Formát pevného disku

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Lajk
Nováček
Nováček

Formát pevného disku

Příspěvek od Lajk »

Nevím si rady jak sformátovat pevný disk. Jak na to??? asi blbá otázka co?? já vím jsem lajk a dekuji za každou pomoc. Našel jsem na netu dost vecí ale asi jsem tupej :(

PLZ :sad:
kolda1896
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolda1896 »

jakej disk, c: ze kterého se bude natahovat systém, nebo jiný?
jo a jakej systém
Lajk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lajk »

Mám jen jeden HDD je to C: a systém bude winXP home edition
kolda1896
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolda1896 »

Tozn. při instalaci s CD začne zavádět moduly až po obrazovku, kdy bude chtít vytvořit oddíl na disku. Necháš vytvořit oddíl na disku C: a potom ho v dalším menu necháš zformátovat oddíl NTFS nebo FAT32, doporučuji NTFS. No a po zformátování instalace bude pokračovat.
Lajk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lajk »

sry asi si mne špatně pochopil. Já bych potřeboval postup pro blbce. Jak disk sformátovat. Vím že se to děla pomocí příkazu Format C: a potřebuji k tomu disketu. Ale jakou?? MS-DOS?? nebo jinou??
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Disk ti to zformátuje při instalaci systému. Nabootuješ z instalačního cd z kterho chceš instalovat systém a postupně se dopracuješ k nabídce vytvoření oddílů a naformátování ... nebo co vlastně teda chceš ?
Goldnoob team proud member!
Lajk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lajk »

aha zkusím. Takže normálně naistaluji systém a HDD se automaticky sformátuje. Jd o to že mám disk plný nesmyslů a nechce se mi to vše čistit takže je lepší celý HDD přeinstalovat
kolda1896
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolda1896 »

no dyt jo, tě to navede samo :shock:
Lajk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lajk »

no už mi jede instalace. Ještě že mám dvě PC :-D
Lajk
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lajk »

Takže jsem odstranil stávající oddíl a přidal nový který ted formátuji na NTFS. Tak blbého uživatele jse tu asi neměly co???
Firefly
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Firefly »

Lajk píše:Takže jsem odstranil stávající oddíl a přidal nový který ted formátuji na NTFS. Tak blbého uživatele jse tu asi neměly co???
Tos ani nemusel. Stačilo dát nainstalovat do stávajícího oddílu a tam je opět volba, co chceš s oddílem udělat. Jestli ponechat beze změn nebo naformátovat a jak. No je to jedno.
Hic PCLinuxOS bohemicum, his salta
kolda1896
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolda1896 »

Znám větší i.....y, dávám jim cenu "kurvílka roku",
ale překvapuje mě , že by sis neuměl naformátovat disk
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

kolda1896 píše:Znám větší i.....y, dávám jim cenu "kurvílka roku",
ne každej ví všechno jako ty, takže si tyhle narážky laskavě nech :evil:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

zombux píše:
kolda1896 píše:Znám větší i.....y, dávám jim cenu "kurvílka roku",
ne každej ví všechno jako ty, takže si tyhle narážky laskavě nech :evil:
s tím souhlasím. Forum je od toho aby se na něm radilo lidem. Ne že se človek na něco zeptá a odpověd by mu byla "ty si ale blbej, to nevíš takovou hovadinu"
kolda1896
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolda1896 »

Recon píše:
zombux píše: ne každej ví všechno jako ty, takže si tyhle narážky laskavě nech :evil:
s tím souhlasím. Forum je od toho aby se na něm radilo lidem. Ne že se človek na něco zeptá a odpověd by mu byla "ty si ale blbej, to nevíš takovou hovadinu"
jasne panove,klid - ja sem toho konkrétního uživatele neosočil, jenom mi to přišlo divný. Mimochodem posal jsem mu jasne co má udělat. Howgh :wink:
Recon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Recon »

OK ale příště na ty co mají takový řeči vezmu to co mám jako avatar :-D
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

zombux píše:ne každej ví všechno jako ty, takže si tyhle narážky laskavě nech
Tebe sa formatovanie disku javi ako specialna praca pre PCguru?

Ked budes mat auto (alebo mas), benzin si tankujes sam, alebo .. nie kazdy musi vediet vsetko...
a co voda do ostrekovaca, nedajboze vymena pneumatiky.

Su podla mna veci, ktore by aj standardny uzivatel mal vediet riesit.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
embe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od embe »

Wuuduu píše:
zombux píše:ne každej ví všechno jako ty, takže si tyhle narážky laskavě nech
Tebe sa formatovanie disku javi ako specialna praca pre PCguru?

Ked budes mat auto (alebo mas), benzin si tankujes sam, alebo .. nie kazdy musi vediet vsetko...
a co voda do ostrekovaca, nedajboze vymena pneumatiky.

Su podla mna veci, ktore by aj standardny uzivatel mal vediet riesit.
To Wuuduu:

Omyl kamarade! Ty ked si to robil prvykrat, tak aky to malo priebeh? Sedel si pritom ako kral a bola to [pre Teba] drnkacka?
Su veci, ktore jednoducho nemusi niekto vediet, ked je len spotrebitel. A Format moze byt pre niekoho taky isty zlozity aj ked je atomovy fyzik a vie veci o ktorych sa Tebe ani nesniva, napriklad...

Vies, ako nalozit do lietadla ludske pozostatky v kombinacii s Tvojou batozinou, radioaktivnymi latkami, cerstvymi rybami a ovocim a k tomu este so psami, holubami a infekcnymi latkami, ked niekam letis v tom danom lietadle spolu s tou batozinou tak, aby Tvoje veci neboli oziarene a nasmradnute nejakym sajrajtom???
Radsej keby si privital na Fore noveho uzivatela...

To Lajk:

Odporucam preskumat ostatne thready vo fore, dozvies sa tu vela uzitocneho, zaujimaveho a potrebneho. Mozes si tak trosku upravit potom PC tak, aby robilo to, co chces Ty a nie co chce ono...a zaroven sa vyvarujes niektorych chyb
HOWGH :D
Procesor: Intel Core i5 2500K - 3.3GHz + Arctic Cooling Alpine 11 Pro rev2, Doska: Gigabyte Z68XP-UD3P Rev 1.0, Zdroj: Seasonic SS500GB Active PFCF3 S12II-500W, ]RAM:: 2x Kingston HX DDR3 2GB 1600 KHX1600C9AD3B1 GK: Saphire Ati Radeon HD4830 512 GDDR3 PCI-E Dual DVI-I/TVO, Disky:, C: IDE WD400JB-00FMA0 - 40GB, D: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, E: Hitachi Deskstar 250GB HDS722525VLSA80, DVDRW: ASUS DRW-2014 S1T, Ostatne 2 x Scythe SFF21D ; Zalman ZM-MFC2
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

takže ještě jednou. nikdo tady nebude nikoho urážet nebo nadávat do lam. ne každej ví všechno, proto se tady asi ptá, a očekává že mu s tím někdo pomůže, a ne že se mu bude nějakej machýrek vysmívat že nic neumí - přesně jak píše o příspěvek nade mnou embe.

další příspěvky mimo téma budou promazány. nechtějte po mě abych to tady zbytečně zamykal :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Manji
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Manji »

Už ma to prestáva baviť aj na tomto fóre :x Otazka znela "Nevím si rady jak sformátovat pevný disk" a nie poďme sa povadiť , pourážať a vynadať si do .... Je také tažké napísať polopate ako sa sformatuje disk pri inštalácii XP-čok?
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“