The Crew je nová MMORacing (Po vzoru Test Drive Unlimited) hra od Ubisoftu
Dneska byly rozeslány klíče do uzavřené bety (bilo nutné se přihlásit přes UPlay).
Klíč jsem obdržel (nevím, jestli ho dostali všichni kdo žádali) a zatím asi hoďku a půl zkoušel.

Po grafické stránce - zatím nic moc, ale až doladěj textury a LOD, tak to asi ujde, prozatím je tam také FPS lock na 30FPS, což je dost nepříjemné.

Chování vozidel - kolizní model moc nekope, o to víc kopou nerovnosti na silnici, resp. obrubníky (deset barelů s vodou vás ani nezpomalí, ale najet na zkosenej obrubník, to se skoro převrátíte).

Chování volantu (G25) - spojka zatím nefunguje, pro začátek FF reagoval přehnaně, takže jsem ho stáhnul a už je to trochu lepší. Zatím to vypadá, že závody začínaj tak nějak s letmým startem (vyhodí vás to do závodu z animačky rozjezdu), takže víte hovno jakej kvalt tam mít, čímž se plynule dostáváme k tomu, že i při řazení přes H je do času řazení vložená prodleva, takže přestože já přehodim páku za plácnu 0,2s, hra visí v neutrálu. Podřadit v zatáčce o kvalt níž tak, abych si využil posledních 1000 RPM před omezovačem na výjezdu se nevyplatí. Co je skoro horší, automaticky se mi přibližuje mapa a nezjistil jsem proč. Takže si nemůžu nastavit ani waypointy, protože vidím na mapě jen půl bloku okolo auta.

UI - zase ty moderní telefony, takže má všechno tři různý submenu a jsou tedy potřeba tři různý ovladače na otáčení stránek. Nestačí šipky doleva a doprava, ale musíte používat i A/D a Ú/). Prostě voser, kor když vám u toho furt cvaká to přizoomování mapy. Po asi druhém závodě se vám otevře komunita, což je ten největší trest. Hra totiž automaticky snímá mikrofon a v nastavení se to nedá vypnoout. Prozatím to vypadá, že v seznamu crew se to vypnout dá, ale nemohu to potvrdit. Kaaždopádně si jezdíte, neslyšíte motor a furt vám do toho kecá nějakej mongol, kterýmu není rozumnět, protože má nahovno mikrofon a není celou dobu schopnej zavřít klapačku.

Když jsme u motoru, ten se v omezovači neohlašuje typickým vrum...VRum...VRUM...VRUM..., ale ztichne a nemáte tak žádnou zpětnou vazbu, že byste měli řadit nahoru.

Na závěr by jim asi prospělo, kdyby si najmuli nějakýho strojaře. Je super, že při upgradech drivetrain se auto rozebere, ale krajně nepříjemný je, když se u mustangu 5.0 MT rozkrojí převodovka, v ní jsou za sebou 4 řetězový kola, mezi prvním a druhým není nic, mezi druhým a třetím to vypadá jak torotrack bez valivejch tělísek a mezi třetím a čtvrtým jsou nasypaný nějaký satelity z planetovek (HD měnič chybí, předlohová hřídel se taky nevede). Celý se to otáčí stejnou rychlostí asi 20000RPM a na konci výstupní hřídel zapíchlá do toho rychle rotujícího kola má asi tak 1RPH (rev. per hour). Mno a do hry je jako bonus nacpanej dusík, ale vývojářům asi nikdo neřekl, že mezi kolama a motorem je pevná vazba (otáčková přes převody), takže to funguje tak, že si hodíte kvalt (při přeřazení se nitro blokne) - třeba pětku, začnete dusíkovat, vyskočej vám otáčky do omezovače, kde se ustálej, přičemž auto neustále zrychluje (s motorem v omezovači).