Tak v první řadě nejsem vůbec přesvědčen o tom, že mi SP3 něco pozitivního přinese, takže ho docela určitě nebudu instalovat hned, jak vyjde. No ale v zájmu diskuse předpokládejme, že že SP3 bude stát za to a budu ho chtít instalovat. Tak v tom případě:faugusztin píše: Samozrejme ze zalezi na potrebach, ale 2GB je dost drsne minimum aj pre XP. Co napr. urobis, ked ti pride Service Pack 3 ? Budes preinstalovavat cele PC, lebo ho nebude mozne nainstalovat ?
1) Na systémovém disku mám stále cca 950 MB volných, takže v instalaci SP nevidím větší problém.
2) Je velmi pravděpodobné, že bych v takovém případě stejně preferoval čistou instalaci. Vzhledem k tomu, že jsem si teď před týdnem v souvislosti s instalací systému na Gigabyte i-RAM ověřil, jak dlouhou dobu na kompletní reinstalaci a kompletní přenastavení prostředí a aplikací potřebuju (cca 4 hodiny čistého času), tak mi to nepřijde jako tak hrozná cena.
Hibernační soubor nepoužívám, protože počítač nevypínám a když už, tak mě ta chvilka, než nabootuje, jednou za měsíc nezabije.Uz len ked si u XP zoberies, ze subor pre hibernaciu a swap defaultne system dava na systemovy disk, tak pri pocitaci s 2GB RAM si ten priestor vycerpal hned hibernacnym suborom.
Pagefile mám vypnutý, nepoužívám žádnou aplikaci, která by ho vyžadovala, a nemám ani problém s tím, že bych neměl dost paměti. Kdybych pagefile potřeboval, tak ho mohu docela snadno přehodit na jiný disk - není nejmenší důvod, proč bych ho měl nechávat na defaultním místě. A i kdyby, pořád tu je ten argument "stejně mám ještě skoro giga nevyužité".