Asus F8P....co na něj říkate.

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
x.slide
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Asus F8P....co na něj říkate.

Příspěvek od x.slide »

Ahoj chci si ted koupit nějaký NTB do školy....docela se mě líbí ASUS F8P ( http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53422 ) co na něj říkate?Víte někdo o nějakých nedostatkách?Jak je na tom grafická karta?Zvládne nějaký hry?Je mě jasný že nic extra není ale třeba aspon hru jako MotoGP 07 nebo tak?Nic extra nehraju a nepotrebuju super detaily a rozlišení.

A ještě velikost, je to moc velký na 14tku?Jde mě především o tlouštku.

Díky :)
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Asus F8P....co na něj říkate.

Příspěvek od IkE Blaster »

Rekl bych, ze za tuhle cenu sezenes i lepsi vybavu. 14'' neni o moc mensi nez 15'', na tloustku ma necely 4cm...

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53703

Co se kouknout na 13''? Je to o prioritach, ja vidim rozdili akorat v rozliseni a to je tady stejny.
x.slide
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x.slide »

Na tom Asusu se mě líbí jeho vzhled.
15tku určitě nechci to už je moc velký.

Spíš mě jde jenom o tu grafiku (HD 2400).Dá se na tom taky něco zahrát nebo je to výkonově podobný jako integrované grafiky v NTB?

Díky
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

freEDelL
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od freEDelL »

kámoš na svým aceru s HD2400 256MB hrál NFS Pro Street na docela slušený detaily bez sekání tak si to porovnej sám :wink:
AMD Ryzen 5 1600X @3,9GHz @ 1,2V + SilentiumPC Fera3, ADATA XPG Z1 16GB DDR4 2400MHz @3066MHz 16-18-18-38 @1,36V, MSI GeForce GTX 1060 ARMOR 6G OCV1, SSD WD Green 120GB & SSD WD Green 240GB, 1TB WD Blue, Fortron Hydro 500W

DELL XPS 13, Intel Core i5-8250U, 8 GB RAM, 256GB SSD + 2x DELL Ultrasharp U2414H & docking station
x.slide
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x.slide »

To by snad mělo stačit.Ještě jedna otázka....na stránkách asusu píší že má 256MB vlastní paměti + 1280MB hypermemory.Ta HyperMemory je sdílená normálně s RAM?Nebo je to takový ten přídavný modul co se dával do některých notebooků?Díky
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

HyperMemory si "vypůjčí kus" RAM, podobně jako to dělají integrovaný grafiky...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
x.slide
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od x.slide »

Ok super, to by mělo stačit v pohodě.

Tak ještě mě napadá další dotaz....v notebooku budu mít asi 4GB ramek, já vím že to windows stejně nevyužije ( budu mít 32bit) ale ty ramky budu mít zadarmo takže to neřeším.

Když si ta grafika bere 1GB s RAM, může použít ten čtvrtý nevyužity gigabajt, nebo ho taj
ky neuvidí?

A ještě co to je: TPM čip?

Díky
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Z části asi jo, myslím, hlavně je tam omezení tý grafiky, která si sama nejspíš nenasdílí celej GB... Navíc si uvědom, že HyperMemory ti k lepšímu výkonu moc nepomůže ty paměti přímo na grafice jsou rychlejší atd.

TPM = Trusted Platform Module, dají se do toho ukládat třeba klíče, pomocí kterejch se šifruje obsah disku...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“