3D/ED brýle: ...že by konečně plnohodnotné 3D ?

Vše ostatní - tiskárny, skenery, zdroje, klávesnice, myši, herní zařízení, skříně a další.

Moderátor: L4mka

Pali
Nováček
Nováček

3D/ED brýle: ...že by konečně plnohodnotné 3D ?

Příspěvek od Pali »

Zdravim,
nedávno jsem narazil na celkem zajímavý článek o E-D Glasses WIRED

http://games.tiscali.cz/hardware/recenz ... /index.asp

...docela mě to oslovilo a uvažuji nad tím, že si je pořídím. Co mě ale vcelku zarazilo, že vůbec nejde o masovou záležitost. Informace se hledají vcelku těžko o diskuzích ani nemluvím. Máte s tímto produktem někdo nějaké zkušenosti ? Sem s nimi :D
Diky
Motherboard MSI KT6V-LSR VIA KT600, CPU AMD ATHLON XP 2600+@3200+ (Barton), Chladič Volcano 9s, DDR 512MB 333 Brand, Leadtek 6600GT v AGP, Seagate 80.0 GB BAR. SATA 7200 8MB, DVD palírna LG GSA-4120B, DVD-ROM Toshiba SD-M1712, Šuplík na HDD, Zdroj 400W Eurocase
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: 3D/ED brýle: ...že by konečně plnohodnotné 3D ?

Příspěvek od Skodik »

Pali píše:Zdravim,
nedávno jsem narazil na celkem zajímavý článek o E-D Glasses WIRED

http://games.tiscali.cz/hardware/recenz ... /index.asp

...docela mě to oslovilo a uvažuji nad tím, že si je pořídím. Co mě ale vcelku zarazilo, že vůbec nejde o masovou záležitost. Informace se hledají vcelku těžko o diskuzích ani nemluvím. Máte s tímto produktem někdo nějaké zkušenosti ? Sem s nimi :D
Diky
sezen si radsi obycejne anaglyphove bryle! Bude to vypada !naprosto! stejne 3D, jen budou barvy trochu zkreslene. blizsi info treba zde: www.anaglyph.wz.cz
Do te technologie co pises ty imho nema smysl investovat... sam mam doma anaglyph a ver mi, ze s tim nejde hrat porad, mnohem lepe se ti jezdi bez toho... teda pokud nemas 24" monitor s obnovovaci frekvenci tak kolem 160Hz, to je potom velice hezke!! Protoze hlavni neduch tohoto 3D je to ze vas rusi okoli.. dalsi vec co ma ta tvoje technologie spatneho je to, ze obnovovaci frekvenci monitoru musis delit 2, protoze je to pro kazde oko zvlast... tedy pri 80Hz jde do kazdeho oka POUHYCH 40Hz :shock: !!! Tohle ale neplati pro anglyph tam se obnovovaci frekvence zachovava.
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
HADES
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HADES »

Přesun do sekce Ostatní HW
Intel Core2Duo E8200 @3GHz / Gigabyte EP35-DS3 / PowerColor ATI HD 6850 1GB DDR5/ Patriot 2x2GB DDR2 800MHz 5-5-5-12 / Kingston V+ 64GB SNVP325 / Samsung Spinpoint F1 HD320HJ / WD1001FALS / WD5000AAKS / Samsung S203P / SB X-Fi X-Treme Gamer / Genius SW5.1HT / Speedlink Medusa Home / Logitech MX518 Gaming Grade / LOGITECH Deluxe 250 / Dragonlord PC-K58 / Scythe Mugen / Samsung 226BW / Windows 7 Home Premium 64bit
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Přesně tak. Jedna z nevýhod tohoto principu je potřeba rychlého CRT monitoru. My LCDčkaři máme smůlu a musíme použít barevné filtry... :-)

Osobně si myslím, že ani v článku zmiňovaný DLP projektor není dostatečně rychlý...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Pali
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pali »

Tak anaglyphové brýle jsem si pořídil dneska - no jestli tedy mluvíme o tom stejném (červená/modrá folie) za 5,-. Zkoušel jsem to zatím jen na obrázcích…, je to pěkný, ale je fakt, že se člověk potřebuje pořádně rozkoukat, aby v tom viděl to co má. Video sem si stáhl jen jedno, cca. nějakých 6 sekund a tak trochu sem ho nestíhal (moc rychlost) – při hře si to v podstatě nedokážu představit.
Ta záležitost s obnovovací frekvencí monitoru, mám klasické CRT, na 800x600 zvládá přes 120 Hz a na 1024x768 dá 100 – i když možná i víc. Jestli je rozdíl mezi tím co chci a těmi tzv. anaglyphovými minimální, tak to asi opravdu nemá cenu kupovat, ale zas na druhou stranu koupit to jako haluz ještě s někým (1/2 cena), to by se o tom dalo uvažovat. Jinak jestli je mezi vámi někdo kdo má zkušenosti přímo s tímto výrobkem (eDimensional Wired E-D Glasses), byl bych mu vděčný za jeho názor. Diky
Motherboard MSI KT6V-LSR VIA KT600, CPU AMD ATHLON XP 2600+@3200+ (Barton), Chladič Volcano 9s, DDR 512MB 333 Brand, Leadtek 6600GT v AGP, Seagate 80.0 GB BAR. SATA 7200 8MB, DVD palírna LG GSA-4120B, DVD-ROM Toshiba SD-M1712, Šuplík na HDD, Zdroj 400W Eurocase
jaguar004
Nováček
Nováček

virtual fx TV converter

Příspěvek od jaguar004 »

Dobry den, nema nekdo zkusenost s 3D brylemi edimensional? konkretne s Virtual FX converter - 3D na TV. Nejde mi to za boha rozchodit. Prosim odpovezte nekdo, uz jsem z toho silenej. Diky
Dr.Buba
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Buba »

To Pali: tak si nainstaluj 3D podporu obrazu a s těmi brýlemi za 5Kč zkus nějkou hru zahrát.Máš v popise kartu nVidia. takže klidně můžeš.ATI to v době, kdy jsem to zkoušel neuměla, tak nevím, jak je to dneska.Ten driver (pro XP) najdeš tady http://www.nvidia.com/object/3dstereo_91.31
MB:ASUS Z77-A; CPU:i5 2500K@4.5GHz water cooled by HeatKiller rev. 3.0; RAM:Kingston+Corsair 4x4GB CL9 1600Mhz; GPU:GTX 780; HDD's:Samsung 850 256GB + ADATA 1TB NVMe Blu-Ray:BD-RE BH08LS20; LCD:24" HP ZR24w; Sound:Audigy 4; PSU:Corsair TX750w; CASE:Thermaltake Armor
hlupak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hlupak »

lol odpoved na 2roky stary thread.(dokoce si nejsem jist jestli autor sem jeste vubec chodi)
Dr.Buba
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Buba »

Aha, já se koukal na datum posledního příspěvku.Luxus lama no :lol:
MB:ASUS Z77-A; CPU:i5 2500K@4.5GHz water cooled by HeatKiller rev. 3.0; RAM:Kingston+Corsair 4x4GB CL9 1600Mhz; GPU:GTX 780; HDD's:Samsung 850 256GB + ADATA 1TB NVMe Blu-Ray:BD-RE BH08LS20; LCD:24" HP ZR24w; Sound:Audigy 4; PSU:Corsair TX750w; CASE:Thermaltake Armor
jaguar004
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaguar004 »

no to asle neni odpoved na moji otazku:-(
vonkuttenberg
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vonkuttenberg »

je tu nekdo ve foru kdo jakykoliv stereobryle pouziva? pisu o tom rocnikovou praci do skoly a rad bych nejaky zkusenosti majitelu :)
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

ja tu mam ty aktivni brejle od ED...je to celkem good :)
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
jaguar004
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaguar004 »

ahoj a jak si to rozchodil? pouzivas i na filmy a na TV? diky
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

no ja sem je pouzival jenom na hry,nvidia ma upgrade na ovaldace takze nastaveni je rovnou v ovladacich grafiky...efekt 3D je brutalny,porad te to nuti natahovat ruku a sahnout si :) nejlepsi je to asi v Torinu 2006 kde lyzar vyskoci na mustku a vyleti z monitoru :lol: jenom je blby ze se tam nastavuje ohnisko na nejakou vzdalenost a kdyz se divas bliz nebo dal tak vlasne svidras...jinak filmy sem chtel zkusit ale nenasel sem na to nikde tu utulitu,uz nevim jak se menuje :oops:
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

vonkuttenberg píše:je tu nekdo ve foru kdo jakykoliv stereobryle pouziva? pisu o tom rocnikovou praci do skoly a rad bych nejaky zkusenosti majitelu :)
Je to už asi rok co sem je na LANce testoval. Zkoušeli sme pařit Quaka 3 v 3D a bylo to hoodně dobrý. Pak kámoš přitáh 3D péčko a bylo hotovo :-D .
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
jaguar004
Nováček
Nováček

Příspěvek od jaguar004 »

no jo, na moje strategie bych to asi moc nepouzil, ale na Pcko klidne:-))
zukuste schvalne jestli vam bude fungovat na normalni 2D film
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

no ono by to melo fungovat na jakykoliv video,pak sou na to aji obrazky ale ja na to nemam ten soft,ovladace grafiky to zapnou jenom pri DirectX zatezi :( btw hral sem s tim Age of empires 2 a zazitek to byl taky brutalni....trebuchety,lucistnici a kanonovy galeony narez...ono to vypada drsne kdyz vystrely,koule leti obloukemz monitoru a pak se zase vrati :-D nevite jak se menuje ten program na to sledovani filmu s tim ?jinak se jeste musi dat pozor na to ze ve strileckach,treba CS je spatne zobrazenej zamerovac,ty ovladace majj nastesti an vyber hodne ruznych zamerovacu a ty se tam jakdyby doplni a uz sou presne...jinak ty kulky litaji vedle toho originalniho zamerovace
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Na jakem principu jsou ty bryle momentalne?
Drive byl potreba klasicky CRT monitor kvuli Hz, jak je to ted?
Daji se vubec tyto bryle pouzit s LCD?

nasel jsem tohle:
https://edimensional.com/product_info.p ... a71cf43e07

je tam napsano ze nyni lze pouzit i LCD. Nejaka nova verze nez to co bylo pred 4mi lety?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Butch píše:Na jakem principu jsou ty bryle momentalne?
Drive byl potreba klasicky CRT monitor kvuli Hz, jak je to ted?
Daji se vubec tyto bryle pouzit s LCD?
Co já sem viděl, tak je to něco na styl IMAXu. 2 obrazy zobrazované skoro do sebe, ty 3D brýle ho tzv rozšifrují :)
Takže LCD nebo CRT, je to jedno...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
m.Pták
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.Pták »

no nevim jak je to tedka s tema lcdckama ale kdyz sem jednou mel pripojenej lcd monitor a zapomel sem to vypnout tak me to napsalo ze monitor se nedokaze prepnout do pozadovanyho rezimu...ja mam uplne ty nejlevnejsi,s dratem...jako ony vlasne nejsou moje ale kamosa ale on me je dlouhodobe pucil...pokud zijete nekde v okoli Kromerize tak bych mozna mohl predvest...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní hardware“