Rizeni krokovych motoru
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Rizeni krokovych motoru
Nemate nekdo pls navod jak ovladat krokovy motor pres PC (myslim tim schema, DPS a software), dale bych úptreboval pomoci PC spinat tlacitka a ridit digitalni potenciometr, vim ze to nebude nic tezkeho, ale neni to muj obor.
THM
THM
- sidbin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rizeni krokovych motoru
no kolik ma ten motor ridicich signalu?masakr_cz píše:Nemate nekdo pls navod jak ovladat krokovy motor pres PC (myslim tim schema, DPS a software), dale bych úptreboval pomoci PC spinat tlacitka a ridit digitalni potenciometr, vim ze to nebude nic tezkeho, ale neni to muj obor.
THM
ty tlacitka by mozna sly pres rele na LTP -- nekde to tady je
"Pane soudce,ja ho nezabil,on na ten nuz spadl sam"
vysemnesmite.cz
vysemnesmite.cz
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rizeni krokovych motoru
Tak to ti nepovim o tomhle skoro nic nevim, jak to poznam?sidbin píše:no kolik ma ten motor ridicich signalu?
Je to krokovej motor z nejak stary ingoustovky HP je na nem napsano toto:
NMB
PN55L-048-HPG9
C2164-60045 TC8515B
a na druhym:
NMB
PN35L-048-HPD4
C2124-60190 TB8603C
Pokusim se to najit THX.sidbin píše: ty tlacitka by mozna sly pres rele na LTP -- nekde to tady je
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak zakladem je na kazdy vystupni bit paralelniho portu dat bud tranzistor, nebo optoclen led-fototranzistor. Na ne se daji napojit rele a mas v podstate 8 pocitacove rizenych spinacu/prepinacu. Stejne tak by melo jit misto rele napojit rizeni toho dig. potenciometru. Co se tyce krokacu, tak nejjednodussi je imho napojit za tranzistor/optoclen jeste vykonovy tranzistor (treba nejaky IRF) a tim spinat jednotlive civky motoru. Pak staci udelat jednoduchy program, ktery bude civky spinat postupne, v dane rychlosti a danem smeru... 
Eagle3D Engine under developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
- sidbin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no a mas ho u sebe?--fotka by se hodila,pac dulezity je ten pocet ridicich signalu
vetsinou byva 8 + zem,ale jak je to u tohoto nevim
(ale bude to sudy pocet)
-delaji se i specialni cipy na rizeni krokovych motoru,pak staci posilat jen minimum signalu a cip to zaridi,nebo by to slo udelat pomoci najakeho levneho PICu nabo ATMELu (programovatelne microprocesory)
vetsinou byva 8 + zem,ale jak je to u tohoto nevim
-delaji se i specialni cipy na rizeni krokovych motoru,pak staci posilat jen minimum signalu a cip to zaridi,nebo by to slo udelat pomoci najakeho levneho PICu nabo ATMELu (programovatelne microprocesory)
vysemnesmite.cz
vysemnesmite.cz
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
2€agle: dik aspon vim jak to ma vypadat, ale problem je v tom, ze podle tohodle to nesem schopnej dat dohromady, ty talacitka mozna, ale kazdopadne bych nesvedl ten program
2sidbin: fotka mozna bude, ale myslim ze nebude potreba, protoze na tom nic special videt neni, je tam obyc konektor se 6 pinama a to je vse.
2sidbin: fotka mozna bude, ale myslim ze nebude potreba, protoze na tom nic special videt neni, je tam obyc konektor se 6 pinama a to je vse.
- sidbin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- mbing
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
http://www.bezstarosti.cz/jungle/stepper/stepper.htm
http://web.telecom.cz/sct/sta/rkm/rkmna.pdf
http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_step.htm
http://web.telecom.cz/sct/sta/rkm/rkmna.pdf
|| Moderátor diskuzního fóra forum.PAUZA.cz ||
| Přátelství spočívá ve výběru člověka, kterého jsem si zvolil pro jeho povahu a dal mu provždy přednost. |
| Přátelství spočívá ve výběru člověka, kterého jsem si zvolil pro jeho povahu a dal mu provždy přednost. |
- Dr Meduza
- Mírně pokročilý

sou tam 2 dvojity civky (kazda ma 3 piny)sidbin píše:6 pinu?he nejake divne![]()
na rizeni takejchdle motoru by byl nejlepsi asi nakej procak kterymu by se poslalo jenom co ma s tim motorem delat nez to ovladat brutalnim zpusobem na portu
btw nedelaj se uz primo naky specialni obvody na rizeni krokovejch motoru?
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
- mbing
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
2 Dr Meduza : speciální obvody by určitě byly, ale není nad to si napsat svůj vlastní program do procáku. I kdyby tam byl procák, tak by se to dalo ovládat přes port, bylo by to dokonce lepší. Nemusely by se řídící krokovací příkazy společně s ovládacími příkazy posílat přes port a mít tak složitý i386 software. Procák, který ovládá motor, bude snímat ovládání z portu, na který bude PC posílat jednoduché příkazy na ovládání.
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mbing
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak se nech od někohoh nakopnout! i386 program třeba v Pascalu, a PIC program je k tomu zapojení poskytnut.
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Nejpravdepodobneji mam motory z tohoto linku, ale zapojeni tam je jen na manualni rizeni.
V tech dvou ostatnich sou motory jine a tudiz pro me nepouzitelne.
Nevite nekdo jestli o tom nebylo neco v AR?
Nejpravdepodobneji mam motory z tohoto linku, ale zapojeni tam je jen na manualni rizeni.
V tech dvou ostatnich sou motory jine a tudiz pro me nepouzitelne.
Nevite nekdo jestli o tom nebylo neco v AR?
- mbing
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Bylo. Možná to ještě mám. Ale myslím, že tam byl právě ten speciální nesehnatelný obvod (nemluvím o procesoru - ten si můžu naprogramovat), kvůli kterému jsem stavbu přerušil ..
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- mbing
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Výborně! V AR píšou, že je to přesně z japonského http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_step.htm! Takže tam není ten speciální obvod, ale PIC16F84A.
A Radio - Stavebnice a konstrukce, číslo 4, rok 2001, ročník V
A Radio - Stavebnice a konstrukce, číslo 4, rok 2001, ročník V
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sidbin
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ja bych to udelal nejak takto:
link od mbing:
http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_step2.htm#1
a misto tlacitek bych dal nejaky dalsi obvod kterym bych to ovladal napr. pres COM---tedy pokud by se nejak neupravil kod microprocesoru
-jeste me napadly microprocesory ATMEL -- nektere maji dokonce vlastni USB rozhrani
link od mbing:
http://www.interq.or.jp/japan/se-inoue/e_step2.htm#1
a misto tlacitek bych dal nejaky dalsi obvod kterym bych to ovladal napr. pres COM---tedy pokud by se nejak neupravil kod microprocesoru
-jeste me napadly microprocesory ATMEL -- nektere maji dokonce vlastni USB rozhrani
vysemnesmite.cz
vysemnesmite.cz
- masakr_cz
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: