Radeon 9200 na MSI K7N2Delta L, problém s AGP fast write

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Radeon 9200 na MSI K7N2Delta L, problém s AGP fast write

Příspěvek od Bart_Teschen »

Ani za boha už nevím kde je chyba, v biosu mám nastaveno fast write ENABLED. V katalystech nastavím ENABLED, restart kompu, nabootuje se XP a catalysty hlasí DISABLED ! Prostě nevím. Sandra taky detekuje DISABLED !
Poraďte někdo v čem je problém ....

bArt
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
test11
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od test11 »

To je proto že karta FW nepodporuje, můžeš si vynutit jejich zapnutí např. v RivaTuneru a když budeš mít štěstí (já ho neměl) tak se ti nebudou rozpadat textury...
Asus A7V880, 512MB Winbond PC3200 + 512MB Seitec PC3200 dual chanel 2-3-3-7, AXP Thorton 2400+(2GHz)@2.2GHz FSB169, Vcore 1.65V, cooled By Thermaltake Volcano 7+, Hercules Radeon 9800 non-pro
SB Audigy2
Powered By Fortron 350W
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

test11 píše:To je proto že karta FW nepodporuje, můžeš si vynutit jejich zapnutí např. v RivaTuneru a když budeš mít štěstí (já ho neměl) tak se ti nebudou rozpadat textury...
Tak teď nevím, když mi catalysty detekují můj Radeon, tak hlásí že podporuje fast write ... To samé hlásí i Sandra 2003, IMHO ta podpora tam je ..... Ale nechce jet, ještě mi jedën kolega poradil vypnout plug and play OS v Biosu, ale ještě jsem to nezkoušel, tak nevím ... Dneska večer to testnu, potom napíšu jak jsem uspěl.
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Ja mam za to ze Radeon 9200 FW normalne podporuje, ale na nekterych deskach s nForce2 chipsetem jsou s tim potize.. Jednou mi 9200ka totalne rozhazovala obraz v winXP na jednom compu... stacilo vypnout FW. zajimavy je, ze druhy PC ktery bylo z uplne stejnych komponent jelo v pohode i s FW zapnutym.... :roll:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

test11
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od test11 »

Pokud ti catalyst FW po restartu nezapne, tak je karta nepodporuje a to je podle toho cos napsal v prvním přízpěvku tvůj případ. Jak řikám, vynuť si je v riva tuneru a pak si něco zahraj, když bude vše ok - fajn, když ne smůla. Chceš li mít jistotu, napiš výrobci, ať ti potvrdí jestli na tvé konfiguraci fastwrite poběží/nebo ne.

p.s. Co mi ale prošlo pod rukou celkem dost karet, tak na nich nikde nebylo ani slovo o podpoře fastwrites, takže to bude asi trochu problematická technologie, ostatně v některých případech může mít i negativní dopad na výkon (byl článek na tuningu).
Asus A7V880, 512MB Winbond PC3200 + 512MB Seitec PC3200 dual chanel 2-3-3-7, AXP Thorton 2400+(2GHz)@2.2GHz FSB169, Vcore 1.65V, cooled By Thermaltake Volcano 7+, Hercules Radeon 9800 non-pro
SB Audigy2