dlouho jsem odkládal nevyhnutelné, ale nejspíš budu nucený přejít na Win 11, protože i kdybych si zařídil ty aktualizace Win 10 s Microsoft účet (jakože ho nemám a používám lokální účet), tak mě to za rok bude čekat znovu, takže když jsem si koupil po 10 letech nové PC, tak to (as) nyní spojím rovnou i s novými Windows.
- Existuje nějaký manuál doporučených postupů, jak povypínat a poodinstalovávat ty sračičky, které člověk nepoužívá a akorát to zatěžuje systém? Takové ty Cortany, Telemetry, XBOXy, One Drivy apod
- I v názvu topicu jsem se inspiroval projektem https://www.dasm.cz/clanek/jak-z-window ... ovy-system, kde odstranění těchto serepetiček řešil scriptík na dvě kliknutí, ale na Win 11 nevím, jestli bude něco takového fungovat, resp autor uvádí, že nebude, ale třeba v nějaké omezené verzi? Neřešil někdo?
- Nemám to právě na Win 11 vyzkoušeno, ale abych se třeba vyhnul půldennímu reinstalování win tam a zpátky, tak jestli třeba někdo nezkoušel nebo by byla jistota si aktivovat raději znovu Win 10 a neaktualizace os řešit lepším antivirem?
V práci na firemních počítačích jsme nuceni mít Win 11(a s omezenými možnostmi nastavení) a jejich užívání mě irituje každý den, proto řeším, co se s nimi dá vymyslet. Takové ty úpravy lišty a průzkumníka jako je Explorer Patcher znám a používám, ty jsou super, byť občas mají nějakou nefunkční anomálii.
Jirka