Ahoj, mám následující problém s mým NB ACER 5820TG a to přesně s jeho procesorem I Core I5-430M na taktu 2.26Ghz, respektive 2.5Ghz Turboost.
Jde o to, že procesor si přehazuje takty z 2.26 samovolně na 1133mhz, prostě sníží násobič na 9x a to v nepříjemných situacích, například ve hrách, jmenovite DOTA 2 od Valve, nevím jak " donutit " procík aby běžel stabilně na 2.25Ghz a výše a zničehonic při hraní nepadal na 1133mhz, pády frekvence jsem sledoval přes program CPU-Z, neví někdo o nějakém prográmku nebo utilitě, díky které bych mohl " donutit " CPU aby při napájení do sítě ve hrách zničehonic nestahoval herze dolů ?
Díkes za každý tip.
Acer 5820TG - problémy s CPU
Moderátor: Don
- nimdanim
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- orgasmic
- Začátečník
-
Re: Acer 5820TG - problémy s CPU
Jake máš teploty při hraní? Možná se book přehřívá.
Jinak na to je prográmek Throttle stop
Jinak na to je prográmek Throttle stop
Naposledy upravil(a) orgasmic dne čtv 24. led 2013, 07:56, celkem upraveno 1 x.
Asus Rog Strix G18
- nimdanim
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Díky za tip, vyzkouším ten program a písnu, jinak teplota je v poho, nevím teď přesně kolik, ale nedávo jsem to měril programy, teplota není problém.
- orgasmic
- Začátečník
-
No dulezite jsou presne teploty, protoze tato serie mela nastavene nizke limity.
Nekomu se uz po prekroceni 80°C podtaktovavalo CPU.
Mrkni na stranky Acer, jestli je k dispozici novejsi verze BIOSu nez mas.
Nekomu se uz po prekroceni 80°C podtaktovavalo CPU.
Mrkni na stranky Acer, jestli je k dispozici novejsi verze BIOSu nez mas.
Asus Rog Strix G18
- nimdanim
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak program, který jsi mi doporučil výše funguje, zkoušel jsem jich víc a žádný jiný nezabral, až tento a za to moc díky, problém vyřešen.
)
Ten ThrottleStop 5.00 ukazuje i teploty, teploty u CPU i GPU jsem naposledy měřil cca 2 měsíce zpátky programem OCCT 4.2.0. a nebyly nijak hrozivé, přesné hodnoty už si nepamatuju.
No ale ten ThrottleStop 5.00 mi včera v noci při zátěži, tzn gaming a konkrétně Dota 2 při multiplikátoru 17, tzn 2.26Ghz ukazoval max do 85stupňů, pak už je volba jen Turbo kdy to skočí na x19 a je to 2.53Ghz a to teplota stoupla až k max 105 stupňů.
No a teď je otázka, zda jsi tyto hodnoty moc vysoké, teď myslím hlavně těch x17 kde šla teplota max na 85 stupňů, co si o tom myslíte ?
PS : Ten noťas mám už cca 3 roky, nikdy jsem ho nečistil, bojím se v tom vrtat, umím to jen se stolním PC.
CPU je to tento ..
http://img28.imageshack.us/img28/6285/67482536.png
![Smile :)](./images/smilies/smile.gif)
Ten ThrottleStop 5.00 ukazuje i teploty, teploty u CPU i GPU jsem naposledy měřil cca 2 měsíce zpátky programem OCCT 4.2.0. a nebyly nijak hrozivé, přesné hodnoty už si nepamatuju.
No ale ten ThrottleStop 5.00 mi včera v noci při zátěži, tzn gaming a konkrétně Dota 2 při multiplikátoru 17, tzn 2.26Ghz ukazoval max do 85stupňů, pak už je volba jen Turbo kdy to skočí na x19 a je to 2.53Ghz a to teplota stoupla až k max 105 stupňů.
No a teď je otázka, zda jsi tyto hodnoty moc vysoké, teď myslím hlavně těch x17 kde šla teplota max na 85 stupňů, co si o tom myslíte ?
PS : Ten noťas mám už cca 3 roky, nikdy jsem ho nečistil, bojím se v tom vrtat, umím to jen se stolním PC.
CPU je to tento ..
http://img28.imageshack.us/img28/6285/67482536.png
- orgasmic
- Začátečník
-
Muzes zkusit sundat pouze spodni kryt a opatrne vysat prach a bordel.
Ale asi by bylo nejlepsi prepastovat CPU a GPU kvalitni pastou.
V turbo rezimu mit 105°C je na oddelani notebooku, protoze max limitem zivotnosti kremikovych cipu je prave 105°C.
Ale asi by bylo nejlepsi prepastovat CPU a GPU kvalitni pastou.
V turbo rezimu mit 105°C je na oddelani notebooku, protoze max limitem zivotnosti kremikovych cipu je prave 105°C.
Asus Rog Strix G18
- nimdanim
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak proto možná při hraní jestli se notebook dotkl této teploty se multiplikátor snížil na 9x aby se zabránilo přehřátí, no nevím, ještě to dnes v noci zkusím a určitě se tedy vyvaruji Turbo modu když říkáš, že je to už riziková teplota.
Sundat spodní kryt a vysát prach by snad nebyl problém, jen se toho prostě bojím.
Sundat spodní kryt a vysát prach by snad nebyl problém, jen se toho prostě bojím.