Větrání case

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Wurst
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Tak mi to zdrbněte...

Příspěvek od Wurst »

Zdar chopaki...Tak mně to zdrbněte...
Takhle chci chladit mou sestavu....
Deska:Intel(R) Desktop Board D865PERL
Processor :Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz(HT) 800 MHz
Paměti:2x512 DDR Kingston 400 MHz
Grafika:Shapire Radeon X800Pro+Silencer 4
Zdroj:Fortron ATX-300GTF
Obrázek
červeně...zdroj tepla...
modře...větráky...
černé šipky... nasání a vyfouknutí větráku....
Na dno přijde 120mm větrák Artic Coling...na předek a zadek po 80mm Artic Coling Pro TC...na horu taky 80mm(zatím bez určení) na wind tunel 80mm(zatím bez určení) ...Na grafice je již zmíněny Silencer 4...taky by jset mi mohli poradit jaky je vhodný větraček pro použití k wind tunelu...
Těším se na vaše názory....
P4 3,0Ghz Prescot (HT),Intel D865PERL,2x512 DDR Kingston 400MHz,Sapphire Radeno X800 Pro VIVO 256MB,SB Live! 5.1 Chanel,40+120 GB HDD Seagate Baracuda 7200 Ot.,Win XPSP1...
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Přední větrák by měl foukat obráceně, tj. na disky a doporučuju zdroj s 12cm větrákem vespod. Jinak dobrý. :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

TomV píše:Přední větrák by měl foukat obráceně, tj. na disky a doporučuju zdroj s 12cm větrákem vespod. Jinak dobrý. :)
Asi tak. Jinak bych taky doporucoval vsude 120ky vetraky... Ale asi na ne nepas misto :(

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

Honny píše:
TomV píše:Přední větrák by měl foukat obráceně, tj. na disky a doporučuju zdroj s 12cm větrákem vespod. Jinak dobrý. :)
Asi tak. Jinak bych taky doporucoval vsude 120ky vetraky... Ale asi na ne nepas misto :(
JJ vsade 120 , ale podla mna budu statcit aj 80, sice 120 je 120... Alternativou je kupit zdroj s 12 fanom
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Dobrý, akorát ten přední dovnitř, jak říká TomV a windtunel bych nechal bez větráku..
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

wt bez vetraku, otocit predni a ten spodni dat vic pod gk :)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Intelman píše:windtunel bych nechal bez větráku..
Jo, vidíš, toho jsem si nevšiml... Souhlas, WT bez větráku.
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

jj všechno už bylo řečeno.. pokud tam dáš 120 fany, tak podle mě bude stačit když pojedou na 7V ..

btw - odkdy dělá ArcticCooling 120ky .. ?
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Já bych se vykašlal na WT a dal do bočnice jednu dvanáctku, další před disky a jednu dozadu...všechny dáš na 5V a bude to tichý a účinný
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Určitě spodní fan posuň pod grafiku, takhle by neměl moc využití, zdroj jednoznačně se 120mm fanem a třeba upravit na 7V, dopředu bych dal taky 120mm fan, když už ho budeš mít takhle vysoko, tak asi budeš upravovat case a pak není problém nahodit 120. Dozadu bys snad taky mohl narvat 120mm fan, jestli je ta case dostatečně široká. Nebo budeš kupovat novou? To potom vybírej s dírama na 120tky a vyřízni tu děrovanou mřížku...ale ten fan nahoře mi připadá skoro zbytečneš...nijaký velký využití mít nebude...jedině, že by to byla zase 120 na 5V jen pro odsávání, ale nevím, jestli by zbytečně nenarušovala celkovej průtok vzduchu...
A WT mi při takovým větrání příde taky na dvě věci, na procesor bych hodil Zalmana 7000/7700 a nebo nějakej heatpipe :wink:
Wurst
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Tak to bude vklidu...

Příspěvek od Wurst »

Nový case kupovat nebudu mám dostačujíci k mé spokojenosti...Winner (střibrny)Po menších upravach budou otvory na větraky kde bude potřeba:) ...No pod zdroj se mi nevleze už nic je tam ta 80ka Nad ní hned zdroj a pod ní hned hliník ze silencera...
No myslíte teda že je lepší na ty hdd foukat ...Však to punde všecko rovnou na toho silencera...A on nebude sát pěkně čerstvotáž vzduch od spodu ale asi se to mixne stím teplym od Hardisku...
Pravě sem myslel že udělat podtlak a odsát co nejvíce tepla a pěkně nasátvat jen čersvy vzduch...od spodu...
A ten spodni rovnou pod grafiku nedám mám tam ještě Zvuk SB Live!5.1...Jej teď sem vidím že ten silencer má vrtuli tak že ta zvukovka tam vubec nezasahuje...posunu ho více pod něho bude to každopádně... lepčí...
Na ty 120 by místo bylo dole a nahoře možná i před hadrama...ale nechci to mít zase jako vrtulník...Hlučne...
Taky jsem dneska v rachotě došel na to že asi tam nenechám ty Arctic Coling větráky z tím TC...Bo podlemně jsou daleko od tepelnych zdroju a točí pomalu ...Např teď mi ten před hadrama točí jen 790...On má totíž to čídlo ve středu te vrtule...A ta je smozřejmně pěkně daleko...sice ten u těch hardisku je dost blizko cca ...půl centimetra(teplota hdd zrovna teď 33)...Ale točí málo si myslím...
No samo že to ten case stojí na nožičkách...Aby tam ta kterou tam budu teprve dávat 120 mněla kudy sát...
Obrázek
WT bez větráku na bočnici,nebude lepší když mu tam bude něco ještě vhánět?pěkně zprudka...nechám ho ať točí o dost pomaleji než ten na Procáku...aby nedocházelo k nějakym větrným vírum nebo co by tam mohlo vzniknout kdyby ten na bočnici foukal rychleji než by ten na procáku stačil sát...
No možna je ten vrchni větrák asi fakt zbytečný...Bo když budou nad sebou tak ten čerstvý vzduch tam pravděpodobně proletí jako prd přes trenky
:-D ...Pokud ho uplně nevypustím tak ho posunu nad mechaniky...
P4 3,0Ghz Prescot (HT),Intel D865PERL,2x512 DDR Kingston 400MHz,Sapphire Radeno X800 Pro VIVO 256MB,SB Live! 5.1 Chanel,40+120 GB HDD Seagate Baracuda 7200 Ot.,Win XPSP1...
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

myslíš, že ty HDD ho ohřejou na 40°C nebo co? ;)
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

na co takovejch větráků???? stavíš helikoptéru? :) v pohodě ti stačí kvalitní chladič na CPU + wintunel a do přeu před disky 120 větrák aby foukal na ně! a dozadu druhou 120 ven :) nahoře je ten větrák úplně zbytečnej stejně jako dole...kvylitní zdroj se 120 větrákem dole bude odsávat ven :) (např LC power 550W ;) poptej se po něm tady na foru.. )
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Ten větrák u disků nemusí moc funět... Já tam mám nějakej obyčejnej @ 5V, takže točí taky pod tisíc a je to naprosto OK. Disky mají velkou plochu, stačí jenom, aby tam ten vzduch nestál.

K tomu WT : Ne, nevháněj tam nic. To by bylo spíš horší, než lepší. Ten větrák na CPU si to z toho vezme, neboj. :)
Wurst
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wurst »

lmarky píše:myslíš, že ty HDD ho ohřejou na 40°C nebo co? ;)
To ne ele nebude to jak ten čerstvy...Každopadně to zkusit fokat naopak neopomenu...
Digitaldoom píše:na co takovejch větráků???? stavíš helikoptéru? :)
No helikopteru ne(stejnak by to mojích120kg neuneslo) :lol: ... ale byl jsem donucen kvuli vysoke teplotě(která se mi jako koule točila v case) udělat chlazeni tak proč to neudělat maximalně...z co největším efektem...
TomV píše:
K tomu WT : Ne, nevháněj tam nic. To by bylo spíš horší, než lepší. Ten větrák na CPU si to z toho vezme, neboj. :)
ok ... 8-)
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

Wurst píše:No helikopteru ne(stejnak by to mojích120kg neuneslo) :lol: ... ale byl jsem donucen kvuli vysoke teplotě(která se mi jako koule točila v case) udělat chlazeni tak proč to neudělat maximalně...z co největším efektem...
pocet vetraku neni umerny s chladicim efektem :wink:
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“