Notebook Lenovo G505s - nabíjení baterie

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Alesblaha
Začátečník
Začátečník

Notebook Lenovo G505s - nabíjení baterie

Příspěvek od Alesblaha »

Zdravím :) , na novém notebooku Lenovo G505s se mi vyskytl z ničeho nic problém. Nastavení napájení a jednotlivá napájecí schémata jsou ve výchozím nastavení.
Problém je v tom, že přes dobíjecí adaptér se dobije baterie maximálně na 58-60% a poté už se dále nenabíjí. Přesněji je udáváno: 58% k dispozici (napájen ze sítě, nenabíjí se).

Zkoušel jsem jednoduché věci jako vyjmutí baterie a opětovné usazení, kontroloval jsem i samotný dobíjecí adaptér a vše se zdá být v pořádku. I jinou zásuvku jsem zkoušel. Nastavení jsem kontroloval několikrát, vše se zdá být v pořádku. Prosím o radu, nevím co s tím.

Děkuji, Aleš.
    • PC: CASE: Bitfenix Nova černá s průhlednou bočnicí, CPU: Intel core I5-3350P (3,1 GHz, LGA 1155) Boost 3,3 GHz, CPU cooler: Collermaster, MB: Asus P8H67, DDR3; GPU: nV GTX 750 Ti 2GB GDDR5, PCI-e, ; RAM: 16GB RAM DDR3 1600Mhz, SSD: 120GB, HDD: WD 500 GB PSU: Evolveo 530W, OS: Windows 10 CZ 64-bit OEM

NTB: ASUS ROG Strix G (G531GT-AL080T) – 15.6" Full HD IPS 120Hz displej (1920×1080 bodů) | 6jádrový procesor Intel® Core™ i7–9750H (2.6 GHz, TB až 4.5 GHz) | 16 GB RAM DDR4 | grafika NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5 | disk 512 GB SSD | bez optické mechaniky | Wi-Fi ac | Bluetooth | 3× USB 3.0/1, 1× USB – type C | HDMI | reproduktory | RGB podsvícená klávesnice s AURA SYNC | operační systém Windows 10 Home
primax
Začátečník
Začátečník

Re: Notebook Lenovo G505s - nabíjení baterie

Příspěvek od primax »

Podle mě je problém v článcích baterie.
HP ProBook 455 G6
pytrs
Nováček
Nováček

Příspěvek od pytrs »

Čau dostal sem taky tenhle notebook. Mám stejný problém jako ty, taky se mi nabíjení zastaví na 58%. A máš taky problém s hrama ? World of tanks sem hrál na minimální detaily, bez napájení to šlo a trochu sekalo, ale s napájením se to sekalo už hodně, což je zajímavý. Pak kámoš se dočetl že se má upgradovat bios, tak to udělal. Ted už s napájením tanky jdou dobře, avšak stále jen na minimální detaily.
Alesblaha
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alesblaha »

pytrs píše:Čau dostal sem taky tenhle notebook. Mám stejný problém jako ty, taky se mi nabíjení zastaví na 58%. A máš taky problém s hrama ? World of tanks sem hrál na minimální detaily, bez napájení to šlo a trochu sekalo, ale s napájením se to sekalo už hodně, což je zajímavý. Pak kámoš se dočetl že se má upgradovat bios, tak to udělal. Ted už s napájením tanky jdou dobře, avšak stále jen na minimální detaily.
Bios jsem taky upgradoval a se strejdou jsme přišli na to, že v Lenovo Energy manageru v napájení stačí překliknout z maximální životnosti baterie na max. využití baterie a dobíjí se do 100%. byl jsem zvyklý na HP a tam nic takového nebylo, Lenovo to má takhle zajímavě řešené. :-)
Tanky nehraju, ale hraji i náročnější hry jako CoD:Ghosts a nebo Dishonored, Outlast a proti sekání mě pomohlo nainstalovat nejnovější ovladače pro grafiku od AMD přímo ze stránek výrobce a také v panelu pro AMD Catalyst Control Center změnit napájení procesoru a zvýšit tak frekvenci jader. Největší problém celkově je podle mě při hraní her s uchlazením procesoru a grafiky a také disku, proto si chci pořídit slušnou chladící podložku. :-)
    • PC: CASE: Bitfenix Nova černá s průhlednou bočnicí, CPU: Intel core I5-3350P (3,1 GHz, LGA 1155) Boost 3,3 GHz, CPU cooler: Collermaster, MB: Asus P8H67, DDR3; GPU: nV GTX 750 Ti 2GB GDDR5, PCI-e, ; RAM: 16GB RAM DDR3 1600Mhz, SSD: 120GB, HDD: WD 500 GB PSU: Evolveo 530W, OS: Windows 10 CZ 64-bit OEM

NTB: ASUS ROG Strix G (G531GT-AL080T) – 15.6" Full HD IPS 120Hz displej (1920×1080 bodů) | 6jádrový procesor Intel® Core™ i7–9750H (2.6 GHz, TB až 4.5 GHz) | 16 GB RAM DDR4 | grafika NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5 | disk 512 GB SSD | bez optické mechaniky | Wi-Fi ac | Bluetooth | 3× USB 3.0/1, 1× USB – type C | HDMI | reproduktory | RGB podsvícená klávesnice s AURA SYNC | operační systém Windows 10 Home
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“