Je nutno pouzit pastu pod chladic?

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Je nutno pouzit pastu pod chladic?

Příspěvek od Allatutti »

Zdravim chtel bych se zeptat jestli je nutne aby byla pod chladicem pasta, chci si udelat pasivy na pameti pro grafarnu, ale nevim jestli tam musi bejt nebo ne 8-)
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

no musis to tam necim prilepit takže se prodava takovej teplovodivej lepici prouzek...nereknu ti kde ale pamatuju si ze tady na foru uz o tom byla rec -hledej :)... nebo bych tam dal trosiknu pasty a na krajich prilepil sekundakem(s citem)
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Ja to mam myslene ze by to vypadalo jako U a ty chladice by tam drzeli samy a dotykali by se pameti, to ucko by melo rozmery 60x25x15 (d x s x v)a mezera by bylo 5 mm a nasunulo by se to na ty pameti z boku :?
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Allatutti píše:Ja to mam myslene ze by to vypadalo jako U a ty chladice by tam drzeli samy a dotykali by se pameti, to ucko by melo rozmery 60x25x15 (d x s x v)a mezera by bylo 5 mm a nasunulo by se to na ty pameti z boku :?
tohle ti podle me moc nepomuze, protoze to nebude mit zadny zebra...tudis se to nebude skoro vubec ochlazovat
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

ty zebra tam budou jelikoz delam na obrabecim centru a s hlinikem tak si je tam vyfrezuju :twisted: , ja jenom jestli se pamete nemuzou nejak poskodit
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Kazdopadne nevidim duvod, proc tam nedat pastu.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

m.h.l píše:no musis to tam necim prilepit takže se prodava takovej teplovodivej lepici prouzek...nereknu ti kde ale pamatuju si ze tady na foru uz o tom byla rec -hledej :)... nebo bych tam dal trosiknu pasty a na krajich prilepil sekundakem(s citem)
Ty oboustraný pásky mají na www.tntrade.cz
Na sekundáč bacha :wink: možná to budeš chtít taky někdy sundat! :lol:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Vcera jsem to skusil, ale nebylo to nic moc, ty chladice tam nedrzej poradne, nastesti mam jeste hlinikovou pasku takze je tam prilepím :roll: , snad to uz bude ok. :wink:
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

jen aby pak sla dat dolu, kdyz treba pujde karta na reklamaci ...... bacha na to ....
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Hlinikova paska snad pujde, a pod kazdej chladic patri troska ArcticSilveru, aby se vyrovnaly nepresnosti povrchu cipu a spodku chladicu... :wink:

Extremisti jako ja ty pametove cipy jeste lapuji a zmensuji, aby se dostali bliz core - chip je uvnitr jakoby obracenej, takze muzete hoblovat, nez budete mit uprostred cipu medenou plosku - tak to bude chladit nejlepe - pozor, ta ploska neni moc tlusta a ze spodni strany se naleza uz napareny integrovany obvod - nase mila pamet - takze i hoblovani s mirou :wink: :lol:
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Buddha
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Buddha »

kdyz to prilepis vterinakem, pude to blbe dolu, kdyz to prilepis paskama, nemusi to drzet a tak dobre chladit.

zkus neco jako ja: http://budha.wz.cz/obr/pasivy286.jpg
CPU:AMD Barton2500+,chladič PrimeCooler HyperCooling II+, MB: Soltek 75-FRN2-L, RAM: 512MB DDR400 VM dual (11:3:3:2), HDD:Hitachi Deskstar 120GB/8MB + Segate Barracuda 80GB + IBM 40GB (rámeček), GK: GeForce 4 Ti4200 Abit Siluro 128MB DDR + modded Titan D3TB, SB Audigy ES Player, DVD±R/RW LG 4163B, CD-RW Samsung 24x10x48x, IBM P260 21" flat trinitron, homemade: stereo zesik do 5 1/4, regul. 3x fan + osvetleni R/G/B do 5 1/4, big tower mod 350W
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Tak uz to mam namontovany ale byl jsem na dovolene takze jsem to nemel cas poradne otestovat, ta hlinikova paska je supr perfektne odvadi teplo, ale u grafarny jsem skoncil s pametmi na 479 vic kdyz dam tak to haze artefakty skusim k tomu pridelat jeste vetracek snad to pude lip :roll: , jestli se mi povede tak sem hodim fotku, co se tyce ty pasky skusenost mam s ni takovou ze drzi FEST, jelikoz je ta karta z :twisted: Monimy :twisted: , reklamace je ... :evil: , no jo co se da delat :P
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

Allatutti píše:...ale u grafarny jsem skoncil s pametmi na 479 vic kdyz dam tak to haze artefakty skusim k tomu pridelat jeste vetracek snad to pude lip ...
Jestli máš aspontrochu nějaký elektro vzdělání, nebo někoho takovýho znáš tak ať zjistí jakej je na kartě stabilizátor napětí pro paměti a pak doporučuju zkusit vmem mod :wink:

Jinak pokud z toho máš strach, používej néjakej taktovací rpogram co umí změnit časování pamětí, minimální ztráta výkonu bude vykoupena vyšší možností taktovat :wink:
Já bych všechny ty pisálky, co se opravdové práce bojí, nahnal do Mišelinky tahat gumy.
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

Vcera jsem sformatoval disk a nahodil vse na novo, dal jsem novy ovladace a taktoval, vyjel jsem na 480 a v 3Dmakru 01a03 mi to nehodilo ani jeden artefakt, ale kdyz jsem zapnul NHL 2004 tak se mi tam objevily :x´, taky v riva tueru mam nastevene 280/480, ale u infa v 3Dmarku ma jenom 278.5/486.5, muze to byt tak rozdilny?
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“