ICQ - odesílání / přijímáni souborů

Instalace, nastavení, řešení problémů, rady... apod.
Odpovědět
shifty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

ICQ - odesílání / přijímáni souborů

Příspěvek od shifty »

Zdravím...
Mám takový problém; a to když chci přes ICQ (používám jako klienta ale MIRANDU) odeslat / přijmout soubor, tak to nejde...jde to jen od lidí, co mají připojení k netu od stejnýho poskytovatele jako já a navíc ještě musí mít taky Mirandu...nevíte někdo, čím to je?
Díky..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

musíš mít nastavenej port pro přijímání souborů (tedy pro incoming connections), a správně nastavenej firewall. s tím že pokud nemáš veřejnou IP tak ti to bude stejně nejspíš na prd protože to nepůjde vůbec :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
[M@s|ers]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od [M@s|ers] »

Miranda j eblba cez nu sa dal myslim len prijmat neviem je to stare icq alebo ssa cez nu neda ani prijmat ani odosielat teraz neviem skus si stahnout ICQ 5 stiahny si ho na www.download.com
Hacked"""""""""""""""""Hacker""""""""""""""Hackers
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

[M@s|ers] píše:Miranda j eblba cez nu sa dal myslim len prijmat neviem je to stare icq alebo ssa cez nu neda ani prijmat ani odosielat teraz neviem skus si stahnout ICQ 5 stiahny si ho na www.download.com
blbej jsi maximálně ty protože to neumíš nastavit :roll: :lol: v Mirandě je třeba nastavit správně port pro incoming connections, jinak logicky nepřijmeš ani prd. odesílat umí bez portu :wink:
Andreas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ICQ - odesílání / přijímáni souborů

Příspěvek od Andreas »

shiftyP píše:Zdravím...
Mám takový problém; a to když chci přes ICQ (používám jako klienta ale MIRANDU) odeslat / přijmout soubor, tak to nejde...jde to jen od lidí, co mají připojení k netu od stejnýho poskytovatele jako já a navíc ještě musí mít taky Mirandu...nevíte někdo, čím to je?
Díky..
A když už to neumíš nastavit na odesílání/přijímání, tak si to nech posílat na mail :P
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No.. a kdyz uz tady... bla bla bla..
Ze by treba nekdo vysvetlil, co a kde presne nastavit..?
cherson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cherson »

Je ono to fakt jde , napis teda prosim jakej port kde jde povolit v tej mirende, protoze todle je posledni vec ktera mi tu chybi
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

cherson píše:Je ono to fakt jde , napis teda prosim jakej port kde jde povolit v tej mirende, protoze todle je posledni vec ktera mi tu chybi
Options > Network > Specify port for incoming connections, už to tu píšu potřetí :sad: samozřejmě to funguje jen pokud má PC veřejnou IP adresu nebo v rámci LAN...
cherson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cherson »

Hmm tos me ale Vubec nepotesil protoze v mistni siti mi to jde prijimat i odesilat bez nastaveni portu protoze si to ta miranda nastavi sama.
U clientu v internetu to bohuzel nefunguje coz je velika skoda,

Docela me to stve protoze normalni ICQ todle umi !!! a je divny ze miranda todle nezvladne..... takze nenexistuje nejaky reseni?
prosim kdo mi poradi bude fakt dobrej :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

cherson píše:Hmm tos me ale Vubec nepotesil protoze v mistni siti mi to jde prijimat i odesilat bez nastaveni portu protoze si to ta miranda nastavi sama.

Docela me to stve protoze normalni ICQ todle umi !!! a je divny ze miranda todle nezvladne..... takze nenexistuje nejaky reseni?
no jasně, miranda si to nastavuje sama, ale pokud jsi za firewallem a nemůžeš přes něj nějak tak je ti to stejně na dvě věci. jinak každej software tohle řeší jinak, univerzální řešení asi neexistuje. leda webový úschovny jako www.yousendit.com. přes ICQ prostě vždycky někdo musí mít port, "pasiv vs pasiv" to afaik nejde
cherson
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od cherson »

zombux píše:
cherson píše:Hmm tos me ale Vubec nepotesil protoze v mistni siti mi to jde prijimat i odesilat bez nastaveni portu protoze si to ta miranda nastavi sama.

no jasně, miranda si to nastavuje sama, ale pokud jsi za firewallem a nemůžeš přes něj nějak tak je ti to stejně na dvě věci. jinak každej software tohle řeší jinak, univerzální řešení asi neexistuje. leda webový úschovny jako www.yousendit.com. přes ICQ prostě vždycky někdo musí mít port, "pasiv vs pasiv" to afaik nejde
ja myslim ze to bude nedokonalost Mirandy, protoze normanli ICQ (např. verze 5,samozdrejme i starsi) umi posilat i prijimat soubory komukoliv kdo ma taktez icq
Odpovědět

Zpět na „Ostatní programy“