JAK na sdileni internetu pres DVE sitovky ??????

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Vizi
Začátečník
Začátečník

JAK na sdileni internetu pres DVE sitovky ??????

Příspěvek od Vizi »

zdravim vas potreboval bych jestli by mi nejaci odbornici na Sit pomoli byl bych vdecnej predem dik :roll: takze muj problem ...

Mame u nas Wifi sit je to 50 PC pod jednou verejnou IP adresou viditelnou z venku
takze kazdej mame svoji vnitrni IP 192.168.6......atd
No a ja mam jeste za tou mou router na kterym mam naveseny 3 lidi a jelikoz dost hrajeme hry a ten router mi brani videt do nasi Wifi site a ta hra se neda pripojit a s routrem se neda nic delat jedine ho odelat tak bych potreboval jak mam udelat to aby ten router tam zustal ale ja jako PC byl videt i za tym routrem.

Muj navrch je :
vlozit do PC jeste jednu sitovku coz by s meho PC udelalo server kterej by musel porad jet coz neni problem
Podle me bych musel s prijimacu pichnout kabel misto do routru primo do PC a s PC s druhe sitovky spojit kabelem router

takze ostatni by na net pristupovali pres me a router by fungoval jako pred tim ze by nam vytvarel nasi vnitrni sit jelikoz tam nemuzu dat shwitch .

A kdyby sme chtel hrat s ostanima na Wifi tak by me videli normalne v Lan game coz mam odzkousene protoze sem zkousel odelat router a pichnout net primo do PC a bylo to OK ,,ale jelikoz potrebuju aby jel net i ostanim kdyz zrovna budem hrat a kdyz budou chtit tak se na hru s ostnanima jelikoz zalozim ja pripoji preze me ,,tak zkousim ruzne metod s kteryma potrebuju trochu od vas kdo se vyzna helfnout plsss..

takze nevim jestli tam budu muset jeste u me pouzit Winrouter nebo bude stacit jenom nastavit sdileni Internetu a co zadat do routru ,Win routru , a 4 PC

moje predstava asi
1 sitovka U me LAN venkovni IP 192.168.6..... maska 255.255.255.0, brana 192.168.6.254
2 sitovka U me LAN vnitrni: IP:10.0.0.1, M:255.0.0.0, Brana:10.0.0.1
U nich LAN vnitrni: IP:10.0.0.2-3, M:255.0.0.0, Brana:10.0.0.1

na routeru vypnout vnejsi rozhrani, nebo mu nastav IP nejakou uplne jinou. Treba 192.168.255.120
vypnout DHCP na routeru, at se nerve s mim PC

takze asi tak ,,dik za vase ohlasi :roll: doufam ze to bude k pochopeni o co jde :oops:

Thnx..
Naposledy upravil(a) Vizi dne pát 19. lis 2004, 16:21, celkem upraveno 1 x.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

boze, nechce sa mi to citat cele :) co je to za router?nema dmz?A to zdielanie netu je samozrejme mozne, kludne aj cez windowsacke zdielanie..(viz faq)
pepa.02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa.02 »

podivej se jestli ten routr umi preposilat brourkasty. minimalne to umej zapnout windousi. kdybys je pouzil jak routr. potom by ti ty hry fungovaly.
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

pepa.02 píše:podivej se jestli ten routr umi preposilat brourkasty. minimalne to umej zapnout windousi. kdybys je pouzil jak routr. potom by ti ty hry fungovaly.

a kde se to zapina myslis to jako sdileni Internetu v nastaveni ¨??
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

johny128 píše:boze, nechce sa mi to citat cele :) co je to za router?nema dmz?A to zdielanie netu je samozrejme mozne, kludne aj cez windowsacke zdielanie..(viz faq)
presneji je to router BroadBand Router Dual Ethernet

de mi o to jednoduse ze potrebuju aby me ostatni na Wifi videli v nastaveni hry Lan game kdyz je tam ten router tak to nejde jedine kdyz je primo ve hre Direct IP to pak je v poho ale to ma hrozne malo her :wink:
kdyz odelam router tak to de problem je ze pak ostatnim nejde net a to chcu vyresit . proto ty dve sitovky ...
pepa.02
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepa.02 »

musis pouzit win 95/98/me/XP,... jako routr.(se 2ma sitovkama) a v registrech zapnout
ForwardBroadcasts na 1
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

pepa.02 píše:musis pouzit win 95/98/me/XP,... jako routr.(se 2ma sitovkama) a v registrech zapnout
ForwardBroadcasts na 1
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters

ok ja to zkusim uz sem dosahl ze mi jede net i sit ,ale nejak nemuzu rozchodit na tech ostatnich pc s IP 10.0.0.2 a 10.0.0.3 net nejak nejede zapl sem sdileni Internetu a nic jeste zkusim to tvoje cos mi napsal ...
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

kua to je naprd porad nemuzu rozjed ten net na ostatnich ps v siti :?
udelal sem si sdileni netu pomoci pomocnika v XP a tam se si vytvoril soubor kterej podle vseho musim zpustit na ostatnich complech ale porad se nedari ..... :/

mam ty dve sitovky v PC a nev kterou mam nasdilet do netu jestli tu ktera je na net nebo tu ktera je v siti protoze ostatni dva pc se na net pripojuji pres muj pc su s toho na vetvi :wink: kua

hellp mi pleas ....
Vizi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vizi »

chlapy tak jak na to nemuzu to rozchodit :(
mam dva komple 3 komple za routrem a jeden je napojenej na net sit funguje ale net nechce a nechce jet kua :wink:

zkousel sem winrouter a nic

[b]nastaveni tak[/b]

muj PC
1 sitovka ma IP na net
2 sitovka ma IP do site

u ostatnih PC
maji nastaveno jako branu moji IP 2 sitovky
sdielni netu je povoleno operacni system XP na vsech krome jednoho ten ma 98 WIN

tak kde je kua hacek ??? :( dik za kazdou pomoc
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

pozri, sietovka kde mas internet napr 192.168.1.1 a sietovka kde chces vyvadzat internet 192.168.2.1 , kompy kam chces rozvadzat net 192.168.2.2-255 ,brana 192.168.2.1 , dns primarne 192.168.2.1 , sekundarne ziadne, hlavne si vypni firewall!!a musi to slapat :oops:
Switcher
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Switcher »

super a teď se přidám já se stejným dotazem.... teda podobným... Já to mám o to těžší že na routeru mám SuSE 9.0 a mám uplně stejnej problem
AMD Athlon XP 2500+@3200+ / Soltek SL-75FRN2-RL - nVidia nForce2 / Corsair DIMM 512MB DDR 400MHz CL2.5 / Sapphire Atlantis ATI Radeon 9600 128MB / Seagate Barracuda 7200.7 - 200GB 8MB / Seagate Barracuda 7200.7 - 120GB 8MB / Tv + FM karta Aver TV Studio / Creative Labs Sound Blaster Live 24-bit 7.1 / Case bigtower CHIEFTEC, modrá, 360W
Motorola MPx/200 powered by WinMobile05
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Switcher píše:super a teď se přidám já se stejným dotazem.... teda podobným... Já to mám o to těžší že na routeru mám SuSE 9.0 a mám uplně stejnej problem
tohle si cetl http://www.root.cz/clanek/1997 ?
Switcher
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Switcher »

vypadá to zajímavě, jdu číst. Každopádně díky
AMD Athlon XP 2500+@3200+ / Soltek SL-75FRN2-RL - nVidia nForce2 / Corsair DIMM 512MB DDR 400MHz CL2.5 / Sapphire Atlantis ATI Radeon 9600 128MB / Seagate Barracuda 7200.7 - 200GB 8MB / Seagate Barracuda 7200.7 - 120GB 8MB / Tv + FM karta Aver TV Studio / Creative Labs Sound Blaster Live 24-bit 7.1 / Case bigtower CHIEFTEC, modrá, 360W
Motorola MPx/200 powered by WinMobile05
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“