Project: BLACK_MAGIC_TOWER by Saty

Hotové nebo rozdělané projekty - úpravy a modifikace počítačových skříní krok za krokem.
V této sekci se nezapočítají příspěvky.

Moderátor: L4mka

Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Project: BLACK_MAGIC_TOWER by Saty

Příspěvek od Saty »

Tak tady je můj projekt na kterým pracuju poslední měsíc.
Zatím pouze stav před započetím prací a fotka současného stavu.
Ještě bude pár změn :D
Až bude chvilka, naházim sem ještě fotky z průběhu prací s popisem.

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) Saty dne stř 27. čer 2007, 16:59, celkem upraveno 4 x.
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

Mě osobně se líbí. je takovej příjemně decentní :up: , takový se mi líbí. Akorát to moná chtělo nějakej nápaditější tvar oken. ale nevadí . je to pěknej projekt :wink:
MB:MSI 915P Combo2, CPU:Intel pentium 4 (3,40 GHz), VGA(GPU) radeon X700 (256MB), Ram 1024MB, skrin:Aerocool AeroEngine Gamer Case
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Postup prací

Příspěvek od Saty »

1) totální rozebrání case a snížení o 7cm
Obrázek

2) vyříznutí a převaření z AT na ATX
Obrázek

3) vyřezání přední panelu z 10mm plexi
Obrázek

4) našroubování + nalepení + nakitování a obroušení
Obrázek

5) stříknuto primerem na plasty a potom plničem
Obrázek

6) po obroušení plniče nalakováno matnou černou a mat. lakem
Obrázek

7) regulátor fanů a osvětlení made in JÁ :-D
Obrázek

8.) regulátor s předním panelem
Obrázek

9) odhlučnění HDD
Obrázek
Obrázek
Obrázek

10) nalakované šasí s předním panelem a regulací
Obrázek

11) rozříznutá a nalakovaná bučnice s okny
Obrázek

12) osvětlení case (4 voletelné barvy) 8-)
Obrázek

13) upravený ventilátor od Titanu
Obrázek

14) plexi do horní okna s nalepenou fólií
Obrázek

15) přední panel s částí pro tlačítko, hodiny a USB
Obrázek

16) kompletace
Obrázek

17) nastrojeno z5 na šasí
Obrázek

18.) zkušební namontování plechů už s nalepeným plexi a madly
Obrázek

19) chlazení HDD v šuplíku
Obrázek
Obrázek
Obrázek

20) kompletace
Obrázek
Obrázek

21) pohled z čela
Obrázek
Naposledy upravil(a) Saty dne stř 27. čer 2007, 17:00, celkem upraveno 2 x.
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Moc pekny. uz jen takej kryt toho vetraku vepredu jinak ti neco nacucne napriklad neci prstiky

jenom ten molitan vepredu toho supliku na disk je takovej divnej, lepsi by byla nejaka husta dratena mrizka
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

hezká práce, předek mi ruší ty šuplíky, ale s tím asi nejde nic dělat...

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saty »

wallot píše:Moc pekny. uz jen takej kryt toho vetraku vepredu jinak ti neco nacucne napriklad neci prstiky

jenom ten molitan vepredu toho supliku na disk je takovej divnej, lepsi by byla nejaka husta dratena mrizka
Mřížku už jsem tu řešil a shodly jsme se, že EE takže asi nebude. A malýho budu muset asi hlídat aby o ty prstíky nepřišel. Je mu rok takže na stůl nedošáhne a pak už snad bude mít rozum :oops:

Molitan nevypadá v reálu tak zle a hlavně dobře filtruje prach
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saty »

Honny píše:hezká práce, předek mi ruší ty šuplíky, ale s tím asi nejde nic dělat...
Jo tak to máš pravdu, stavim a repasuju PC na kšeft, takže svůj používam na zálohování dat a tak podobně, tekže jsou zapotřebí. Jinak bych asi ani neřešil bigtowera. A zase se mi to nechce shovávat za nějaký dvířka nebo něco podobnýho
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Saty píše:[
Mřížku už jsem tu řešil a shodly jsme se, že EE takže asi nebude. A malýho budu muset asi hlídat aby o ty prstíky nepřišel. Je mu rok takže na stůl nedošáhne a pak už snad bude mít rozum :oops:
no nevim i me v mym veku moc bavi zastavovat vetraky rukou :D
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Rozhodně po delší době zase povedená a kvalitní práce. Hlavně se mi líbí, že je všude kvalitní lak, apod. Jen by možná byla lepší lesklá barva (můj osobní názor, že v matný to tak nevynikne). A nebylo by od věci možná tam namíchat ještě jednu barvu. Každopádně zpracování je hodně dobrý, to se musí nechat... :wink:
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

Asi tě můj názor moc nepotěší, ale ...

je v tom spousta kvalitní práce, přesnost, trpělivost ... žádnej šunt, to je vidět, ale výsledek té námaze neodpovídá. Detialy vypadají dobře, ale dohromady je to takový nemastný neslaný, žádnej nápad.

Ad. barva - jak napsal Douglas Adams:

"Co se děje?" zajímal se Arthur. "Koukni se na to," vyzval ho Ford. "Koukni se na vnitřek tý lodi."
"Je to čím dál divnější," vydechl Zafod. "Úplně černá," žasl Ford. "A vevnitř taky všechno úplně černý"
...
"To praštěné vybarvení mě mate," stěžoval si Zafod. Jeho milostná pletka s černou lodí trvala skoro celé první tři minuty letu. "Vždycky když chceš zmáčknout některé z těch divných černých tlačítek s černým nápisem na černém pozadí, rozsvítí se černé světýlko, abys měl kontrolu, co jsi udělal. Co to má být? Snad nějaký galaktický hyperpohřebák?"
Stěny houpající se kabiny byly rovněž černé, strop černý, sedadla - jen zpola dohotovená, neboť jediná významná cesta, již měla loď podniknout, se měla konat bez posádky - také černá, stejně jako šroubky, kterými byla ukotvena. I tenká podlahová krytina měla barvu noci, a když nadzdvihli cíp, objevili pod ní černou pěnovou hmotu. "Možná ji navrhoval někdo, jehož oči reagovaly na jiné vlnové délky," spekulovala Trillian. "Nebo neměl moc velkou fantazii," zabručel Arthur. "Možná že byl hodně depresívní," přisadil si Marvin. Ve skutečnosti - to se však nikdy neměli dozvědět - zvolili návrháři černou, aby vzdali čest truchlivému, politováníhodnému a z daní odečtitelnému stavu majitele lodi.

Kulturní vložka. Ale přesně na tohle sme si vzpomněl při pohledu na ten case :)
piXar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od piXar »

je to pěkný, ale trochu pochybuju o účinnosti a hlučnosti toho HDD boXu
ITspot.cz - nejen seriózní blog o IT a Internetu.
Don_N
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don_N »

Neni to špatný. Hlavně se mi líbí ten předek. :)
Podpis nenalezen.
Dugles
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dugles »

wallot píše:Moc pekny. uz jen takej kryt toho vetraku vepredu jinak ti neco nacucne napriklad neci prstiky

Me se ve předu ten molitam dost líbí... je takovej stylovaj a nemá velký "oka" (nebo jaxe tomu říká u molitanů)
MB:MSI 915P Combo2, CPU:Intel pentium 4 (3,40 GHz), VGA(GPU) radeon X700 (256MB), Ram 1024MB, skrin:Aerocool AeroEngine Gamer Case
xaero
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xaero »

hmm je to udelany kvalitne libi se mi to :)
CPU: AMD Athlon 64 3000+ (2480Mhz Venice) MB: DFI LP UT NF4 Ultra-D RAM: 768 MB (333Mhz :( ) HDD: Maxtor DiamondMax 10 200GB GFX: Sapphire ATI Radeon X800GTO Fireblade 256MB (400/490@520/600) Klávesnice: Genius Comfy KB-21e Scroll Myš: Logitech MX 1000
deluX
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od deluX »

Hmm...udělaný je to pěkně,ale barvy by mohly být něaký živější než černá a stříbrná.Mělo by to úplně jiný nádech.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Je to zajimave. Jak se ti ale chladi ten druhy disk? Fan ti zene vzduch jen do jednoho supliku. Jak moc ti pomohly ty gumove krouzky s hlucnosti disku?? Jinak to vypada na prijemny mod.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
bukva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bukva »

Dugles píše:Me se ve předu ten molitam dost líbí... je takovej stylovaj a nemá velký "oka" (nebo jaxe tomu říká u molitanů)
Tipuju, že je to Eurofoam nebo jiná podobná protihluková pěna. Mám ji doma a vypadá přesně takhle.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

ta úprava z AT na ATX není špatnej nápad. Mít aspoň miditower, udělal bych to taky, ale z minitoweru to nemá asi smysl, tam se asi nevejdu s klasickou ATX deskou :sad:
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
Saty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saty »

Stoobi:
matnou jsem volil abych nemusel stříkat mechaniky a o další barvě jsem přemýšlel a možná ještě nějaká bude, vždyť ještě není vše na 100%

bukva, deluX:
no prostě mám rád černou :oops:

piXar:
hlučnost žádná, účinnost dobrá, hlavně 100x lepší než origo 4cm větrák v šuplíku :wink:

Woyta:
druhý šuplík je prázdný, ten používam při přetahování dat mezi pc při přestavbách a zálohování. Jinak tam zůstal origo 4cm fan, ale je vypínatelný pomocí vyp, který nahradil zámek proti vysunutí. Ty gumový kroužky pomohly, ale trochu je ještě slyšet, volný zavěšení je volný zavěšení :-D

bukva:
je to molitan, kterej je v origo balení MB

Trinom:
no ale je to pakárna vše přesně napasovat :old7:
dR@gon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dR@gon »

Sakra lidi, při pohledu na veše case mě taháte od učení do dílny k práci na case pro náš server.
Skříňka (rozuměj case) je výborná. Líbí se mi ten předek šuplíku a decentně zpracované regulátory. Jen ty hodiny. Co takhle je něčím podsvítit. Jak jsem koukal na ty "home made" regulátory tak by to pro tebe nyměl být zas takový problém.
Jinak moc hezká prácička.

<OT>Shánim velkej koš na 5 a víc HDD, nemáš, nevíš?</OT>
CPU: Core i5 2500K MB: Gigabyte Z68X-UD3P-B3 RAM: 2x 4096MB Kingston HyperX 1333MHz GPU: ASUS ENGTX560Ti 1GB SSD: LiteOn LCT128M3S 128GB SataIII
HDD1: 250GB Seagate SataII HDD2: 500GB Seagate SataII HDD3: 1TB Samsung Spinpoint F2 SataII Sound: SB X-fi Xtreme Audio PCIe DVD+/-RW: LG GH22NS50 DVD+/-RW: LG GSAH30N Repro: Genius SW HomeTheater 4000 Case + Power: Sharkoon Rebel 12 + 550W OCZ ZS OS: Windows 7 Ultimate SP1
Odpovědět

Zpět na „Projekty“