Anketa: Nejtižší ventilétor 80x80x25 :-)

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Prerovak
Začátečník
Začátečník

Anketa: Nejtižší ventilétor 80x80x25 :-)

Příspěvek od Prerovak »

Pls napište sem někdo jaký je nejtižší :-) Chci tichý PC
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Pořiď si vodní chlazení a pak máš tichý komp.
Jinak jsou prej hodně tichý AC fany. Tady JE
jeden z nich.
Naposledy upravil(a) SS_Rambo dne pát 14. říj 2005, 17:43, celkem upraveno 1 x.
Prerovak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Prerovak »

Kolik by stál vodník na : A64 3200+, GF6800GT,Nforce4u?

Vodníkům moc nevěřím :-(
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Já mám vodníka jsem s ním spokojenej. :twisted:
kolo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od kolo »

Prerovak píše:Kolik by stál vodník na : A64 3200+, GF6800GT,Nforce4u?

Vodníkům moc nevěřím :-(
Ceny su rozne,zaleži či chceš homemade,alebo kupeny z obchodu........
http://www.ertyh2o.net/

http://www.galaxi.cz

Myslim že o 80 ventilatoroch sa už popisalo až-až.......
Amd AthlonXp 2500+
Titan D5TB/CU35/R1,Epox 8KRAI(Via KT600),PQI 2x256 MB 400 CL2.5,ATI Sapphire Radeon 9550 128mb/128bit 250/200@435/265 + GLACIAL NorthPole 1000,Maxtor 15GB "5400" 2mb cache,Mercury HT4500 5.1,TTC-003,WinXp+SP2
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

SS_Rambo píše:Pořiď si vodní chlazení a pak máš tichý komp.
Jinak jsou prej hodně tichý AC fany. Tady JE
jeden z nich.
Tyhle dva mám v kompu a na max otáčky je slyším (cca 2100 rpm) takže je většinou používám na poloviční a pak jsou skoro neslyšitelný. řekl, bych ale, že u mě je ten hluk částečně dán i tím děrovaným plechem co za nima v case je, kdyby se to vyřízlo a nahradilo nějakou jednoduchou mřížkou snad by to trochu pomohlo.
Goldnoob team proud member!
Marian
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Marian »

Revoltec...jednoznacne
A64 Winch 3000+@4050+, 285x9, 1.58V, AC freezer 64 PRO @ 5V, ABIT AV8, Dual 2x 512MB A-DATA Vitesta 500@510Mhz 3-4-4-7-1T, Raptor powa! SATA 16MB cache, MSI NX6600-VTD128 Diamond @ 550/1100 + Primecooler VGA-HG1 Blue @ 5V, 20" LG FLATRON 204WT, Genius 5.1 HT, Levicom Visible Power 450W/30A, Logitech MX400, WinXP prof. SP2
Casemod
$luk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od $luk »

S Revoltecem nemám zkušenost, můžu doporučit Nexus Real Silent case fan (i když ten zrovna moc nefouká). Ale pod 1200 otáček je hooodně tichý.
Už se to tu řešilo, mrkni třeba na
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=34706,
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=26027,
http://forum.pctuning.cz/search.php :wink:
A mimochodem, správný tvar je nejtišší...viz www.pravopis.cz :)
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

ARCTIC-COOLING ARCTIC FAN 3 neni vubec tichy...snad teda jedine sehnat TC verzi. Navic ten vzduch netlaci ven ale tak ruzne...proste jen rozviri vzduch ve skrini ,NEDOPORUCUJI.

btw ARCTIC-COOLING ARCTIC FAN 3 mam na 5V a tam je neslysitelnej ale zase vubec nefouka(pardon neviri) vzduch...
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

[CZ]mike píše:ARCTIC-COOLING ARCTIC FAN 3 neni vubec tichy...snad teda jedine sehnat TC verzi. Navic ten vzduch netlaci ven ale tak ruzne...proste jen rozviri vzduch ve skrini ,NEDOPORUCUJI.

btw ARCTIC-COOLING ARCTIC FAN 3 mam na 5V a tam je neslysitelnej ale zase vubec nefouka(pardon neviri) vzduch...
Zajímavé, já ho mám na outtake a nemám s ním vůbec žádné problémy. Na 7V krásně tichý a z case se od něj žene celkem velký proud teplého vzduchu...
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Zbyna píše: Zajímavé, já ho mám na outtake a nemám s ním vůbec žádné problémy. Na 7V krásně tichý a z case se od něj žene celkem velký proud teplého vzduchu...
Dobre neveris? Pokud mas zapalovac po ruce zkus si to sam... ten chladic nejde zapojit jinak nez outtake :oops: Vezmi zapalovac a zkus ho dat tim smerem kterym si myslis ,ze vyfukuje. Dej ho 10cm dal a na co si prisel? ha ted se smej zkus to udelat i z druhe strany. dej zapalovac pod chladic(pod listy,nebo teda vlevo/vpravo) ha no a co mi ted povis? ze vyfukuje outtake :) ja bych rekl ,ze jen vyri vzduch... btw ja ho mam na 5V protoze na 12V byl hlucny(no pokud neco tak neuveritelne dokaze lamat vzduch musi to byt hlucne) ale na 5V je to relativne v pohode(viri vzduch minimalne ,a hlucnost taky minimalni ,jeste ze tak hezky vypada - jinak by letel :P)
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

[CZ]mike píše:...
Tak to tě zklamu, dal jsem zapalovač 25cm od zadního otvoru a hle, pořád byl značný "náklon" plamenu směrem od case... Ve vevnitř to teď zkoušet nebudu, nepotřebuju si to tam zapálit :)
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

Zbyna píše:Tak to tě zklamu, dal jsem zapalovač 25cm od zadního otvoru a hle, pořád byl značný "náklon" plamenu směrem od case... Ve vevnitř to teď zkoušet nebudu, nepotřebuju si to tam zapálit :)
si delas pr*** ne? me to taha dovnitr ze vsech stran... jedine snad ,ze by se ten vzduch odrazel od steny...(coz je asi blbost protoze to mam takovych 20 cm a na 5V takze uz po 15cm netaha 8-) ). kazdopadne neni to tichy chladic teda i kdyz vypada hezky a ma i gumove podlozky aby nevibroval - provozovat bud na tech 7V(jak si zapojil 7V kdyz ze zdoje leze jen 5 a 12??) nebo kouput rovnou TC verzi ,kterou onehdy nemohli sehnat
Zbyna
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zbyna »

[CZ]mike píše:...
Klasika z molexu, ale zdroj to moc nemá rád, protože se tím kříží větve...
červená - červená
černá - černá
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

AC jsou docela tichy mám 3 v Case a je to super tichy jsem spokojenej
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
tomrocek
Nováček
Nováček

AC...

Příspěvek od tomrocek »

Ted fakt neni moc tichej..Sem si koupil TC verzy a nic moc...sice neni slyset vlastni vrtule ani proudeni vzduchu ale je slyset cvrkot motoru...a to dost neprijemne...a nebo me se to aspon zda neprijemny...
U TC verze se to da vyresit tim ze se odpaji tepelne cidlo (to je to maly zeleny) a napaji se na to 20kohm potenciometr..a kdyz se nastavi tak na tech 1100-1200 otacek tak neni ten crvkot skoro slyset....
A pri tech otackach i docela fouka...a dalsi vec jak se da zabranit vybracim je pridelat vetrak na pruzinky..
Ja nad tim uz nejakou chvili premyslim ale zatim sem se nedostal k tomu to udelat...Proste udelat 4 dirky kolem vetraku a pomoci pruzinek ho pridelat...
Tot vse,,,
tomrocek
Nováček
Nováček

Příspěvek od tomrocek »

Jinak co sem objevil tak nejtizsi vetrak je CoolerMaster SAF-S84-E1 ma kolem 1400 otacek a fouka asi jako Nexus 120mm s 1000 otackama...ale ten nexus ma kolem 20dBa a ten CoolerMaster ma jen 13...ale nemam ho tak nevim..ale Nexus mam a je fakt hlucnej....a moc nefouka...
Moon
Nováček
Nováček

Příspěvek od Moon »

taky jsem spokojen s artic fan...sam mam PRO TC a ty novejsi jsou taky tichy
AMD--EPOX--ASUS--A-DATA--Hitachi+Maxtor--NEC--Chieftec--NEOVO--Logitech
Half-Death
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Half-Death »

SS_Rambo píše:Tady JE
jeden z nich.
Presne tak, jeden z tichych a "ufoukanych"...
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Doporučuju tyhle Papsty - neslyšitelný:

http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 83&kat=148

Jako levnější alternativa je Akasa:

http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 12&kat=141

(a tehle taky není zlej http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 78&kat=147 )
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“