Jaky internet zvolit?

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jaky internet zvolit?

Příspěvek od maslik »

Cauvec, co je dnes nejlepsi volit za internet, krom mistni WIFI?! Berte v potaz kdyz neni zrizena pevna linka atd... Díky
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

No tak asi Tmobile je jedna možnost a pak něco na styl upc, kterej Ti nabídne vlastní wifi připojení s vlastním ipéčkem, ale upc jsou celkem všivaci. Jinak pokuď nechceš se připojovat na městský sítě, který jsou a budou pořád zacpaný, takže stejnak víc jak 100 kilo z toho nevyždíneš (asi), tak nejednodušší řešení je buď tmobile nebo ta pevná, tu zřídíš za korunu;-) A nemusíš z ní ani volat, samozřejmě záleží zas na poskytovateli....Asi nejlepší je momentálně jít do O2 sice to jsou všichni stejní všiváci, ale maji asi nejlepší nabídku;-)
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

Mysel jsem ADSL, ale ted co je nejvyhodnejsi a nejlepsi... Ty mestsky site jsou uplne nahovno (alespon INDOR (almicom) provozujici v Nachode - Trutnove)
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

ADSL bez pevny linky nerozjedes :oops:
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

Adsl a pevna je jako zivot a kyslik, ja bych aral gts noveru nebo o2
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Pokud v dane lokalite vunguji vlastni site Ceskych Radiokomunikaci, nebo napr. one Novery, neni moc co resit.. patri dens k nejspolehlivejsim..
Jinak O2 bych se vyhl.. casto na ne jde sliset jen spina.. nejen z meho okoli.. podivne rychlosti, vypadky.. obzvlaste na malych mestech je to s rychlostma obcas velmi zvlastni..
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

co se týče ADSL tak bych koukal jenom na cenu - kvalita je všude zhruba stejná.

Maxtor:GTS ani Radiokomunikace nemají žádnou vlastní síť - pouze si pronajímají dráty od O2.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

A jak je na tom VOLNY? Ten je o neco levnejsi...
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

Tak to lehce nepobírám????? Jak chceš rozjet adsl bez pevný? Prostě musíš mít krabicu na pevnou a z toho Ti to rozdělí na telefon a interent, ale přípojku prostě musíš mít!!!!!
gn.jirka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od gn.jirka »

Maxtor píše:Pokud v dane lokalite vunguji vlastni site Ceskych Radiokomunikaci, nebo napr. one Novery, neni moc co resit.. patri dens k nejspolehlivejsim..
Jinak O2 bych se vyhl.. casto na ne jde sliset jen spina.. nejen z meho okoli.. podivne rychlosti, vypadky.. obzvlaste na malych mestech je to s rychlostma obcas velmi zvlastni..
Je to tak, pač O2 jsou největší, to je normální, nikdo není nejlepší a nikdo nejhorší, jedná se jen o cenu a hlavně kdo Ti nabídne bez limitu, na to se hraje;-) Já mám doma od O2 4mb, stahuju tak kolem 450 kilo za s a paušál je něco kolem 700, není to málo, naštěstí teď je to bez limitu, takže ideál:-)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Weslo píše:GTS ani Radiokomunikace nemají žádnou vlastní síť - pouze si pronajímají dráty od O2.
Jeeezisi.. tak to je snad jasny.. koho to zajima.. virtualne proste vlastni sit maji a stejne tak ji prezentuji.. tady se uz snad nenajde thread, ktery by se obesel bez flamu a OT.. :(
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

gn.jirka píše: Je to tak, pač O2 jsou největší, to je normální, nikdo není nejlepší a nikdo nejhorší, jedná se jen o cenu a hlavně kdo Ti nabídne bez limitu, na to se hraje;-) Já mám doma od O2 4mb, stahuju tak kolem 450 kilo za s a paušál je něco kolem 700, není to málo, naštěstí teď je to bez limitu, takže ideál:-)
A to mas tu pulrocni slevu??? Ja kdyz jsem to pocital bez slevy, tak vychazi 2MB/s na 829,- s DPH.

Volny vychazi na 690,- s DPH
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No s temahle penezma to ale je i s linkou ne..? teda doufam.. pac 800 za 2Mbit je dvojnasobek ceny konkurence..
Filippop123
Nováček
Nováček

Vlny ne

Příspěvek od Filippop123 »

maslik píše:A jak je na tom VOLNY? Ten je o neco levnejsi...
Mam doma Volny ADSL a je to děs, hned jak mi vyprsi minimalnidoba jdu pryc -abych neplatil oc velkou pokudu a preruseni smlouvy.

Jsou nespolehlivy, asi 3mesice jim trvalo nez to rozbehli a to sem jim kazdej tejdem musel volat.
Tak kdy uz to bude? Vcem je roblem? Muzu vam v tom nejak pomoci?
Vse je v poraádku, do tydne to máte...

*Za tejden

Tak kdy uz to bude? Vcem je roblem? Muzu vam v tom nejak pomoci?
Vse je v poraádku, do tydne to máte...

...

Ted to mám a je to nanic, sice deklarovana rychlost vice mene odpovida, ale latence je na nic. Hodne jsem hral strilecky po netu ale pingy co mam... to je děs!
Bydlim v Praze v centru a tady bych patecni vypadky internetu nečekal... holt sice je krapet levnější, ale stojí za ***
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No jak jsem rikal.. ja doporucuju jedine Noveru.. za ty leta co jsem u nich se sice taky obcas neco podelalo, ale pravdou je, ze vzdycky se vse resilo stylem, kdy mi zavolal primo typek z IT a s nim jsem behem peti minut vedel o co jde a proc se tak deje.. navic se s nima clovek domluvi IT reci zkusenejsich.. :)
Co se tyce smluvnich veci, operatori taky kmitaj jako zbesili.. obzvlaste posledni dobou se vse resi prakticky okamzite..

A at to upresnim.. lokalita - sev. Morava, Bruntalsko.. Linka uz od dob Contactelu, tj. snad 3, 4 roky.. uz si nejsem jist.. vypadky prakticky zadne.. jestli jsem zazil za tu dobu dva.. rychlost konstatntni.. ping taktez.. kolem 30..
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Maxtor píše:Jeeezisi.. tak to je snad jasny.. koho to zajima.. virtualne proste vlastni sit maji a stejne tak ji prezentuji.. tady se uz snad nenajde thread, ktery by se obesel bez flamu a OT.. :(
no já jenom že když jsou to stejné dráty tak je tam i stejná šance že se to vy... jako u jiných.A věř mi že vím o čem mluvím.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No to bych tak moc netvrdil.. ustrednama to casto neni.. jakoze treba prave u nas ve meste je to o tom, ze O2 jede prakticky kazdy den na jine rychlsoti.. neustale to kolisa a vypadky jsou dennim chlebem..
O sve letite Novere, ktera je mimochodem na konci mesta (cca 6km od ustredny / zkusenosti s O2 plynou od lidi z centra mesta) jsem psal vyse.. jsem nadmiru spokojen..
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

o ústřednách jsem nepsal ani slovo - mluvil jsem o drátech.Ústředna nemá na to jak ti běhá net žádný vliv.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. co ja vidim oznameni, tak nejcastejsimi duvody vypadku jsou problemy s ustrednou.. :/ ..no to je jedno.. v kazdem pripade mam z okoli na spolehlivost linek O2 ty nejvetsi stiznosti..
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

hádat se s tebou nebudu - já se tímhle totiž živím víš.Denně komunikuju s "IT" všech operátorů a také řeším ty vaše "výpadky ústředen".Nicméně vidím že ty ovládáš xDSL problematiku na takové úrovni že se zde dále ztrapňovat nebudu. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“