Servery - cim zacat?
Moderátor: Don
- NacelnikApachov
- Nováček

-
Servery - cim zacat?
Ahojte
Chcel by som sa zacat naucit robit so servermi( chcel by som robit nieco ako admina :-) ), ale neviem cim zacat. Budem vdacny, ked ma niekto nakopne spravnym smerom :-)
Chcel by som sa zacat naucit robit so servermi( chcel by som robit nieco ako admina :-) ), ale neviem cim zacat. Budem vdacny, ked ma niekto nakopne spravnym smerom :-)
- HacIPex
- Začátečník

-
ty mas ale napady...
admina ceho ? Servery nejsou tak jednoduche, jak si asi myslis. Nejprve musis umet dobre spravovat workstationy, pak se muzes pustit do serveru. Kazdopadne bys mel umet: kompletni sprava pracovni stanice, zaklady TCP/IP, zaklady serveru 2000 + 2003, bezpecnost v sitich, rozdil mezi pc a serverem
, cmd, prikazy, davky, ... a mnoho dalsiho. Pokud tedy myslis admina, co spravuje server, a ne jen nejake forum... (tohle je takove minimum, o sprave serveru je toho az az.)
admina ceho ? Servery nejsou tak jednoduche, jak si asi myslis. Nejprve musis umet dobre spravovat workstationy, pak se muzes pustit do serveru. Kazdopadne bys mel umet: kompletni sprava pracovni stanice, zaklady TCP/IP, zaklady serveru 2000 + 2003, bezpecnost v sitich, rozdil mezi pc a serverem
- Bajgy
- Středně pokročilý

- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- NacelnikApachov
- Nováček

-
- bubanek
- Středně pokročilý

- cabman
- Středně pokročilý

Servery nejsou jen linux. Také můžeš začít s Windows 2k/2003, ať se v tom neztratíš. Já osobně jsem zkusil začínat s linuxem, ale bez zkušeností jsem to tenkrát vzdal a přešel na Windows platformu (ukazalo se to jako velmi dobrý napad). Bezplatné demoverze se nechají získat zadarmo. Testni oboje a uvidíš.Bajgy píše: krok 4) nainstalovat na nej nejakou distribuci Linuxu (at vis ze to neni tak easy)
Možná, na vyzkoušení, nepotřebuješ další pc. Já jsem často používal Microsoft Virtual PC (od štědrého Microsoftu je tento kvalitní nástroj zadarmo). Ale pc je lepší protože je úplně nezávislé.
Rozhodně platí okolo zníněné: nejprve je nutné rozumět síťovým věcem a stanicím. Bez tohoto je server jen bedna k ničemu.
Literatura: google a help Microsoftu(další bod pro Microsoft) který je dokonale zpracovanán, www.svetsiti.cz
//no linux flame
Jsem pro přesměrování pctuning na google. Na co forum? Když se člověk na něco zeptá tak mu nějakej "inteligent" odpoví že si to má najít v google. V google je všechno a konečná odpověď na vše je google.