NMS - dik za tip, shop je to zajimavy, ale maj hlavne exosticke, ale vysokonapetove kondiky. Zadne Rubycony 2200uF 16V jsem nenasel a take - neni Rubycon, jako Rubycon. Co takhle Rubycony MCZ?
Takze jsem z celniku konecne vyrazil sve kondiky Panasonic FM
Problem byl jen v tom, ze si ty svicky napocitali 351 Kc coz mi nejak neni jasne (a zadny pruvodni papir to nevysvetlil jak k tomu dosli) DPH jenz se (zasrana EU) musi nove v EU platit i kdyz clovek neplati clo...!

Proc my kurva nemuzeme byt v Unii jako treba Svycari - volny pohyb osob a zbozi OK, ale zakony, byrokraty a sracky z EU? Ty si nechte od cesty... :he: Holt politikum jde jen o penizky jenz dostanu kdyz se dostanou do EP

Nejaky prospech obyvatel ci cele Ceske zeme - ten je jim evidetne nekde... No nic. K veci
Lacne jsem se na nebohe mobo vrhnul a mobo, jenz tak nejak postovalo (kdyz byla dobra nalada a mesic v te spravne fazi) jsem oprostil vsech kondiku a zacaly nahrady. 3300uF 6,3V Chemi-con KZG jsem nahradil za 4700uF 6,3V Panasonic FM - 5x (3x CPU Vcore, 2x chipset). Nasledovala vymeni 2 pofidernich a naprosto nevhodnych Nichicon HE 2200uF 16V kondiku za nove, ale pribral jsem i ten treti co Last Viking doporuceje dole, viz pic.
A tady jsem se nezastavil - pridal jsem, viz. muj pic nize, i dalsi dva kousky 470uF 16V kondiku - jeden na lepsi filtraci prichoziho napajeni a druhy na podporu pametovych mosfetu

A pak nasledovalo pridavani 120uF 16V kondicku na prazdna mista - celkem 13ks, viz pic.
Last Vikingovy upravy paralelnim pridanim uvedenych kapacit k existujicim kapacitam na DFI LP B mobu:
trodasovy silene napady z predelavanim kondiku na DFI LP B mobu:
A ted nasledky, eg. co se stalo. Strucne a jasne - mobo odmitlo postovat. Zavile koncilo s svitici diagnostickou ledkou cislo 3, coz znamena chyba pri premazavani pameti nulami

Celkem rychle mi doslo, ze za to muze kondik c. 11

Po jeho vypajeni se mobo se hned dostalo o kousicek dal, na Early error before post (led 4)

Likvidace kondiku 16 a 18 (a pro jistotu jsem vypajel i kondik 10) me dostala na uroven, kdy bylo mozne pripojit zarizeni na obou IDE kanalech, Partion Magicem dosovym nadelit disk a vubec vse se zdalo OK, nez jsem pred spustenim instalace WinXP vymenil GF2MX za FX5600 a do predposledniho PCI slotu (jediny nesdileny slot, co se IRQ tyce) nestrcil Audigy zvukovku. 4LOD nasledovalo...

Doslo mi, ze je neco hodne spatne i zacal jsem koumat, jak na mobu udrzet co nejvice doplnujicich kondiku a ktere ze to tam vlastne nepatri.
Zrejmne to nebyl nejlepsi napad s tim pridavanim kondiku. Ja siblahove myslel ze je, a on nebyl. Asi me moc ovlivnilo jak jsem cetl, ze se mainboardy optimalizuji na cenu tim, ze se z nich vytahuji kondiky az se to potentuje a pak tam ten posledni vrati a prodavaji to tak - cize jsem chtel dosahnout stabilni a lepe pretaktovatelne desky tim, ze tam narvu co se da... Ale kdyz nesmim zatim dat nic co zere vic proudu do PCI/AGP slotu (jako treba silnou grafiku a zvukovku) - coz jsem prave temi kondiky to napajeni PCI/AGP chtel vylepsit - tak je jasne, ze naslepo strkat nekam kondiky nemusi byt vzdy dobre
I zacal jsem merit. Kondik 10 nemuze za nic, je primo na napajeni. Kondiky 12, 14 a 15 take, ale kondik 13 nema zadny primy kontakt na konektor, takze sup - z kola ven. Moc to ale nepomohlo, takze jsem vypajel vsech tech 6 pridanych kondiku mezi PCI sloty (19 - 24) a uvidime jen co rozchodim zase desku.
Po padech do 4LOD stavu je je treba nechat (vypnuty PSU odpojenim od site) tak 15min s jumperem v pozici ERASE C-MOS premazavat, pak dalcih 15min s nezmenenou pozici jumperu ale s vytazenou baterkou a pak vraitit jumper na KEEP C-MOS a pak vratit baterku a vetsinou to naskoci. Jinak zkratovavani baterkou kontaktu v uchytu baterie take obcas trosku pomuze, kdyz se mobu nechce...