Problém s WIN XP

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
terka
Nováček
Nováček

Problém s WIN XP

Příspěvek od terka »

Ahojky,

moc a moc se omlouvám, že otravuju, ale mám problém s pevným PC mých rodičů. Nevím co tam prováděli, ale od včerejška se nejde připojit k netu a firefox hlásí chybu:

Instrukce na adrese 0x20b0c284 odkazovala na adresu paměti 0x00000000. S pamětí nelze provést operaci: read.

Taťka prý stáhnul tuneup registry cleaner, tak snad s nima něco neprovedl.
Nevíte náhodou co by to mohlo být?
Ještě jednou se omlouvám.

Terka
*EasY_TarGeT*
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *EasY_TarGeT* »

zkus přeinstalovat firefox... ale předtím můžeš zkusit pustit exprolera jestli pojede, nebo zkus třeba připojení na ICQ jestli jede... tím otestuješ jestli valí připojení... pak to musí být prohlížečem
Intel P4 630 3.0GHz Prescott, TT Golden Orb II, Gigabyte 8N-SLI Pro nForce4, Gigabyte nVidia 6600GT silent 128MB DDR3 extreme VIVO PCI-Ex, DIMM DDR2 2048MB (533,CL4) Kingston (4x512), DVD LG GSA-4166B, HDD Maxtor ATA133 120GB 7200ot., EC 8023, Fortron Blue Storm 400W, 2 x modrá katoda
terka
Nováček
Nováček

Příspěvek od terka »

Už jsem zkoušela jak firefox, tak explorera. Připojení jede, ale ani v jednom prohlížeči se nic nezobrazuje. Nefunguje ani avast a kerio. Absolutně netuším co s tím. Asi zkusím naformátovat disk. To je ale až to nejkrajnější řešení.
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

Pokud jsou ten Tune UP a Registry cleaner slusny programky, tak si pred tim zasahem ulozili zalohu. Podivej se v nich po sekci zaloha (backup) a pokud tam neco najdes, tak to zkus obnovit do puvodniho stavu.
terka
Nováček
Nováček

Příspěvek od terka »

Bohužel záloha je poškozená. To bylo první co mne napadlo, ale nevyšlo to.
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

A jak se to chova ve stavu nouze s praci v siti? Vyzkousela jsi Operu? Sice to neni reseni, ale dalo by se z toho leccos odvodit.
terka
Nováček
Nováček

Příspěvek od terka »

Bohužel Operu nemám a ani jí do pevnýho Pc nestáhnu - nepřipojím se a v notesu nemám ani disketovou mechaniku ani vypalovačku. Je to taková nouzovka. V nouzáku je to pořád stejný. Obávám se, že budou buď poškozený windows nebo registry. Určitě ty av prográmky smázly něco co neměly a proto to blbne.
Myslíš že by to formát upravil? Právě jsem dozálohovala data a už mě nenapadá jiný řešení. Jak se vlastně formátujou Wokna???
WoiTa
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WoiTa »

To vypada bohuzel dost spatne a asi ti nic jineho nez preinstalace windows nezbyde.
Navod k instalaci Windows XP najdes treba tady. Bohuzel je v anglictine, ale urcite bys pri trose snahy nasla i jiny a lepsi navod.
Jinak, format sam o sobe je pouze cast instalace, pri ktere se smazou vsechna data na danem oddilu a zavede souborovy system.
terka
Nováček
Nováček

Příspěvek od terka »

Jdu na to, děkuju za radu. Maximálně to celý poletí oknem. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“