Zdravim,
mám doma disk Maxtor 160GB, S-ATA, a občas(jednou za měsíc, asi třikrát) se mi stalo, že se mi při bootu po obrazovce pro vstup do BIOSu ukázala hláška
Chyba čtení disku
Stiskněte Ctrl+Alt+Del pro restart
Vždycky to bylo po restartu OK, a s diskem nebyli žádné problémy jinak, až dnes ráno, sem ho pokoušel nabootovat, a hlaška tam přes x restartů zůstala...
Nabootoval jsem tedy z druhého disku 3GB P-ATA(založní disk), a zjištuju, že jsou data neporušená, a můžu je tedy číst, když nabootuju z toho malého disku.
Otázka zní, jak můžu spravit bootování z mého normálního HDDčka.
Dík předem za pomoc.
Chyba načtení S-ATA disku při bootu
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ameeck
- Nováček

-
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- ameeck
- Nováček

-
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
No tady toho může být spousta:
a.) zdroj spíš nic než moc
b.) HDD a mechanika - HDD na primární kanál, mechaniku na sekundární ( pokud jsou na jednom, tak to někdy dělá bordel )
c.) nevysvětlitelé - dneska sem přendával svý PC do nový bedny, taky to nechtělo najít systémovej disk. Když sem přepojil napájení ze SATA konektoru na redukci MOLEX -> SATA, tak naběhl v pohodě a aby to bylo ještě "zajímavější", tak při opětovném zapojení SATA konektoru ze zdroje běží v pohodě...
b.) HDD a mechanika - HDD na primární kanál, mechaniku na sekundární ( pokud jsou na jednom, tak to někdy dělá bordel )
c.) nevysvětlitelé - dneska sem přendával svý PC do nový bedny, taky to nechtělo najít systémovej disk. Když sem přepojil napájení ze SATA konektoru na redukci MOLEX -> SATA, tak naběhl v pohodě a aby to bylo ještě "zajímavější", tak při opětovném zapojení SATA konektoru ze zdroje běží v pohodě...
- ameeck
- Nováček

-
- Belisarius
- Nováček

-
Já měl pravidelně podobný problém. Měl jsem dva HDD. Systémový Western 80 GB a datový Maxtor 160 GB. Když jsem vzal Maxtor (o to to je divnější) ke kamarádovi přetáhnout data a pak jej vrátil do svého PC, nenaskočil Western ani za živý svět, jenom v něm strašně mlátilo. Musel jsem vzít starožitný Seagate 4 GB, na které jsem měl nainstalovány záložní Windows, z něj nabootovat PC, a po restartu mi oba disky jely bezkonfliktně - až do doby,než jsem vzal Maxtora na vycházku... Když jsme z pokusných důvodů vložili Western do jiného PC, normálně naběhnul. Opravdu záhada!?wector píše:No tady toho může být spousta: