Nefunguje z Chrome upmix stereo do 5.1
Moderátor: CageJ
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nefunguje z Chrome upmix stereo do 5.1
Ahoj, po tom co už nedokážu po Windows 11 rozjet starou Creativku X-Fi (ani přes ovladače od Daniela-K) a stím spojený upmix sterea do 5.1 přes CMSS-3D řeším následující věc. Ve Windows mám nastaveno speaker fill do 5.1 a pokud například hraje hudba přes AIMP tak není problém. Problém ale nastává v prohlížečích, konkrétně v Chromu, kdy onen upmix už nefunguje jako dříve a to ani přes berly typu "--try-supported-channel-layouts --force-wave-audio --disable-audio-output-resampler" v odkazu programu. Neví někdo, neřešil někdo? 

AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
- r34ktor
- Začátečník
Re: Nefunguje z Chrome upmix stereo do 5.1
Mě tedy na W10 22H2 varianta GoogleChrome.exe --try-supported-channel-layouts + aktivované doplnění reproduktorů v Realtek konzoli funguje.
Knowledge is power
- Jey
- Středně pokročilý
Zkusím se zeptat, používám Realtek Audio Console + doplnění reproduktorů, nebo move stereo to rear channels, nebo upmix to 5.1. V obou případech ty zadní repro znějí tak nějak ploše a bez basů. Dříve se někde zašktávalo, že jde o širokopásmové reproduktory, pak byl zvuk normální. Dá se tohle nastavení ještě někde najít?
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Pravděpodobně hledáš toto, je to schoveny a není to v Realtek Consoli:
Control Panel -> Sound -> Speakers (pravy klik) -> Configure Speakers .. a tam ve třetí záložce je select full-range speakers.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Enermax Modu82 625W / Fractal Meshify / 3x Dell P2720D 2560x1440
- Jey
- Středně pokročilý
Nakonec jsem tohle nastavení našel i v programu Realtek Audio Console. Nalezeno na stránce s konfigurací 5.1 reproduktorů (reproduktory s plným rozsahem).
HANSPAULKA - Hanspaulská liga malé kopané | ROBOCRAFT - web o hře Robocraft | SPACEENGINEERS - web o hře Space Engineers | TUNNGLE - ultimátní nástroj pro hráče | WOTANKS - web o hře World of Tanks | Nechci být ani zpopelněn ani pohřben na území ČR (Česka).
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Chrome se prostorově rozjet nepovedlo, ale povedlo se mi rozjet tu starou XFI Creativku. Krom zmiňovaných ovladačů od Daniela K (odtud: https://danielkawakami.blogspot.com/) bylo ještě potřeba tohle...
. CMSS v Creativce na upmix jako takový nejede dál, ale alespoň už mám 2.1, lepší než nic.
Teď už mi to hraje jak má, nedalo se to bez basáku poslouchat... fuj je toOpen Settings> Privacy & Security> Windows Security> Device Security> Kernel Isolation Information> Memory Integrity> Disable. To restart a computer.