9600XT + deska K7S5A

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Antonio
Nováček
Nováček

9600XT + deska K7S5A

Příspěvek od Antonio »

Zdravim panove (i damy)
mam dotaz ohledne teto kombinace komponent.Mam desku K7S5A a GF2 MX400,nyni mam nabidku 9600XT za dobrou cenu ale pri vyzkouseni nastal problem. Pri spusteni se PC rozbehne ale obraz je hned od pocatku "rozsypany", jen same barevne ctverecky a čáry, a to ne az ve WIN ale hned kdyz by mel nabihat bios! Nevim co s tim, deska podporuje AGP 4x, karta je sice AGP 8x ale je zpetne kompatibilni. Nevite cim by to mohlo byt? Deska ma revizi z roku 2002 tak me napadl novy bios ale toho se docela bojim! Poradte prosim
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: 9600XT + deska K7S5A

Příspěvek od Dzin »

Antonio píše:Zdravim panove (i damy)
mam dotaz ohledne teto kombinace komponent.Mam desku K7S5A a GF2 MX400,nyni mam nabidku 9600XT za dobrou cenu ale pri vyzkouseni nastal problem. Pri spusteni se PC rozbehne ale obraz je hned od pocatku "rozsypany", jen same barevne ctverecky a čáry, a to ne az ve WIN ale hned kdyz by mel nabihat bios! Nevim co s tim, deska podporuje AGP 4x, karta je sice AGP 8x ale je zpetne kompatibilni. Nevite cim by to mohlo byt? Deska ma revizi z roku 2002 tak me napadl novy bios ale toho se docela bojim! Poradte prosim
AGP 4x nevadí.
Vypni v BIOS nebo v driverech Fast Writing!
Možná by to ten BIOS chtelo.
Odinstaloval jsi korektně drivery od NV?Pkud ne tak je to tím....
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
Antonio
Nováček
Nováček

Příspěvek od Antonio »

Diky za odpoved, do biosu se s touto kartou nedostanu,rozsype se obraz hned po startu PC, muzu to zkusit vypnout v biosu s tou GF2 a . Jinak ovladace na NV pochopitelne kompletne pryc!
Kdyby vas cokoliv napadlo tak prosim piste! Co treba nove drivery na AGP pro tuto desku?
Geeker
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Geeker »

To nema nic spolecneho s ovladacema, je to na zacatku. Zkus ten BIOS ale obavam se ze mas velmi spatnou desku. Prece jenom PC Chips je low end.
MB: Gigabyte UD3R, CPU:E8400, RAM 2x 2048 A-DATA 1066, GK: Asus Matrix 4850, ZK: SB Audigy + CR Inspire 5300, HDD: Hitachi 250Gb, Samsung 500+640Gb, Hitachi 500Gb Backup, DVD Pioneer 106, CD-RW Teac 552E, Liteon iHAS424 Monitor: Samsung 970p

Obrázek Obrázek
Allatutti
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Allatutti »

skus tohle: zapni pocitac do site(pokud mas to na rozvodku se spinacem tak zapni spinac) pockej alespon minutu a pak nastartuj pc, me to taky ze zacatku delalo tak jsem to musel takhle zapinat, ale jeste nejdriv skus vypnout Fastwrites :wink:
Antonio
Nováček
Nováček

Příspěvek od Antonio »

Tak se stalo to co jsem necekal! Kartu jsem kamradovi po nekolika neuspesnych pokusech vratil a svete div se, kdyz si ji vratil do Pc kde mu rok bezvadne bezela tak mu to zacalo delat totez co u me! Cili mou deskou K7S5a to nebude! Kartu jsme prenaseli opatrne,nikde neskrabli apod, napada vas cim by to mohlo byt?
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Bohužel píšu pozdě, deskou ani driverama tohle samozřejmě není (drivery v BIOSu? :roll: ). Setkal jsem se s tím párkrát, je možné, že to způsobuje špatný kontakt (jádro/paměti), prostě změna teploty a horší spoj nevydrží.

Kupodivu se mi to taky stalo u grafiky, která předchozímu uživateli běhala; mezi mnou a jím ležela jen pár týdnů/měsíců v krabici na skladě...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Antonio
Nováček
Nováček

Příspěvek od Antonio »

Diky moc za rady,uvidime co se da delat!
AberF
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AberF »

Antonio píše:Tak se stalo to co jsem necekal! Kartu jsem kamradovi po nekolika neuspesnych pokusech vratil a svete div se, kdyz si ji vratil do Pc kde mu rok bezvadne bezela tak mu to zacalo delat totez co u me! Cili mou deskou K7S5a to nebude! Kartu jsme prenaseli opatrne,nikde neskrabli apod, napada vas cim by to mohlo byt?
Tak tim bych si nebyl tak jistej. Já měl tu samou desku a v tom BIOSu nastavíš tak akorát hodiny a datum. FastWrite tam neni na 100% - vlastně tam není fakt skoro nic. Jedine jeste zkus (gumovací) gumu a gumuj kontakty na grafice. Jestli to nepomůže, tak je buď škrábla (pravděpodobně někde na jádru), nebo ji někdo položil na něco hodně kovovýho a statická elektřina se postarala o zbytek 8-)

edit/ jo a ECS K7S5A má AGP 4x a s AGP 8x si neporadí ani za zlatý h***o
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“