Je čistíci DVD skutečně takové zlo?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
spajk
Začátečník
Začátečník

Je čistíci DVD skutečně takové zlo?

Příspěvek od spajk »

Omlouvám se za ten dotaz ale vsechny clanky co jsem cetl na netu pisou o cisticich kitech,cdech,dvdech.... a na druhou stranu pisou lidi ze jestli chcu ten dvd prehravac vyhodit tak to cistici medium tam mam strcit.Tak mi prosim jednou provzdy poradte jak to bezpecne vycistit.Doufám ze to nebudu muset rozdelavat :roll: Je to klasicky domaci kino od Yamahy nejakej ten rok stary.Omlouvam se hlavne adminum ktery asi budou nastvani ze to sem vubec pisu.Sorry :oops:
Nic
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Tohle je regulerní dotaz, tak proč by měl někdo být naštvanej? :)

Nevím, jak to tvoje čistidlo vypadá, ale jestli je to stejný jako u CD, tak pryč s tím!!!
Pořád platí klasika a to čistej líh. Řeči o tom, že ti poleptá čočku jsou kravina.
Jestli se k čočce nedostaneš špejlí, tak prostě DVD rozdělej, alespoň zbavíš prachu i ostatní součástky okolo čočky, takže se ti tak rychle nezapráší.

Je potřeba důsledně dodržovat pravidlo, že médium nikdy nepokládám jinam, než do krabičky a ukládám ho vždy do krabičky! Ten prach se ti mimo jiné do mechaniky dostává právě přes médium a otevřená dvířka. Taky je dobrý občas i krabičku zbavit prachu.
Bathory
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Jo diky moc ale ja jsem prave na ty dvd dost opatrnej.Ta cocka se zanesla tak po zhruba 2letech pouzivani.Neni to brzo?
Nic
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Přijde na to. Znám lidi, co čistí čočku každý 3 měsíce. Já mám víc než 2 a 1/4 roku nečištěnýho TEACa CD W540E a 2 roky nečištěnýho Pioneera DVD-106S. Vlastně jsem ty mechaniky nečistil, co jsem je koupil a ani zatím není důvod.
Ona taky aktivní matka, milenka, družka či manželka s prachovkou dokáže napáchat velký škody. :-D
Bathory
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Tak s tou matkou si na to kapnul to bude asi ono :( Takze diky a ja to teda nejak spitlykuju.
Nic
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Bathory píše:matka, milenka, družka či manželka
K..va, to je harém :lol: Taky jsem svoje mechaniky nečistil přes 2 roky a jedna z nich maká v "totálním humusu", co je v dílně stále OK (chudák Teac 540) :)
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Jeste me napadlo jestli neni mozny ze se mohlo neco stat poustenim vypalenych dvd s optikou?Protoze u cd jsem slysel ze kdyz SORRY OPRAVA poustis cd ktery jsou vypalovany vysokou rychlosti na věži tak ti ten laser casem odejde.Jen jsem to slyel muze to byt absolutni blabol.
Naposledy upravil(a) spajk dne ned 31. říj 2004, 10:03, celkem upraveno 1 x.
Nic
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Jak se pouštěj rychle v CD ve věži?
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“