Problém se sítí????

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

jo.ne
Nováček
Nováček

Problém se sítí????

Příspěvek od jo.ne »

Čau,
mám takovej malej problém a nevim kde je jeho příčina. Nemůžu se píchnout na net. Dřív mi to blblo jen když sem s kompem dlouho pracoval(ale když sem ho vypnul-asi tak na 15 minut tak pak běhal net normálně), ale teď to nejde vůbec. Dřív mi i chodilo icq(co to blblo) ale teď nejde ani to. Síťovku mám dobře nainstalovanou-nový ovladače i pro desku(tak že tim to asi nebude). Byl se na to kouknout i náš správce sítě-taky neví co s tim je(sofwarem to teda asi nebude). Ani žádným virem to neni(formátoval sem kompa)-ani to nepomohlo. Nevíte čím by to mohlo být, nebo co by to mohlo způsobovat????????Díky
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

síťovka je integrovaná? zkusils jinou?
jo.ne
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo.ne »

jo je integrovaná.......zkusil sem i jinou ale nic-pořád to nefachčí.
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

předpokládám že se to děje i na čistej instalaci bez nějakejch utilitek či optimalizací. to že se na to byl podivat i správce sítě (snad) vylučuje špatnou konfiguraci, vše pracuje PŘESNĚ tak jak má, nebo se ještě něco sere (což by ukazovalo na desku)
jo.ne
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo.ne »

pls poraďte mi..................nebo mám poslat kompa na reklamaci? Bojim se že nic nenajdou a budu to muset zaplatit:(
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

co to je vlastně za komp? a co to je za net?
jo.ne
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo.ne »

jo i při čistý instalaci........nee nic jinýho se nesere.Všechno maká tak jak by mělo.Teda jednu chvíli nešli USB ze předu ale ty už dou v poho. Taky sem myslel že by to mohlo bejt deskou,ale nevim.
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

jo.ne píše:jednu chvíli nešli USB ze předu
jednu chvíli je co? snaž se být konkrétní. Každopádně tohle na tu desku ukazuje ještě víc, jenže při reklamaci je problém když "předtim nešlo x", "x občas udělá y" :(
jo.ne
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo.ne »

no asi před tejdnem sem něco tahal z flashky a najednou se to seklo-a nešlo to-ale když sem to píchnul na USB ze zadu tak to šlo. Dneska sem to zkoušel znovu a fachá to v pohodě i ty zepředu.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

Ide ti vobec ping? aky je to OS ? winxp, 98 ? nastavenie sietovky mas ako?(cez prikaz ipconfig /all vo winxp napr, v 98 by to malo byt podobne), mas tam nejaky antivirak ?
jo.ne
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo.ne »

jo to de všechno v poho.Zprávce to taky kontroloval a řikal že je to ok.........mám xp
jo.ne
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo.ne »

Taky sem si nejdřív myslel že je to antivirákem,tak sem ho vypnul a nic.........ani firevolem to neni.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

jo.ne píše:jo to de všechno v poho.Zprávce to taky kontroloval a řikal že je to ok.........mám xp
no asi to nejde v poho ked to nejde vobec, nie? :) hod sem vypis z ipconfig /all

S tym antivirakom som to myslel tak ze existuju nepodarky co maju v sebe firewall :lookround:

//edit : unuval sa vobec spravca dobehnut s notebookom a tak zistit ci nie je chyba v kabli napr ?
jo.ne
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo.ne »

večer sem hodim ten vípis protože teď sem od mýho kompu docela daleko
jo.ne
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo.ne »

Kabel je v poho.......zkoušel sem komp hodit vedle do pokoje k bydličovi-do jeho zdířky přes jeho kabel-a nic-nešlo to.
jo.ne
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo.ne »

a při tom když zprávce zkoušel(myslim že to bylo v příkazovým řádku)komunikovat s webem tak to prej šlo.
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

jo.ne píše:a při tom když zprávce zkoušel(myslim že to bylo v příkazovým řádku)komunikovat s webem tak to prej šlo.
skus na tom pocitac start, spustit, napis cmd a v tom okienku napis
ping www.zive.cz

ci budes mat nejaku odozvu :?
jo.ne
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo.ne »

Teď koukám na to ipconfig/all a je to všechno ok
jo.ne
Nováček
Nováček

Příspěvek od jo.ne »