PROBLÉM S BIOSEM A S HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
kuba_1990
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

PROBLÉM S BIOSEM A S HDD

Příspěvek od kuba_1990 »

Ahoj mam problem..kdyz pustim PC tak se mi dlouho nacita a pak po dlouhe dobe se objevi INSERT SYSTEM CD PRESS ENTER..tak v pohode si rikam...vlozim ho tam a zacne se instalovat Windows..ale kdyz program nacita soubory (nebo co to hleda) tak pak misto aby se mi objevilo ktery hdd chci naformatovat a nainstalovat na nej Windows, tak mi pise ze system nenalezl zadny Pevny disky at ho nastavim a pak zkusim znovu instalaci..ale ja sem zacatecnik tak se v BIOSu nevyznam tak mi prosim poradte co mam delat..mimochodem HDD mam nastaveny na SLAVE a kamarad mi poradil at ho BIOSu nastavim taky jako SLAVE ale nevim kde :-D ..no neva please pomoc...diky kuba
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Nevim co ti to kámoš radí za kraviny ... disk si najumpruj jako master a hod ho na IDE1. Máš v kompu ještě nějaký jiný disky ? Kolik máš mechanik a jak je máš zapojený ?
Goldnoob team proud member!
kuba_1990
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba_1990 »

HDD mam pouze jeden..V BIOSu nevim jak pracovat..koukam jenom ze tam mam napsano THIRD BOOT DEVICE a u nej HDD-0...na hdd mam nalepenou napovedu a zde je co mam na viber kam dat jumer: 1. SLAVE 2. MASTER WF SLAVE PRESENT 3. SINGLE OF MASTER tak nevim na co dat jumper
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

disk máš sata nebo ata?

edit: kua sem trotl, to bude ata když se bavime o jumprech, pokud ten disk mas novej tak ten jumper byl na cable selectu ne? nech ho na vlastni ksande, tj ide 1 a dej ho na konec ty ksandy, ne na ten prostřední konektor
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
kuba_1990
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuba_1990 »

problem byl vyresen diky moc;)
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“