Frekvence FSB(PCI) versus disk
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- karf
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Frekvence FSB(PCI) versus disk
Mám disk WDC600JB a WDC400BB a desku s FSB na 125MHz. Ta umožňuje jen 41,67MHz frekvenci PCI (při dané FSB). Ovlivní toto nějak chod a funkci disku? Případně i životnost?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- Madmax.CZ™
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- karf
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- JirkaH
- Mírně pokročilý
- Bajgy
- Středně pokročilý
- Sentenced
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Bajgy píše:hmm... zrovna včera jsem na jednom starým Tomatu 98 zvednul FSB z 66 na 75 a zkopíroval jeden jediný 2megový soubor do c:\windows a pak už jen následoval reinstall Windowsů...prima zábava...(
Pises o desce Zida Tomato ??? Jestli jo tak se třikrat křižuju, polejvam svecenou vodou a volam odstup satane

Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- Oldboy
- Začátečník
Zrovna v tohmhle duchu jsem položil otázku v oddělení SiS Chipsetu:
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
Jak tam píšu tak moje základovka umožňuje nastavit PCI/AGP frekvenci odděleně od FSB, ale jsou tam hodnoty od 66MHz nahoru (podrobnosti viz link).
Proboha proč bych měl přetaktovát PCI? Nevíte někdo k čemu je to dobré?
Jak tam píšu tak moje základovka umožňuje nastavit PCI/AGP frekvenci odděleně od FSB, ale jsou tam hodnoty od 66MHz nahoru (podrobnosti viz link).
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600
- kiel.l
- Nováček
protoze kdyz zmenis FSB,tak se ti zmeni i frekvence PCI a AGP ktery jsou od FSB odvozenyCharlie Breaker píše:Zrovna v tohmhle duchu jsem položil otázku v oddělení SiS Chipsetu:
- Oldboy
- Začátečník
No jedině v případě že je máš locknutý
. Jinak jsou nezávislý u většiny novějších desek, BX chipset už je minulostí - tam to nešlo na většině desek oddělit
Nějak jsem tě nepochopil, pokud přetočím FSB tak bych měl podle tebe zvednout i PCI aby mě šel obsah disků do háje? Oni ty PCI nejdou snížit ale jen zvednout....

Nějak jsem tě nepochopil, pokud přetočím FSB tak bych měl podle tebe zvednout i PCI aby mě šel obsah disků do háje? Oni ty PCI nejdou snížit ale jen zvednout....
- messinger
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Oldboy
- Začátečník
přetaktit PCI grafiku ???? Hurá do pravěku.... I tehdy se ale měnily frekvence jádrá...
AGP grafiku většina lidí znám přetočí taktem GPU a pamětí na GK. Stále nezapomínej na další PCI věci -zvukovka a HDD budou celý nadšený z jiné frekvence než svých std. 66 MHz
AGP grafiku většina lidí znám přetočí taktem GPU a pamětí na GK. Stále nezapomínej na další PCI věci -zvukovka a HDD budou celý nadšený z jiné frekvence než svých std. 66 MHz
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Oldboy
- Začátečník
Plně souhlasím, naše vyjádření je nepřesné. Hlavní potíž/výhoda je v tom že FSB již není u většiny současných desek pevně svázaných s frekvencí AGP, PCI a řadiču, tak jako to mu bylo u starších desek např na chipsetu BX. Takže při zvednutí FSB již člověk nezvedá i vše okolo jako za časů památnýc Celeronů 333 - 400 na konci minulého století. Jenom jsem se lekl jak tady někteří navrhují zvyšovat výkon pomocí zvednutí 33/66Mhz ještě dnes. Je to docela dobrá cesta jak přijít o data na HDD a v PCI grafickou kartu najde člověk vyjímečně a touto cesto zyšovat její výkon je podle mě blbost, která ovlivní (poškodí) další komponety.
Už jsem se v jiné diskusi (viz výše) ptal k čemu muže být dobrá možnost zvednutí 33/66Mhz frekvence. Mám v Biosu desky tuhle volbu nezávisle na FSB, ale jen směrem vzhůru. Rozumné odpovědi na přínos jejího zvýšení jsem se nedočkal...
Už jsem se v jiné diskusi (viz výše) ptal k čemu muže být dobrá možnost zvednutí 33/66Mhz frekvence. Mám v Biosu desky tuhle volbu nezávisle na FSB, ale jen směrem vzhůru. Rozumné odpovědi na přínos jejího zvýšení jsem se nedočkal...
- TomV
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
2D grafiku na PCI urychlovat nepotřebuješ a 3D grafice (mám v serveru stařičkou Voodoo Banshee PCICharlie Breaker píše:Plně souhlasím, naše vyjádření je nepřesné. Hlavní potíž/výhoda je v tom že FSB již není u většiny současných desek pevně svázaných s frekvencí AGP, PCI a řadiču, tak jako to mu bylo u starších desek např na chipsetu BX. Takže při zvednutí FSB již člověk nezvedá i vše okolo jako za časů památnýc Celeronů 333 - 400 na konci minulého století. Jenom jsem se lekl jak tady někteří navrhují zvyšovat výkon pomocí zvednutí 33/66Mhz ještě dnes. Je to docela dobrá cesta jak přijít o data na HDD a v PCI grafickou kartu najde člověk vyjímečně a touto cesto zyšovat její výkon je podle mě blbost, která ovlivní (poškodí) další komponety.

Jinak, je určitá možnost "přetaktovat" PCI/AGP sběrnici, ale pak je vhodné pomocí úpravy registrů IDE řadiče snížit jeho časování, aby přetaktovanou PCI ve zdraví rozchodil... Jinak, zvukovky se na to obvykle tváří docela dobře; když to přežneš, tak to uslyšíš...

The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou