Jak zvýšit fps u her?

Testování výkonu a stability PC, výsledkové listiny bechmarků.

Moderátor: Don

Odpovědět
Tygr999
Nováček
Nováček

Jak zvýšit fps u her?

Příspěvek od Tygr999 »

Ahoj, na mojí nové pc sestavě, se při zvýšení detailů sekají hry :( Podle doporučených požadavků by ty hry na mém pc měly jít i na max. Např. Sleeping Dogs, WoW: MOP, Guild Wars 2 ... Mám nainstalovaný Directx 11 a nějaké drivery od AMD. Možná jsem nainstaloval nějaké špatné ...

Moje sestava:
Monitor: LG FLATRON IPS224
Grafika: Saphire 7850 OC 1gb
Čtyřjádrový procesor Intel Core i5 (3.20 GHz)
8 GB RAM
Windows 7: Home Premium 64-bit

Neznáte prosím nějaké triky na zvýšení fps ve hrách ???
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak zvýšit fps u her?

Příspěvek od Jeltík »

Na téhle sestavě ti půjde na max jenom něco, je to přeci jen mainstream, ale tobě jde asi nakecat cokoliv, když do sestavy neuvedeš zdroj, základní desku a přesný typ CPU.
Jediné, co ti může pomoct, je přetaktování CPU a GPU (CPU jen pokud máš správnou desku).
Tygr999
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tygr999 »

Intel Core i5 3470
zákl.deska: Z77A-G43
Se zdrojem si nejsem jistej ale má 550W
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Tak to by ti mělo jít popohnat pouhou změnou násobiče o 4 výš (škoda, že nemáš Asus).
Článků o OC je tu mraky, hledej :-)
Nedělej si ze mě prdel: http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy- ... ivy-bridge
Naposledy upravil(a) Jeltík dne sob 3. lis 2012, 13:48, celkem upraveno 1 x.
Tygr999
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tygr999 »

Jeltík: co je to změna násobiče ???
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

Tak toto nie je PC na ktorom by isla naozaj kazda hra na uplne max nastavenie. Z tych hier co si uviedol je WoW a GW MMORPG, a aj ked tie hry nehram, tak aspon co sa tak pise, tak v tychto hrach bude asi tazke udrzat naozaj stabilne vysoke FPS, zalezi dost asi od toho, co sa tam konkretne deje a vacsinou je to skor problem CPU vykonu.

K ostatnym hram, vela hier (vynimkou su napr. hry na Source engine) je robenych tak, ze ked das uplne vsetko na max, tak na udrzanie vysokych FPS pomaly nestaci ani ten najvykonnejsi PC. Napr. Metro, ked to nastavim vsetko na max, tak sa budu FPS hybat asi niekde okolo 20-30. Nastavil som DX9 a na max a FPS len vynimocne klesalo pod 60, pritom rozdiel v grafike tam bol minimalny (pripadne diskutabilny) a pri hrani tazko postrehnutelny. A vacsina hier to ma tak, ze tam je par nastaveni, ktore nemaju ziaden alebo len minimalny dopad na kvalitu obrazu, ale zato velmi vyrazny vplyv na FPS. Ak sa ti s tym nechce hrat, tak na roznych strankach vychadzaju rozbory co a ako nastavit aspon pre tie znamejsie hry. Taketo clanky pravidelne vychadzaju napr. na pctuning.cz, aj aj ked sa tam sem tam objavuju nejake chyby (napr. pri Metre nenamerali rozdiel medzi DX9-DX10-DX11, pritom tam je rozdiel poriadny, ale asi zabudli restartovat hru), tak je to dobry zaciatok. Napr. na tebou spominany Sleeping Dogs si mozes prejist tento clanok:

http://pctuning.tyden.cz/multimedia/hry ... ta?start=1

ako si tam mozes vsimnut, tak na max nastavenie to vo FullHD nerozbeha naozaj plynulo ani najvykonnejsia grafika. Obrovsky vplyv na vykon ma v tejto hre hlavne AA, a znizenie kvality AO prida tiez slusne FPS navyse, aj ked vo vysledku nebude asi pri hrani az tak velky rozdiel.
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
hydostal
Nováček
Nováček

Příspěvek od hydostal »

Já mám win 8 a taky mi to nejde :( Mám procesor intel a 4gb ram
Odpovědět

Zpět na „Benchmarky a diagnostické programy“