Ahoj, lehce oživím téma, jelikož nadešel pátek, tak jsem se rozhodl notebok vypnout a ...... opět nenaskočil.
Tak jsem se rozhodl odendat víko a při zapnutí kdy jede větrák naplno a dotknutí se heatpipe, tak se na ní dá udržet prst ... takže se to nejspíš nepřehřívá. Tak mě napadlo, jestli to nemůže být nějakým zblázněným teplotním čidlem, jenže problém je v tom, že nevím kde ty čidla jsou, jestli jsou přímo v procesoru a grafice (asi nejpravděpodobnější), nebo někde externě.
V zoufalosti jsem také zkoušel zapnout notebook pouze s jednou RAMkou a výsledek taktéž žádný.
Následně se mi povedl rozjet tak že jsem zapojil 120mm větrák do stoláku a dal ho na odvíkovaný ntb...ten se rozjel a když jsem se dostal do win a spustil HW monitor tak ukazoval teplotu 50 stupňů - tak jsem odendal "přídavný" větrák a hle teplota klesla ještě o dalších asi 5 stupňů - takže jsem si odvodil, že ten ventilátor musel ofukovat něco jiného, co se možná přehřívalo, nebo jenom ochalid nějaké čidlo, nebo já už fakt nevim co.
Když jsem ho uvedl do hibernace, tak se rozjel na první pokus.
Když jsem (po najetí ) zkoušel Furmark na 2 min tak teplota byla ok a větrák ani neřval.
Ten Reinstal podle mě není ideální řešení, ještě mě napadl flash BIOSu.
Jako poslední řešení mě napadá nějaký pozáruční servis.
Nevíte někdo co s tím?
Jestli někoho něco napadne, ať je to sebešílenější návrh, budu velmi rád.