radekhulan píše:NFS:MW je vynikající hra. Ano, je to arkáda, a záměrně to není reálný model řízení auta. Jen teenager co dosud jezdí na kole může "naoko" opovrhovat arkádou (ve skutečnosti 99% teenagerů NFS:MW ukradne a desítky hodin hraje)...
nevím, jestli jsi měl tu čest s celou sérií NFS. NFS, krom toho, že to byla i tak trochu revoluční hra, nabízela skvělou zábavu s výbornýma autama na uzavřených okruzích i silnicích. Už si to asi přesně nepamatuju ale Apline a Cost? Ovladatelnost rozhodně ne vyloženě arkádová a rozdílné vlastnosti aut se dali celkem slušně využít.
NFS II SE s podporou Glide byla opět bomba! 800x600 s nádhernými efekty na Voodoo 2 SLI k tomu brutální kusovky nebo prototypy. Forf GT90 si pamatuju dodnes! Trochu víc arkáda
NFS III HP - 1024x768x32 bitů na Voodoo II SLI opět naprostá bomba! Arkáda? Citelně mi jen chybělo Porsche 911
NFS IV HS - v něčem lepší v něčem horší ale ovladatelnost aut zhoršovala přetáčivost, plavání po silnici.
NFS Porsche - Tímhle směrem se měla série ubírat. Snaha o realistické ovládání a chování auta, celkem slušní oponenti. jen chyběla policie.
tady ale nastal zlom. místo aby NFS byla dál zdokonalována, napadlo je, udělat naprosto jednoduchou hru, ve které půjde jen o zapamatovíní si tratě a ŠTĚSTÍ.
NFS HP II slušná grafika při nízké hw náročnosti jinak si z toho nic nepamatuju.
NFS U - začal mě srát nasriptovanej provoz
NFS U II - sekal sel se - nehrál jsem
NFS MW - nesekal se, dohrál jsem ale SRAL mě naskriptovanej provoz.
osobně by se mi líbila odvozenina mezi NFS PC a NFS+NFS III. kombinace realističtějšího chování auta, podstatně užší silnice a HODNĚ hustej provoz. Na NFS MW se mi totiž nelíbí, že tam auto nejde na asfaltu přetočit.