Příliš jsem nevěřil, že to bude fungovat. Ale snad toto pomůže někomu kdo stejně jako já hledal levnou cestu jak zprovoznit v síti klasickou starší tiskárnu resp. kopírku s volitelně vestavovaným tiskovým řadičem s portem LPT (v mém případě Minolta DiALTA Di152).
V Alza.cz jsem si pořídil adaptér LPT to USB, položka
http://www.alza.cz/redukce-usb-lpt-d47765.htm, v reálu pak vypadal takto, viz foto. Nevím, zda je v něm čip Profilic, na webu jsem to hledal, patrně ano.
. Ale s Asus WL 500G Premium, který používám s Olegovým fm, proběhla ihned detekce touto redukcí připojené tiskárny a naprosto hladce proběhlo i přidání portu TCP/IP a instalace ovladačů (resp. ponechány stávající). Opravdu krása! Nebylo vůbec potřeba dalšího nastavování. Překvapila mne ta hladkost s jakou vše proběhlo.
Jsem velice rád, že jsem zvládl tuto záležitost. Tiskárnu jsem již dříve zapojil s printserverem bez problémů, ovšem toto řešení je podstatně levnější (300Kč, v bazaru cca 200Kč).
Velice děkuji Petrovi, dal mi impuls do toho jít, stejně tak mu děkuji za další rady a informace.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.