mám v plánu předělat starší počítačovou skříň. Je to dílensky poměrně kvalitně udělaný Midi Tower z hliníku (značku nebo typ neznám). Po delší úvaze jsem se rozhodl, že nejlepší budou 120mm ventilátory ve spodu. Více ventilátorů bude vstupních, protože ve skříni chci mít mírný přetlak a protože vstupní ventilátory budou mít díky vzduchovým filtrům snížený průtok. Otáčky ventilátorů vyladím v závěru pomocí regulátorů, ale předem předpokládám, že otáčky vstupních ventilátorů budou vyšší než otáčky výstupních (opět kvůli sníženému průtoku díky filtrům).

Přemýšlí hlavně nad tím, jestli celý oběh vzduchu naruší nebo nenaruší ventilátor v čele a vzadu pod zdrojem (vyznačeno na obrázku červeně). Kdybych neměl ventilátory dole a nahoře, tak nad tím nepřemýšlím a tyto ventilátory jednoznačně osadím. Nejsem si ale jist, jak to s nimi dopadne, když oběh vzduchu má být ze spodu směrem vzhůru. Má s tímto řešením prosím někdo zkušenost?
Jinak pokud se někdo pozastavuje nad vysokým počtem ventilátorů a výslednou přemrštěnou cenou celého chlazení, tak nemusí, protože poměrně kvalitních 120mm ventilátorů mám dostatek, většinou mi zbyly z různých značkových skříní, kde jsem je z nějakého důvodů nepoužil a na hluku této sestavy moc nezáleží. Zdroj je 500W Enermax MODU87+ se 120mm ventilátorem. Chladič CPU (zatím jsem jej nekoupil) by měl být Gelid Tranquillo a přemýšlím nad tím, že demontuji jeho ventilátor a budu jej provozovat pouze pasivně. Možná by ještě byl zajímavý nápad udělat vzduchový tunel od chladiče CPU k zadnímu ventilátoru.
Děkuji Vám za každý tip.