rozdělení disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- hanz12
- Nováček

-
rozdělení disku
Ahoj
Chci se zeptat. Je lepší mít rozdělený disk a jednu část mít jako systémovou a druhou pro zbytek dat? Pomůže to něčemu, nebo ne?
Chci se zeptat. Je lepší mít rozdělený disk a jednu část mít jako systémovou a druhou pro zbytek dat? Pomůže to něčemu, nebo ne?
- NEONET
- Středně pokročilý

- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zalezi na tom, na co chces system pouzivat, jak moc bude trpet a jak casto ho bude treba preinstalovat a jaka bude sance ze spadne a nebude za zadnych okolnosti nabihat.
Ja mam osobne 3 disky - 250, 250 a 160, prvni 250ka je system a je rozdelena na 80 (system) a zbytek, ostatni jsou nerozdeleny. Az budu prechazet na novou desku tak zalohuju savy a steamapps z Ccka a v klidu zformatuju C, je dosti zapraseny (2 systemy pres sebe apod).
Pokud budes casto reinstalovat tak si odeber tak 1/3 az 1/2 na system a zbytek na data, vse, co funguje jako portable (neni potreba instalovat pro spusteni | funguje i po nainstalovani na jiny system a spusteni z puvodniho umisteni) das na datovy oddil.
Ja mam osobne 3 disky - 250, 250 a 160, prvni 250ka je system a je rozdelena na 80 (system) a zbytek, ostatni jsou nerozdeleny. Az budu prechazet na novou desku tak zalohuju savy a steamapps z Ccka a v klidu zformatuju C, je dosti zapraseny (2 systemy pres sebe apod).
Pokud budes casto reinstalovat tak si odeber tak 1/3 az 1/2 na system a zbytek na data, vse, co funguje jako portable (neni potreba instalovat pro spusteni | funguje i po nainstalovani na jiny system a spusteni z puvodniho umisteni) das na datovy oddil.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32
- hanz12
- Nováček

-
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
ano, protoze instalace windows naformatuje disk, kde byla predesla instalace. - tudiz takove veci jako image cd si muzes zalohovatna druhy oddil.(treba uplna blbost co me napadla)hanz12 píše:takže jestli jsem to dobře pochopil, když nebudu mít rozdělený disk a budu přeinstalovávat systém, tak přijdu i o ostatní data?!
- pepak.net
- Začátečník

-
Ne nezbytně. Pokud si budeš dávat pozor a nebudeš poslouchat hloupé rady, že při přeinstalaci OS musíš formátovat, tak není problém.hanz12 píše:takže jestli jsem to dobře pochopil, když nebudu mít rozdělený disk a budu přeinstalovávat systém, tak přijdu i o ostatní data?! :o
Osobně ale disky dělím, je to přehlednější a líp se to zálohuje. Poměr záleží na tvých potřebách, já mám v oblibě členění na 2 GB pro operační systém a zbytek pro všechno ostatní.
- faugusztin
- Začátečník

-
- pepak.net
- Začátečník

-
Díky za upozornění, příště se pokusím formulovat závěr "záleží na tvých potřebách" lépe, aby ho pochopil skutečně každý. Omlouvám se, že jsem tentokrát nebyl dost srozumitelný, nebude se to už opakovat.faugusztin píše:Az na to ze napriklad Vistu na tie 2GB ani nenainstalujes.pepak.net píše:Osobně ale disky dělím, je to přehlednější a líp se to zálohuje. Poměr záleží na tvých potřebách, já mám v oblibě členění na 2 GB pro operační systém a zbytek pro všechno ostatní.
- faugusztin
- Začátečník

-
[quote="pepak.net"][/quote]
Samozrejme ze zalezi na potrebach, ale 2GB je dost drsne minimum aj pre XP. Co napr. urobis, ked ti pride Service Pack 3 ? Budes preinstalovavat cele PC, lebo ho nebude mozne nainstalovat ? Rozumne minimum pre XP je tak 10 a viac GB, 30 a viac GB pre Vistu.
Uz len ked si u XP zoberies, ze subor pre hibernaciu a swap defaultne system dava na systemovy disk, tak pri pocitaci s 2GB RAM si ten priestor vycerpal hned hibernacnym suborom.
Samozrejme ze zalezi na potrebach, ale 2GB je dost drsne minimum aj pre XP. Co napr. urobis, ked ti pride Service Pack 3 ? Budes preinstalovavat cele PC, lebo ho nebude mozne nainstalovat ? Rozumne minimum pre XP je tak 10 a viac GB, 30 a viac GB pre Vistu.
Uz len ked si u XP zoberies, ze subor pre hibernaciu a swap defaultne system dava na systemovy disk, tak pri pocitaci s 2GB RAM si ten priestor vycerpal hned hibernacnym suborom.
- pepak.net
- Začátečník

-
Sem to nepatří, takže http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 37#7563137)
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
hmm, divne. Proc mám při instalaci OS moznost bud opravit predeslou instalaci(defacto k hovnu, nikdy nevyresilo muj problem) nebo zahajit komplet novou instalaci odznovu(kdy se samozrejme predesla instalace vymaze naformatovanim)pepak.net píše:Ne nezbytně. Pokud si budeš dávat pozor a nebudeš poslouchat hloupé rady, že při přeinstalaci OS musíš formátovat, tak není problém.hanz12 píše:takže jestli jsem to dobře pochopil, když nebudu mít rozdělený disk a budu přeinstalovávat systém, tak přijdu i o ostatní data?!
Osobně ale disky dělím, je to přehlednější a líp se to zálohuje. Poměr záleží na tvých potřebách, já mám v oblibě členění na 2 GB pro operační systém a zbytek pro všechno ostatní.
je tu neco co jsem prehlidl?
- pepak.net
- Začátečník

-
Přehlédl jsi možnost "ponechat systém souborů beze změn", kterou se z disku nic nesmaže. Ideální je předtím smazat adresáře Windows, Program Files a Documents and Settings ručně (nebo ještě lépe, přejmenovat je, abys měl zálohu).[CZ]mike píše: hmm, divne. Proc mám při instalaci OS moznost bud opravit predeslou instalaci(defacto k hovnu, nikdy nevyresilo muj problem) nebo zahajit komplet novou instalaci odznovu(kdy se samozrejme predesla instalace vymaze naformatovanim)
je tu neco co jsem prehlidl?
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Mam dva fyzicke disky (320GB a 80GB). Ten vetsi je rozdeleny na 80GB a 240GB s tim, ze na 80GB oddilu mam system + nainstalovane hry a programy. Na druhem (vetsim) oddilu mam hudbu, videa, filmy, instalace programu a her. Na druhem disku pak mam zejmena zalohy a mene dulezite veci.
Osobne mi prijde jako blbost delat oddil pouze na system a hry s programy instalovat na jiny oddil, ponevadz pri ciste reinstalaci OS stejne budu muset ony nainstalovane veci stejne preinstalovavat.
Osobne mi prijde jako blbost delat oddil pouze na system a hry s programy instalovat na jiny oddil, ponevadz pri ciste reinstalaci OS stejne budu muset ony nainstalovane veci stejne preinstalovavat.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- [CZ]mike
- Mírně pokročilý

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- OndraSter
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A taky to da do poradku chybejici zakladni registry mam takovy pocit.. A nainstaluje znova ovladace IDE apod (nebo aspon me to pomohlo, kdyz sem si odebral primarni IDE vetev a system uz nenabehl).
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;