Windows nealokuje celou RAM

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
klemikaze
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Windows nealokuje celou RAM

Příspěvek od klemikaze »

Dostal se mi pod pazoury počítač známého, po instalaci Windows XP vše běželo v pohodičce, problém však nastal po instalaci SP2 - paměť se "srazila" (fyzicky samozřejmě zůstává 1GB, Windows však z neznámého důvodu načte pouze 96MB). S takovouto kapacitou je PC samozřejmě nepoužitelný (a ne, nechce používat Win95 :-D ). Neřešil jste někdo podobný problém?
Já se na to vrhnu tak během půl hodiny, ale chtěl sem znát nějaké vaše rady a nápady... Dík :-)
A komu se to nelíbí, ať mi klobouk... :-P
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows nealokuje celou RAM

Příspěvek od LiveBomb »

Tohle sem resil. Z nejakeho duvodu pomohla az vymena modulu - nastesti to bylo v zaruce.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
klemikaze
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Windows nealokuje celou RAM

Příspěvek od klemikaze »

Ja se omlouvám, vždycky si ověřte s čim máte tu čest. Reference sem totiž dostal od tatíka a když sem se k tomu vrhnul já, tak sem zjistil že Widle maj fak 96MB, ale bylo to tim, že se překouk a místo 100MB který byly vidět při bootování viděl 1GB, prostě se překouk o nulu... :-D
A komu se to nelíbí, ať mi klobouk... :-P
Odpovědět

Zpět na „Paměti“