3.5" interní čtečka pam. karet - připojení přes USB?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
draconis
Nováček
Nováček

3.5" interní čtečka pam. karet - připojení přes USB?

Příspěvek od draconis »

Zdravím,

chtěl bych vás požádat o radu, jestli někdo nevíte o nějaké interní čtečce paměťových karet do pozice 3.5"? Stačí mi, když bude podporovat SD/SDHC karty, ideálně i SDXC (není podmínkou). Když bude umět i Compact Flash nebo ostatní typy karet, uvítám to, ale není podmínkou.

Problém je, že všechny čtečky, které jsem našel, se připojují přes interní 10-pinový USB konektor do základní desky. Vzhledem k tomu, že moje PC je hotová sestava od Dellu, tak tenhle konektor bohužel prostě nemá. Hledám tedy buď:
  1. Čtečku, která se připojí přes klasický USB (typ A) konektor, ideálně i s "plechem" do zadní části PC (jako např. pro PCI karty) pro vedení a připojení kabelu do zadních USB portů PC
  2. Čtečku s interním 10-pin USB konektorem pro připojení do zákl. desky (to není problém, těch je dost) + nějaký řadič do PCI, který bude obsahovat tyto 10-pin USB konektory.
Existuje něco takového? Nebo je má myšlenka úplně špatná a doporučíte zcela jiné řešení?

Díky moc za reakce.

P.S.: Na starším PC jsem si přidal interní čtečku 5.25" a komfort oproti externí čtečce do USB, kterou jsem nucen nyní používat, je nesrovnatelný. Takže ano - opravdu chci interní čtečku. To jen pro případ, že by chtěl někdo zmínit toto řešení... :)

A opravdu musí být 3.5", ne 5.25". :-D
UberDiablo
Začátečník
Začátečník

Re: 3.5" interní čtečka pam. karet - připojení přes USB?

Příspěvek od UberDiablo »

interní a externí konektor je kabelově to samé, interní používá jen 4 piny z těch 10 (je to vlastně 9 pinů, 1 je klíč, z toho 2x4 jsou USB a jeden je extra zem), takže není problém tu interní čtečku předělat. dokonce už jsem viděl interní čtečku, která měla takovou redukci u sebe, ale co to bylo zač si nevzpomenu..
775 reborn.. X48 & C2D E5200 (THX 2 Frost), zatím pouze @4,9GHz na vzduchu i vodě
draconis
Nováček
Nováček

Příspěvek od draconis »

Díky moc za odpověď, myslel jsem jen, že kdyby to někdo vyráběl rovnou takhle, bylo by to jednodušší. Ale pokud je to takhle jednoduché, poradím si s tím. Zkusím se poohlédnout, jestli je hotová redukce, pokud ne, tak si poradím svépomocí.

Díky za tip!
draconis
Nováček
Nováček

Příspěvek od draconis »

Tak nalezeno - pro případ, že by řešil někdo další a našel tento thread: http://www.delock.com/produkte/F_168_US ... kmale.html
UberDiablo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UberDiablo »

a kolik to stoji? nevim, odkud jsi, ale verim, ze by se na foru nekdo nasel kdo by to udelal za pivko/cokoladu :-)
775 reborn.. X48 & C2D E5200 (THX 2 Frost), zatím pouze @4,9GHz na vzduchu i vodě
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“