Mám momentálně nový HW, konkrétně Athlon II X2 245, Kingston 2GB 1333MHz, Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H (rev. 1.3), WD Caviar Blue 3.5" 1TB WD10EALS a Scythe Katana 3. Včera jsem to složil a ze starýho stroje použil Seasonic S12 430W, IDE DVD-RW a FDD.
Po zapnutí vše fungovalo, prohlídl jsem si BIOS, povypínal COM, LPT, nastavil Boot Sequency, disk nastavil na AHCI a jal se intalovat WinXP sp2. Bohužel jak jsem zjistil nefungovala mi FDD, až po pár restartech mi došlo že ji mám na redukci a tu jsem nezapojil, poté co jsem tu svou chybu opravil a znovu zapl PC a začal instalovat Widle, pro změnu jsem zjistil že mám poškozenou disketu
Vrátil jsem se za cca 15 minut s hotovou SATA disketou, PC bylo zatuhlý na obrazovce s výpisem přiřazených přerušení (tj. těsně před bootovací sekvencí), měkkej resert Crtl+Atl+Del nefungoval, tak jsem to musel restnout natvrdo a od té doby to bohužel vždy zatuhne na tom samém místě.
První co mě napadlo zda se to neupeklo, dal jsem pod chladič trochu více pasty, nicméně chladič byl studenej, v biosu ukazoval CPU okolo 30st.
Takže POST proběhne vpořádku, detekce ide, sata a fdd také, poté to vypíše všechny obsazené přerušení a tím to končí. Prvních 10 minut to ovšem šlapalo bez problémů a normálně bootovalo. Do biosu se dostanu, zkoušel jsem zatím tovární nastavení (FAIL-SAFE i OPTIMIZED nastavení), resetoval jsem CMOSku i zkusil vytáhnout baterku ... všecko marný a pořád se to chová stejně.
Nějaká rada? Obávám se že mi ta deska umřela.
Teď se to chystám celý rozebrat a znovu složit, moc tomu ale nevěřím že by byla chyba v nějakém kontaktu, kouknu do manuálu zda mě něco nenapadne (přecejen bohužel nemám žádné zkušenosti s novým HW, doteď jsem jel na Socketu A a tedy ne úplně všem položkám rozumím) no a pokud se zadaří tak bych eventuálně mohl flastnout novou verzi BIOSu, teď je tam F8, na webu je F9 (ta má opravoval chyby s USB) tak jestli se mi podaří to tam narvat z USB flashky.
Jinak mě nic víc nenapadá a jestli nic z toho nezabere, tak to vidím na reklamaci.
EDIT: Jinak abych to upřesnil, mám doma už jen obstarší PC a tedy ani CPU ani RAMky nejsem schopný nikde odzkoušet.