tam vychází
a na fotky se chodím koukat na guru3d, jejich grafy ale stojej za bačkoru
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Z českých je EHW fajn, M. Jahoda umí, na SHW snad už ani GK nerecenzujou, nebo nevím, moc tam nechodím. PCT ujde.

Ze zahraničních určitě Computerbase.de i když tam jenom ty grafy, německy si mco nepočtu, Xbit mi přijde fajn, Guru3D taky až na ty grafy, to co tam dělají se hned tak nevidí, v jednom je GF modře a ATi červeně a v druhém naopak, aby se v tom prase vyznalo. Ještě chodím rád na Firingsquad, kvůli jejich hernímu zaměření.
Goldnoob team proud member!
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Občas ještě chodím na TechReport. Scott Wasson si to vede trošku vlastním stylem, ne každá recenze je sice na pět hvězdiček, ale občas narazí na docela podstatné prvky, které jsou v ostatních recenzích přehlíženy (různé probémy u určitých her, co nefunguje, jak by mělo atp.), což se mi líbí. Taky se nebojí napsat vlastní názor, i když je v rozporu s obecným povědomím.
Onecar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Onecar »

no-X píše:Šéfredaktorem EHW je bývalý šéfredaktor Computeru. Neznám žádného českého autora, který by psal lepší recenze grafických karet a zároveň měl hlubší a širší znalosti.
Věděl jsem, že to byl někdo důležitý, nevím, kde jsem na to Živě.cz přišel :oops:
CPU: C2D E8200 2.66GHz @ 3.66GHz passively-cooled by Scythe Mugen || MB: Gigabyte P35 DS4 || RAM: Patriot 2x2GB 800MHz CL5 || GK: Gigabyte 8800GTS 512MB (G92) || PSU: Seasonic S12II 500W || HDD: Samsung SpinPoint 500GB || Case: Thermaltake M9 black || OS: Windows Vista x64 || Monitor: Samsung SM 206BW 20'' widescreen || Mouse: Logitech MX Revolution + A4Tech XL-750BF red'n'black
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“