ZetiiiCZek Web
- Návštěvník
-
ZetiiiCZek Web
http://zetiiiczek.xhosting.cz - co na to říkáte ?
) de vám to v poho ?
) - mě totiž někdo říká že ne
- racous
- Začátečník

- megawir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: ZetiiiCZek Web
pac mam firefox, jede mi to v klidu-=[xXx]=- píše:http://zetiiiczek.xhosting.cz - co na to říkáte ?) de vám to v poho ?
) - mě totiž někdo říká že ne
AMD Athlon 64 X2 5000+ BA | Gigabyte MA770-DS3 | 4GB A-Data Vitesta EE | ATI Sapphire Radeon HD 3870 512MB DDR4 | 250GB Hitachi SATA2 | Nexus 400W | Nexus Breeze
...24" Dell UltraSharp U2410...
- zombux
- Odborník PCT

- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: ....
Ale což to, ten layout je graficky pěknej, jen se klukům nezdá jeho realizace po technické stránce...-=[xXx]=- píše:no mě se to v tomhle layoutu líbí)
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- megawir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tabulkovej layout JE zakazanejzombux píše:tabulkovej layout není zakázanej, je jen pomalejší než CSS+div layout
AMD Athlon 64 X2 5000+ BA | Gigabyte MA770-DS3 | 4GB A-Data Vitesta EE | ATI Sapphire Radeon HD 3870 512MB DDR4 | 250GB Hitachi SATA2 | Nexus 400W | Nexus Breeze
- k23
- Začátečník

-
a ty si preloz slovo recommendationsmegawir píše:tabulkovej layout JE zakazanejzombux píše:tabulkovej layout není zakázanej, je jen pomalejší než CSS+div layoutprocti si treba pravidla o tvorbe xhtml http://www.w3.org/MarkUp/#recommendations.. resp..abych byl presny, je zakazana tvorba layoutu s pouzitim tabulek..tabulky se smi pouzivat jen pro tabulky (kor pokud je to xhtml 1.1)..hm?
- megawir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ok,je to doporucenok23 píše:a ty si preloz slovo recommendationsmegawir píše: tabulkovej layout JE zakazanejprocti si treba pravidla o tvorbe xhtml http://www.w3.org/MarkUp/#recommendations.. resp..abych byl presny, je zakazana tvorba layoutu s pouzitim tabulek..tabulky se smi pouzivat jen pro tabulky (kor pokud je to xhtml 1.1)..hm?
- k23
- Začátečník

-
- zombux
- Odborník PCT

dobře je to popsáno tady... http://www.jakpsatweb.cz/clanky/skutecn ... youtu.html
ignorelist: kremrole a dezoláti
- megawir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tabulky jsou rozhodne snazsi...navic css a pozice je potreba osetrovat zvlast pro operu,firefox i ie...o toj e to zase slozitejsi...k23 píše:mas recht, ale neco je dokonce tabulkou jednodussi nez se onanovat s css... zalezi na sikovnosti a projektu...
ono kdyz mas udelat neco co jde rovnou tabulkou a je to primocary reseni, je skoro masochismus vymejslet k tomu treba 400 radkovy css
ale kdyz chce mit clovek "cisty" kod, tu praci si da
ja jsem treba pozicoval a vytvarel www.mercedes-benz.cz
pak jsem to prevadel jeste na RedDot (pokrocily red system), diky cemuz to uz bohuzel validni neni..ale za tu praci se nestydim
..edit...:
jeste to budu upravovat...
Naposledy upravil(a) megawir dne pon 21. úno 2005, 21:38, celkem upraveno 1 x.
- megawir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
cool web, mam s nim vynikajici zkusenosti..co se tyce css je taky fajn z ceskych www.interval.cz ....zombux píše:dobře je to popsáno tady... http://www.jakpsatweb.cz/clanky/skutecn ... youtu.html
- zombux
- Odborník PCT

- k23
- Začátečník

-
bacha, ja to nerikam obecne, resp. ze kdyz budu mit cokoli udelat a bude mi to pripadat tezky pomoci css, ze si radsi vezmu na pomoc tabulku, to urcite ne... ja myslim spis pripady kde se ta semantika neda moc sikovne provyst, napr. admin sekce - samej formular, tu checkbox, hned vedle nej zase naka desna konstrukce inputu atd atd... s beztabulkovym layoutem souhlasim na 100%, jen mluvim o tomhle specialnim pripade....
uz si rozumime?
uz si rozumime?
- megawir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no bohuzel to neni az tak pravda, napriklad margin, potazmo padding pocita firefox z jinyho mista nez treba ie i v novych verzichzombux píše:AFAIK když spácháš strict dokument tak gecko, opera i IE6 pozicujou stejně, průser je to u starších IE to je faktmegawir píše:navic css a pozice je potreba osetrovat zvlast pro operu,firefox i ie...o toj e to zase slozitejsi...
- megawir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jasna vec,chapu,co myslisk23 píše:bacha, ja to nerikam obecne, resp. ze kdyz budu mit cokoli udelat a bude mi to pripadat tezky pomoci css, ze si radsi vezmu na pomoc tabulku, to urcite ne... ja myslim spis pripady kde se ta semantika neda moc sikovne provyst, napr. admin sekce - samej formular, tu checkbox, hned vedle nej zase naka desna konstrukce inputu atd atd... s beztabulkovym layoutem souhlasim na 100%, jen mluvim o tomhle specialnim pripade....
uz si rozumime?
- k23
- Začátečník

-
- zombux
- Odborník PCT

já měl na mysli přepnutí IE z quirk módu do strict módu, pak se musí validní kód přece interpretovat naprosto stejněmegawir píše:no bohuzel to neni az tak pravda, napriklad margin, potazmo padding pocita firefox z jinyho mista nez treba ie i v novych verzichzombux píše: AFAIK když spácháš strict dokument tak gecko, opera i IE6 pozicujou stejně, průser je to u starších IE to je faktodladit web pro tyhle tri prohlizece da pekne zabrat, to mi ver
http://www.jakpsatweb.cz/css/mody-prohlizecu.html
ignorelist: kremrole a dezoláti
- megawir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jj...zalezi na tom,co na ty strance mas..ted se nezminuju o pozicich,to je pravda...k23 píše:staci pochopit box-model, pouzivat xhtml ve STD modu (ne quirk) a uz se s tim da pracovatmegawir píše:odladit web pro tyhle tri prohlizece da pekne zabrat, to mi ver
btw... s vyuzitim pravidla @ se da taky par veci vyresit ....
Naposledy upravil(a) megawir dne pon 21. úno 2005, 22:11, celkem upraveno 1 x.