2 pevne disky a jeden nejde precist

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

2 pevne disky a jeden nejde precist

Příspěvek od Andreas »

Mel jsem jeden disk a protoze jsem ho formatoval, ukladal jsem si data na druhy disk .. Pripojil jsem ho a v Tento pocitac jsem videl dva disky .. Data jsem prekopiroval, odpojil jsem druhy disk a prvni formatoval .. Nainstaloval jsem xp pro a pripojil zase druhy disk uplne stejne jako predtim ale ted mi ho to vubec nechce cist .. Please help
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

zkoušel jsi ten 2 disk v jinym PC? a teď ho tam vidíš nebo se vůbec nenačte ani v BIOSu?
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

v biosu se nacte; ale ten druhy disk se nacte jako master a prvni jako slave .. to vadi? a ze se ten druhy disk neprecte neni to zpusobene blbym umistenim na ksande ?? .. v jinym pc ten druhy hdd jede ..
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

no hlavní disk by měl bejt jako master a ten druhej jako slave 8-) . Vadit by to nemělo, ale kdo ví.... :roll:
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Scorp píše:no hlavní disk by měl bejt jako master a ten druhej jako slave 8-) . Vadit by to nemělo, ale kdo ví.... :roll:
a nevis teda pls cim to muze byt? please ..
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Zkus ten druhý disk připojit na jiný IDE kabel. Windows by ti ho měly ukázat jako nový hardware a mělo by to jít
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Scorp
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorp »

případně ho zkus dát na sekundár
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

ve správci zařízení je ? ve správci disků je ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Ted me jen tak napadlo (asi to je blbost) - Nemuze to byt tim, ze jeden je FAT32 a duhy NTFS ?? Jinak ty rady co jste napsali jdu vyzkouset ..
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Ale na ty ksande jsou dva sloty na pevny disky .. Tak na koncovej slot dam ten druhy disk a na predchozim slotu mam porad ten prvni disk .. A jeste pripojim ten zluto-cerveno-cerny kabel (neznam jmena) ..
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Pokud je ten Windows na NTFS a ty data na FAT32 tak ten disk by si mel videt, ale data neuvidis. To co psal MaWa uz si zkousel?
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

ManchesterUnited píše:To co psal MaWa uz si zkousel?
No tedka kdyz mam zapojeny oba disky a zapnu pocitac zapnu tak to pise ze to nemuze bootovat z disku a ze ho mam zapojit .. Takze to mam asi nejak blbe zapojeny co? Muzu se zeptat, jak mam postupovat, kdyz chci mit treba dva disky (na kazdym jiny os), mam na mysli, jak mam zapojit kabely? Nebo kde je na netu nejaky navod? Jsem v tomto lama .. :oops: Diky
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Jak máš silný zdroj, nepřestáva se třeba jeden z disků točit?
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Zdroj 250W .. Ted jsem zjistil, ze po zapojeni druheho disku do druheho pocitace (do pocitace v kterym je porad) mi ho to neprecte .. Jak jsem ho asi napojoval do jineho pocitace, tak byl jako master a nainstalovalo si to ovladace karet atd. z toho pocitace, takze tam jsou asi dve alokacni jednotky ..
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

Tak a mam tu problem, ktery jsem opravdu necekal (pro presnost vse vysvetlim znovu):

Rekneme, ze mam dva pocitace. Pocitac A chci formatovat a data si chci ulozit na disk pocitace B. Vezmu disk B a zapojim ho do pocitace A. Disk B jsem zapojil jako Master (nevedel jsem o tom) a po spusteni pocitace se mi spudtil disk B a ten si automaticky nainstaloval ovladace pro karty, USB zarizeni atd .. V Tento pocitac jsem videl dva disky, takze jsem si data zalohoval a hura na formatovani disku A .. Zformatoval jsem, nainstaloval win xp pro a zapojil disk B .. A hle, disk nevidim, v BIOSu ale je .. Tak jsem zkousel ruzne prepojovat disky a nic .. Pak jsem chtel zjistit, jaka je tabulka (FAT, FAT32, NTFS) na disku B, tak jsem ho pripojil do pocitace B a pise to toto:
"Invalid System Disk
Replace the disk and then press any key" .. nic s diskama nedelam a mackam enter:
"Boot failure
Insert boot diskette in A:
Then press any key" .. Dal jsem tam tu disketu a MS-DOS .. Co mam ted delat?? Diky za odpovedi ..
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

jaký jsou tam oddíly ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

MaWa píše:jaký jsou tam oddíly ?
tomu nerozumim .. zas tak tomu nerozumim .. :oops:
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Andreas píše:
MaWa píše:jaký jsou tam oddíly ?
tomu nerozumim .. zas tak tomu nerozumim .. :oops:
jsou yt disky nějak rozdělený ? je tam fat32, nebo ntfs ? pokud ntfs, tak možná bude potřeba spustit správce disků, kliknout na ten disk pravym tlačítkem a dát něco jako importovat, nebo jak se ta položka jmenuje :oops:
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andreas »

ten disk A je ntfs a ten disk B mi to neprecte takze nevim .. (ale myslim ze je to fat32 ale fakt si nejsem jistej .. )
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

os winxp ? jaký to jsou disky ?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“